Herkullinen juustokakku mansikoilla (gluteeniton) / New York cheesecake

Kaupallisessa yhteistyössä Finnamyl 

Tämän reseptin teille lukijoille tarjoaa kaupallisessa yhteistyössä Finnamyl, joka on tunnettu muun muassa 100 % kotimaisista ja luontaisesti gluteenittomista Kolmen Konstin perunajauhoista sekä Luomu perunajauhoista

Koska minä rakastan erilaisia juustokakkuja, oli tällä kertaa selvää, että haluan toteuttaa perunajauhoista gluteenittoman uunijuustokakun. Tässä kakussa on käytetty perunajauhoja kolmella tapaa. Pohjan kekseissä jauhoina käytin perunajauhoa ja mantelijauhoa, jotta keksit ovat luonteisesti gluteenittomia. Täytteessä käytin perunajauhoja täytteen koostumusta parantamassa sekä halkeemien syntyä ehkäisemässä. Lopuksi keitin vielä mansikkamehusta ja perunajauhoista mehukiisselin, jonka joukkoon lisäsin tuoreet mansikat. Näin mansikat pysyvät kivasti kasassa kakun päällä ja samalla kiisseli tuo myös makua sekä kiiltoa.

Kurkkaa resepti alta ja toteuta tämä kakku kevään juhlapyhiksi tai vaikka kesän puutarhajuhliin. Tämä kakku sopii erinomaisesti juhlaan kuin juhlaan tai vaikka ihan tavallisen viikonlopun herkutteluun. 

Gluteenittomat viipalekeksit

100 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

3 1/2  dl Finnamyl Kolmen Konstin perunajauhoja

3 1/2 dl mantelijauhetta

3 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kanamunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot, mantelijauhe, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää nämä kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita hyvin. Kaada taikina kulhosta uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile taikina haluamaasi muotoon yhdeksi paksuksi keksiksi. Käytä apuna hieman perunajauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni.Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan, kunnes iso keksi on kypsä. 

Anna leipomuksen jäähtyä ja leikkaa se viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupuoli ylöspäin. Paista vielä 175 asteessa noin 10 minuutin ajan, kunnes keksit ovat kauniin ruskeita. 

Anna keksien jäähtyä pellin päällä paiston jälkeen. Kun ne ovat täysin jäähtyneitä voit käyttää ne alla olevan kakun pohjaksi tai syödä sellaisenaan vaikka pienellä määrällä marja- tai hedelmämarmeladia.

Vinkki! Taikina leviää paiston aikana, mutta älä pelästy sitä. Jatka paistoa, kunnes leivonnainen on kypsä. Tunnistat kypsän leivonnaisen siitä, että se on kohonnut tasaisesti paiston aikana, eikä keskellä ole kuoppaa, joka paiston aikana siihen muodostuu.

Vinkki! Jos leivot keksit sellaisenaan syötäviksi, niin lisää taikinan joukkoon kanelia ja ripaus kardemummaa. Näin saat leivottua ihanat kanelikeksit.

Sitruunainen juustokakku tuoreilla mansikoilla 

New York cheesecake with strawberries

(gluteeniton)

Pohja

250 g gluteenittomia viipalekeksejä (ohje yllä)

50 g voita

Täyte

600 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

1 sitruunan kuori

3 rkl sitruunamehua

3 rkl Finnamyl Kolmen Konstin perunajauhoja

2 dl tomusokeria

3 kananmunaa

Päälle

2 dl mansikkamehua

1 rkl Finnamyl Kolmen Konstin perunajauhoja

(punaista elintarvikeväriä)

tuoreita mansikoita

2 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

Murskaa 250 grammaa keksejä hienoksi. Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon ja sekoita. Pingota (noin 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada keksimurska leivinpaperin päälle ja painele se tasaisesti kakkuvuoan pohjalla.

Valmista täyte mittaamalla kulhoon tuorejuusto sekä ranskankerma. Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä kuori. Purista sitruunasta mehu. Lisää tuorejuustoseokseen raastettu kuori sekä kolme ruokalusikallista sitruunamehua. Vatkaa seos tasaiseksi. 

Sekoita perunajauho ja tomusokeri keskenään. Lisää ne siivilöiden tuorejuustoseokseen. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kananmunat yksi kerrallaan kunnolla vatkaten. Riittää, että kananmunat sekoittuvat hyvin täytteeseen, joten seosta ei ole tarkoitus vatkata liikaa.

Kaada täyte pohjan päälle. Vuoraa vuoka ulkopuolelta vahvalla foliolla ja laita kakkuvuoka isoon ja korkealaitaiseen paistoastiaan. Kiehauta vesi ja kaada kuuma vesi paistoastiaan noin 2/3 irtopohjavuoan reunan korkeudesta. 

Paista kakkua 150 asteessa noin 80 minuutin ajan. Seuraa kakun kypsymistä paiston aikana. Kakku on kypsynyt riittävästi, kun se on hyytynyt reunoilta, mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Ota valmis kakku pois uunista ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Nosta kakku varovasti pois vesihauteesta ja poista folio kakkuvuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta kakku sen jälkeen jääkaappiin viilentymään. 

Valmista mansikkakeitto mittaamalla kattilaan mehu ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Ota kattila pois levyltä. Kun seos on hieman jäähtynyt pilko mansikat joukkoon ja sekoita hyvin. Lusikoi mansikkaseos kakun päälle. Jätä tilaa reunapursotuksille. 

Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluastialle irtopohjavuoan pohjalevyn avulla. Vatkaa kerma ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lusikoi kermavaahto pursotuspussiin ja pursota koristepursotukset kakun reunoille. 

Vinkki! Voit laittaa paiston loppuvaiheessa kakun päälle folion, jotta kakku ei ota liikaa väriä pintaan.

Kolmen Konstin perunajauhoja voit käyttää leivonnaisissa tuomassa kuohkeutta perinteisiin sokeritaikinoihin sekä suurustamassa erilaisia kiisseleitä ja keittoja. Perunajauho on lisäksi luontaisesti gluteeniton, jolloin se on myös mahtava raaka-aine gluteenittomaan leivontaan. Luomu perunajauhot on valmistettu luomutärkkelysperunasta ja sitä voi käyttää aivan samalla tapaa kuin tavallisia perunajauhoja. 

Itse käytän tavallisessa sokerikakkupohjassa (täytekakku)vehnäjauhojen lisänä myös perunajauhoja, koska perunajauhot kuohkeuttavat pohjaa mukavasti.

Mihin kaikkeen sinä olet käyttänyt perunajauhoja? 



Minä olen toki käyttänyt perinteisesti kastikkeiden ja kiisseleiden suurustamiseen sekä leivonnaisten leipomiseen. Olen käyttänyt perunajauhoja myös Korona-pelin liukastamiseen sekä tanssilattialle. Jostain luin, että perunajauhoja voisi käyttää myös kuivashampoon tilalla, mutta siitä minulla ei (vielä) ole kokemusta!  



Jos kiinnostuit perunajauhojen monikäyttöisyydestä ja kaipaat myös herkullisia perunajauhoreseptejä, niin käy kurkkaamassa lisää maistuvia reseptejä Finnamylin Facebook-sivuilta

Kommentoi

  1. Best Event Planner says:

    Indeed, I am thoroughly concur with you, I am an incredible fanatic of your site, you compose enlightening articles.

    Continue composing such astonishing post,

    Thanks for sharing.

    Spa in jaipur

    Regards

    Sameer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close