Ystävänpäivän mehevät browniet / Valentine´s Day fudge brownies

Brownie fudge

Ystävänpäivä lähestyy kovaa vauhtia ja on hyvä aika pohtia sitä, minkälaisia reseptejä voisi tarjoilla ystävänpäivänä omille ystäville tai vaikka työkavereille. Minä sain mukavasti inspiraatiota tuolta aikaisemmassa postuksessa kertomastani reissusta, koska ystävänpäivä on supersuuri juhlapäivä Amerikassa. Juhlapäivään valmistautuminen alkaa jo hyvissä ajoin, joten kaupat pursusivat jo tammikuun puolivälissä ystävänpäivän herkuista, korteista ja leluista. 

Tässä alla on nyt blogin tämän vuoden ensimmäinen ystävänpäiväresepti, joten nyt on aika keskittyä ystäviin ja ystävänpäivän viettoon. Ystävänpäivä on jo ensi viikolla. Tämä resepti on hyvin mehevä, mutakakkumainen, pehmeä, lähes valuva… Ainakin näillä sanoilla voi kuvailla tätä herkkua. Ehkä nämä kuvat ei anna ihan täydellistä totuutta tämän herkun ihanuudesta, koska tämä osoittautui aika haastavaksi kuvattavaksi. Toivottavasti saat kuvien kautta kuitenkin innostuksen itse kokeilla näitä ihanan kosteita suklaapaloja. 

Fudge brownie

Ystävänpäivän kosteat browniet / Valentines Day fudge brownies

200 g voita

1/2 dl öljyä

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl ruokosokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl kaakaojauhetta

1/2 tl suolaa

100 g suklaata

1-2 dl suklaamakeisia

(nonparelleja)

Sulata voi ja sekoita voin joukkoon öljy, kananmunat, sokeri ja ruokosokeri. Vatkaa seoksesta tasaista. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Nostele kuivat aineet vatkatun seoksen joukkoon. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 22 x 22 cm) ja ripottele päälle teemaan sopivia suklaamakeisia ja nonparelleja.

Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan. Paistoaika riippuu siitä miten mutakakkumaiseksi haluat browniet jättää, joten aika on vain viitteellinen. Anna leivonnaisen jäähtyä rauhassa ennen herkuttelua, jotta palat on helpommin leikattavissa. 

Nämä browniet saavat jäädä hyvin taikinaisiksi – oikeastaan mutakakkumaisiksi – paiston jälkeen.

Ystävävänpäivän fudge
Herkullinen suklaapala
suklaapiirakka

Blogissa on oma kategoriansa ystävänpäiväleivonnaisille. Blogin aikaisempia ystävänpäiväherkkuja ja -reseptejä löydät täältä. Kannattaa kurkata myös tuota ihania reseptejä ja yllättää ystävät vaikka herkullisilla lahjoilla.

Kurkkaa myös nämä herkulliset fudgereseptit:

Vegaaninen mantelifudge
Viiden minuutin karamellifudge
Helppo minttufudge

Kommentoi

  1. juustohiiri says:

    aika kuiva

    1. Hei, Voi ei! Ikävä juttu. Olisiko paistoaika ollut nyt kuitenkin sinulla liian pitkä? Kuten ohjeessa sanotaan, paistoaika on aina viitteellinen. Kannattaa paistaa mielummin liian vähän kuin liian kauan. Tahmea brownie on parempi kuin kuiva brownie. Paistoajan viitteellisyys koskee kaikkia leivonnaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close