Juhlapöydän vegaaninen suklaakakku (munaton, maidoton)

Näin juhlakauden aikana, moni kaipailee tarjoilupöytään myös erityisruokavalion leivonnaisia. Mitä jos sanoisin, että tämä suklaakakku sopii vegaaniseen ruokavalioon ja on tietysti samalla sekä munaton että maidoton? Lisäksi tämä kakku on vielä todella helppo valmistaa, eikä sen valmistamiseen tarvita mitään erikoisia raaka-aineita. Kaikki raaka-aineet löytyvät tavallisesta ruokakaupasta. Kuulostaako jo liian hyvältä ollakseen totta? 

Kurkkaa alta tämän herkullisen suklaakakun resepti. Kakku on koottu mehevästä vegaanisesta kakkupohjasta sekä täyteläisestä vegaanisesta suklaakuorrutteesta. Reseptin löydät kuvan alta.  

Kaikki raaka-aineet löytyvät vieläpä ihan tavallisesta ruokakaupasta! 

Herkullinen vegaaninen suklaakakku

(munaton, maidoton)

Pohja

5 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

1 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

100 g maidotonta margariinia 

3 dl keitettyä kahvia

Täyte ja kuorrute

100 g maidotonta suklaata 

200 g maidotonta margariinia

1/2 dl kaakaojauhetta

noin 1 1/2 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa

Koristeluun

tuoreita mansikoita

Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Sulata rasva ja lisää se yhdessä lämpimän kahvin kanssa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Pingota kahden noin 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja pyyhi reunat öljytyllä talouspaperilla. Jaa taikina tasaisesti molempiin vuokiin. Paista 175 asteessa noin 30 minuutin ajan. Tarkista kypsyys painamalla kakun keskiosaan puinen cocktailtikku. Jos kakusta pois otettuun tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan ja tarkista tilanne. Kakku on kypsä, kun puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa kiinni. Anna molempien pohjien jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.

Valmista täyte ja kuorrute sulattamalla suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Mittaa huoneenlämpöinen margariini, kaakaojauho, tomusokeri sekä vaniljasokeri vatkauskulhoon ja vatkaa ainekset sekaisin. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja vatkaa vielä hetki. Kun seos on hyvin sekaisin, kaada joukkoon vaahtoutuva kaurakerma kylmänä suoraan purkista. Vatkaa sekaisin ja kuorrute on valmis. Maista vielä kuorrutetta ja lisää tarvittaessa tomusokeria. Tomusokerin määrä riippuu täytteeseen ja kuorrutteeseen käytetystä suklaasta.

Tasoita kakkupohjat leikkaamalla veitsellä paistetut pohjat tasaisiksi. Laita toinen pohjista tarjoiluastialle. Levitä täytteeksi noin 1/3 kuorrutteesta. Laita tasoitetun täytekerroksen päälle toinen kakkupohja. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja sivuille. Voit myös halutessasi pursottaa kuorrutteen kakun päälle. 

Koristele kakku tuoreilla marjoilla tai maidottomasta suklaasta tehdyillä koristeilla.  

Huom! Muista olla aina tarkkana erityisruokavalion leivonnassa, jotta kaikki käyttämäsi raaka-aineet sopivat tarvittaviin ruokavalioihin. Esimerkiksi monet tummat suklaat ovat maidottomia, mutta monissa paketeissa lukee kuitenkin ”saattaa sisältää pieniä määriä maitoa”. Kannattaa aina tarkistaa, käykö tällaisella merkinnällä oleva suklaa maidottoman henkilön ruokavalioon. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä.  

Vinkki! Säilytä kakku jääkaapissa, mutta ota huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Näin kakku on helpommin leikattavissa ja maku on parhaimmillaan, kun kakun lämpötila on tasoittunut. 

Kurkkaa kaikki blogista löytyvät erityisruokavalion leivonnaiset täältä

Kommentoi

  1. Anne Hagman-Niilola says:

    Kiitos ohjeesta;-) Tuo menee kokeiluun!

  2. sameer khan says:

    Lovely favorites post!, Yes!!!! I love this post!!, I fan of your site.
    You have to keep doing such an article even future.
    LOVE yours in this post!

    Best Funny Jokes in Hindi

    funny chutkule in hindi

  3. Hirvonen says:

    Muuten olikin jo juhlamenu valmis mutta vegejälkkäri vielä puuttui. Hyvä että ainekset löytyvät tavan kaupasta. Nyt nopeasti ostoksille, kokin takki päälle ja hommiin!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa! Toivottavasti maistui!

  4. SEO Checker Tool Free Analysis & Audit Report says:

    nice article information blog

    Go To:>>
    Seo Checker

    Website and Analyzer

    Google Ranking Checker

  5. Pauliina says:

    Mahtaisko tämä onnistua perunajauholla ilman vehnää?

    1. Hei, En muista ainakaan, että olisin kokeillut tätä kakkua gluteenittomana versiona. Ehkä mielummin korvaisin jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella, jos se sopii ruokavalioon.

  6. Katri Puputti says:

    Voiko kakun paistaa yhdessä osassa? Vai onko taikina liian herkkä paiston jälkeiselle leikkaamiselle, jotta saataisiin kaksi pohjaa, joiden väliin tulee kuorrute…

    1. Suosittelen tekemään ohjeen mukaan kahdessa vuoassa, mutta voit varmasti paistaa kakun myös yhdessä vuoassa. Luulisin, että pohja kestää leikkaamisen ihan hyvin. Tarkkaile paistoaikaa, jos teet yhdessä vuoassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close