Herkulliset kinkku-juustoskonssit arkeen tai juhlaan

On kyllä ollut taas (liian) pitkä väli näiden suolaisten herkkujen resepteissä. Leivoin kuitenkin muutama päivä sitten herkullisia ja varsin nopeitakin skonsseja. Skonssit valmistuvat nopeasti, koska kohottamiseen käytetään ruokasoodaa. 

Näihin skonsseihin laitoin kinkkua, juustoa ja tuoretta yrttiä tuomaan makua. Sipaisu vaikka maustamatonta tuorejuustoa skonssin päälle ja ihana välipala, iltapala tai suolainen kahvin kanssa herkuteltava leivonnainen on valmis. 

Tuli vielä mieleeni, että nämä sopisivat erinomaisesti myös salaatin kanssa herkuteltavaksi tai cocktailpaloiksi, jos skonsseista tekisi huomattavasti pienempiä. Päälle voisi pursottaa vaikka kauniin tuorejuustokukan. 

Nappaa resepti mukaan blogista ja leivo suolaiset herkut nopeasti ja helposti. 

Herkulliset kinkku-juustoskonssit

(noin 15 kpl)

5 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippurirouhetta

1/2 tl ruokasoodaa

200 g voita

100 g juustoraastetta

100 g kinkkusiivuja

3 rkl tuoretta persiljaa

200 g kermaviiliä

1 kananmuna

Voiteluun

1 kananmuna

Mittaa kulhoon tai leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon vehnäjauhot, suola, mustapippuri ja ruokasooda. Pilko kylmä voi pieniksi paloiksi ja lisää se joukkoon. Jos käytät monitoimikonetta, pyöräytä ainekset tasaiseksi muruksi. Jos taas teet taikinan kulhossa käsin, niin nypi kylmä voi yhdessä kuivien aineiden kanssa pieneksi muruksi. 

Pilko kinkkusiivut pieneksi paloiksi, hienonna myös persilja. Lisää taikinamurun joukkoon juustoraaste, kinkku sekä persilja, mutta voit jättää osan kinkusta, juustoraasteesta sekä persiljasta koristelua varten sivuun. Sekoita taikina tasaiseksi lastalla ja lisää joukkoon kermaviili ja kananmuna. Sekoita taikina vielä hyvin ja kaada se lopuksi jauhotetulle leivonta-alustalle. Kauli tai taputtele taikinasta noin 2-3 cm paksu levy ja ota siitä pyöreällä muotilla tai vaikka lasilla skonsseja. Laita skonssit uunipellille leivinpaperin päälle. 

Riko kananmuna lasissa ja voitele skonssit päältä kananmunalla. Ripottele eroon otetut juustoraasteet, kinkkupalat sekä persilja skonssien päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. 

Herkuttele skonsseilla esimerkiksi maustamattoman tuorejuuston kanssa. 

Kommentoi

  1. Niina says:

    Tuleeko näistä skonsseista kovinkin persiljaisen makuisia, kun laitetaan 3 ruukuullisen verran? Itse meinasin kokeilla, jos vähempi määrä riittäisi. Ja mietin josko osa persiljasta korvautuisi ruohosipulilla. Kait sekin toimisi?

    1. Hei, Ei siis missään tapauksessa kolmea ruukullista, vaan rkl tarkoittaa ruokalusikallista. Voit toki korvata osan ruohosipulilla niin halutessasi, mutta huomioi tuo määrä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close