Pääsiäisen herkullinen Mignonkakku

Suklaamunat ovat saapuneet kauppoihin ja siitä tietää, että pääsiäinen on jo aika lähellä. Enää reilut pari viikkoa ja saamme juhlistaa kevään suurta juhlaa. Vuosi sitten pääsiäishittinä oli tämä herkullinen Kinderpiirakka. Tämän pääsiäisen hitti on varmasti herkullinen ja todella nopeasti kahvipöytään valmistuva Mignonkakku.

Kakku valmistuu ilman liivatteita ja muita ylimääräisiä hyydyttäjiä. Täytteessä maistuu Kinder-munat ja pehmeä mousse. Pohja valmistuu vaniljaisista täytekekseistä ja helpon pääsiäiskoristelun saa tehtyä kaupasta löytyvistä suklaamunista tai muista vastaavista pääsiäiskarkeista. 

Tästä kakusta riittää sopivasti pienelle kahviporukalle. Kakku pysyy hyvin kasassa jo heti valmistuksen jälkeen, joten tätä ei tarvitse hyydytellä jääkaapissa pitkiä aikoja. 

Mignonkakku

(noin 6-7 henkilölle)

Pohja 

150 g Vaniljatäytteisiä keksejä (esim. Domino)

25 g voita

1 rkl öljyä

Täyte

2 dl vispikermaa

2 kpl Mignon-munaa

175 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta

Koristeluun

1 dl vispikermaa

1 rkl tomusokeria

1 kpl Mignon-muna

(keltaista elintarvikeväriä)

(suklaamunia)

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita sulan voin joukkoon öljy. Sekoita rasva keksimurskan joukkoon. Öljyä noin 20 cm irtopohjavuoan reunus sisäpuolelta ja ripottele päälle tomusokeria. Kaada ylimääräiset tomusokerit pois ja laita reunus tarjoiluastialle. Kaada keksimuru vuoan sisään ja painele keksimuru tasaiseksi pohjakerrokseksi. 

Mittaa kaksi ruokalusikallista kermaa kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Pilko kaksi Mignon-munaa pieniksi paloiksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää Mignon-munan palaset kermatilkan joukkoon. Sekoittele seosta, jotta Mignon-munat sulavat tasaiseksi. 

Vatkaa loput täytteeseen tarkoitetut vispikermat vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon sulatettu Mignon-munaseos ja vatkaa tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kun täyte on sekoitettu tasaiseksi, lusikoi täyte pohjan päälle. 

Mittaa koristeluun tarkoitetusta kermasta kaksi ruokalusikallista kattilaan. Kuumenna kerma kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja paloittele joukkoon yksi Mignon-muna. Sekoittele niin, että Mignon-muna sulaa joukkoon. Kun seos on tasaista, lusikoi seos ohueksi kerrokseksi täytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hetkeksi ja valmista sillä aikaa kermavaahto.

Vatkaa loput kermat yhdessä tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää halutessasi elintarvikevärin joukkoon. Lusikoi vaahto pursotuspussiin. 

Ota kakku jääkaapista, poista reunus pois kakun ympäriltä. Pursottele kermavaahto kakun reunoille ja koristele suklaamunilla. 

Nosta kakku jääkaappiin tai herkuttele heti sellaisenaan. 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Näyttääpä herkulliselta! Kauankohan tämä mahtaisi säilyä jääkaapissa etukäteen tehtynä?

  2. Pullahiiri/Taru says:

    Kiitos! Kyllä tämä säilyy ihan tavallisten kakkujen tapaan jääkaapissa. Säilytysaika varmaan noin kolmesta neljään päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close