DIY: Syötävä äitienpäivälahja – Herkulliset suklaahippukeksit

Mikä olisikaan ihanampi tapa yllättää äiti kuin leipoa äidille jotain ihanaa äitienpäiväherkkua? 

Suunnittelin reseptin ajatellen äitienpäivää ja äitienpäivälahjaa. Äitienpäivän takia ei kannata kierrellä kaupoissa ja haalia lahjoja. Eiköhän jokaiselle äidille ne lapset ole paras lahja. On toki ihana lisä, jos lapset muistavat jollain tavoin omatekemällä kortilla tai vaikka leivonnaisella. 

 Nämä keksit toimisivat erinomaisesti lahjana äidille, isovanhemmille tai muille elämän tärkeille henkilöille. Pellillisestä saat reilut 20 keksiä, joten niitä voisi jakaa useammallekin henkilölle. Keksit voisi pakata itse tehtyyn rasiaan, sellofaanipussiin tai vaikka koristellulle kertakäyttölautaselle. Tämä lahja menee varmasti käyttöön, eikä jää pölyttymään hyllyn reunalle. Minkä ihanan makumuiston saaja saakaan tästä lahjasta! 

Kurkkaa resepti alta ja leivo tuoreet suklaahippukeksit lahjaksi tai omaan kahvipöytään! 

Suklaahippukeksit


250 g voita

2 dl fariinisokeria

1 dl kidesokeria

2 kananmunaa

7 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

100 g pähkinöitä

2 1/2 dl maitosuklaarouhetta tai -hippuja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään ja lisää ne edellisiin. Sekoita hyvin. Murskaa pähkinät veitsellä hieman pienemmiksi sattumiksi. Lisää keksitaikinan joukkoon suklaarouhe sekä pähkinärouhe. 

Annostele taikinasta 20-22 saman kokoista keksipalloa joko käsin pyörittelemällä tai jäätelökauhalla jakaen leivinpaperin päälle uunipellille. Paista keksejä noin 12-15 minuuttia 175 asteessa. 

Jos pähkinä ei sovi herkuttelijoille, niin voit jättää pähkinät kokonaan reseptistä pois. Nämä keksit toimivat myös pelkillä suklaasattumilla. 




Vinkki! Taas kerran muistutan, että kannattaa varoa keksien ylipaistamista. Keksit saavat olla uunista otettaessa pehmeitä. Jäähtyessään koostumus on juuri oikeanlainen. Keksien paistoaika riippuu paljon uunin tehosta sekä keksien suuruudesta, joten seuraile keksien kypsymistä paiston loppuvaiheessa. 

Vinkki! Mittaa fariinisokeri tiiviisti mittaan, niin saat oikean määrän makeutta kekseihin. 

Kommentoi

  1. Suojaapuhelimesi.fi says:

    Kiitos hyvästä ideasta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, jos idea oli mieluinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close