Vohvelipäivän makeat porkkanavohvelit

Tiesitkö, että monessa maassa vietetään tänään vohvelipäivää. Koska vohvelipäivänä on ihana jo pelkkänä ajatuksena, oli tänään ihan pakko paistaa muiden töiden ohessa hieman porkkanavohveleita. Nämä eivät ole mitä tahansa porkkanavohveleita, vaan ihanan makeita ja herkullisen mausteisia vohveleita. Näistä tulee mieleen porkkanakakku. Lisukkeena voisikin tarjoilla vaikka tuorejuustosta tehtyä lisuketta, joka vahvistaisi porkkanakakkuajatusta. 

Maustoin taikinan kardemummalla ja kanelilla, jotta sain herkullisen mausteisen maun myös itse vohveleihin. Lisukkeena voi käyttää oikeastaan mitä tahansa itse haluaa. Kermavaahtoa, hilloa, marjoja, hunajaa…

Kurkkaa alta tämä herkullinen porkkanavohveleiden resepti ja juhlista tätä ihanaa naapurimaissa vietettävää juhlaa myös omassa keittiössä. 

Makean mausteiset porkkanavohvelit

(8 belgialaista vohvelia)

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1/2 tl kanelia

3 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

1 1/2 dl kermaa

1 1/2 dl maitoa

1 kananmuna

1 dl porkkanaraastetta

50 g voita

Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, kardemumma, kaneli, sokeri sekä suola. Lisää joukkoon kerma, maito, kananmuna sekä porkkanaraaste. Sulata voi ja lisää se vielä joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Paista vohvelit vohvelipannulla pannun ohjeen mukaan. Minä paistoin tästä taikinasta kahdeksan belgialaista vohvelia. 

Tarjoile vohvelit esimerkiksi hillon, kermavaahdon, tuoreiden marjojen, hunajan, hedelmäsoseen tai vaikka jäätelön kanssa. 

Ihanaa vohvelipäivää! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close