Herkulliset suklaamuffinssit ja vinkki muffinssipeltien käyttöön

Voiko suklaamuffinssireseptejä olla liikaa? 

Minun mielestäni ei! Kyllä se vaan on niin, että muffinssit on ihanan herkullisia leivonnaisia ja samalla myös todella helppoja valmistaa. Ei muuta kuin aineet kulhossa sekaisin ja uuniin paistumaan. Näidenkin muffinssien paisto kestää noin 15 minuuttia ja valmistus ennen paistoa noin 10 minuuttia. Nämä valmistuu helposti vaikka lasten kanssa tehtyinä tai koululaisilta ihan itsekseen tehtynä, ilman monimutkaisia vaiheita. 

Kurkkaa resepti alta ja leivo nämä herkut vaikka vielä tämän päivän herkutteluun. Kurkkaa alta myös vinkki muffinssipeltien käyttöön, jotta saat leivottua suuremman määrän muffinsseja kerralla.  

Herkulliset suklaamuffinssit

(noin 16 kpl) 

2 1/2 dl maitoa

150 g voita

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

5 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

150 g suklaahippuja tai suklaarouhetta

Lämmitä voi ja maito yhdessä mikrossa tai kattilassa. Sekoittele niin, että voi sulaa maidon joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa muut kuivat aineet suklaata lukuunottamatta. Lisää maito-voiseos kuivien aineiden joukkoon yhdessä kananmunien kanssa. Lisää noin puolet suklaahiouista tai -rouheesta taikinan joukkoon. 

Laita muffinssipellin koloihin paperiset muffinssivuoat ja jaa taikina vuokiin. Ripottele päälle loput suklaahiput tai -rouheet. Paista muffinssit 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. 

Anna muffinssien jäähtyä hetken aikaa – jos vaan maltat – ja herkuttele vaikka maitolasillisen kanssa! 

Oletko pohtinut kuinka saisit paistettua enemmän kuin 12 muffinssia kerralla? 

Tässä alla on hyvä vinkki siihen, jonka olen jakanut aikoinaan jo tekemässäni Kuppikakut-kirjassa. Minun uuniini ei mahdu kahta muffinssipeltiä samalle tasolle vierekkäin. Laittamalla kaksi peltiä hieman sisäkkäin, saan mahtumaan uuniin 16 tai 20 muffinssia yhdelle tasolle. Kannattaa kokeilla, jos sinulla on tarvetta suuremmalle muffinssimäärälle! Reseptin voi myös tuplata, jolloin saat todellakin suuren määrän muffinsseja tarjolle. 

Suosittelen aina käyttämään muffinssipeltiä tai muffinssipeltejä muffinssien ja kuppikakkujen paistamiseen. Tällöin muffinssit nouevat kauniisti ylöspäin, eivätkä pääse leviämään sivuille. 

Toki kiertoilmauunissa voit paistaa muutaman pellillisen kerralla muutenkin, mutta välillä siinäkin tämä vinkki voi olla ihan tarpeellinen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close