Kevään herkullinen parsapiirakka (gluteeniton, maidoton)

Kaupallisessa yhteistyössä Kaslink Aito

Tämä parsapiirakka on tehty kaupallisessa yhteistyössä maidottomien sekä täysin kotimaisten Kaslink Aito-tuoteiden kanssa. Ruokaisassa parsapiirakassa maistuu basilika, valkosipuli sekä tuoreet vihannekset. Se on valmistettu gluteenittomista ja maidottomista raaka-aineista.

Parsapiirakassa voi hyödyntää kevään ja kesän tuoretta satoa. Minä käytin täytteenä tankoparsaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaattia – omalta pihalta kerättyä basilikaa unohtamatta. Lisäksi pieni määrä valkosipulia täydentää piirakan makua.

Käytin nesteenä Kaslink Aito Kauraruoka-tuotteita. Kauraruoka-tuotteiden valikoimassa on tarjolla maidoton perinteisen ruokakerman korvaaja eli Aito Kauraruoka 15% sekä kaksi maustettu Kauraruokaa – paahdettu sipuli sekä pippuri. Nämä tuotteet sopivat erinomaisesti leivontaan ja ruoanlaittoon ruokakerman tai tavallisen kerman tilalla. 

Voit myös valmistaa tämän ruokaisan piirakan vaikka valmistujaisjuhlien tarjoilupöytään. Kurkkaa resepti tästä alta!

Herkullinen parsapiirakka

(maidoton, gluteeniton)

Pohja

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl suolaa

2/3 tl psylliumia

150 g maidotonta margariinia

2 rkl vettä

Täyte

6 tankoparsaa

1/2 kesäkurpitsa

1 punasipuli

4 kirsikkatomaattia

1 puntti tuoretta basilikaa

2 1/2 dl Kaslink Aito Kauraruoka 15%

3 kananmunaa

1 valkosipulinkynsi

1/2 tl mustapippuria

noin 1 tl suolaa

Mittaa gluteeniton jauhoseos monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää joukkoon kylmä margariini pieninä paloina sekä suola ja psyllium. Pyöräytä ainekset hienoksi muruksi ja lisää sen jälkeen vesi joukkoon. Työstä taikinasta käsin tiivis taikinapallo ja painele taikina noin 22 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna pientä määrää gluteenittomia jauhoja. Painele haarukalla reikiä piirakkapohjaan ja laita piirakkapohjan päälle leivinpaperi. Kaada leivinpaperin päälle painoksi kuivia herneitä tai keraamisia painoherneitä. Esipaista pohjaa noin 15 minuutin ajan 200 asteessa. Lusikoi herneet leivinpaperin päältä pois ja poista leivinpaperi varovasti. Jos paperi tarttuu piirakkapohjaan kiinni, anna pohjan jäähtyä. Poista leivinpaperi jäähtyneestä piirakasta varovasti pois. 


Valmista täyte esivalmistelemalla vihannekset. Katkaise tankoparsoista puinen osa taivuttamalla tankoparsaa. Puinen pää napsahtaa helposti poikki tuoreesta tankoparsasta. Kuori tankoparsat, mutta jätä kukinnot kuorimatta. Puolita parsat pystysuunnassa ja leikkaa vielä paloiksi. Siivuta punasipuli sekä kesäkurpitsa ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa Kauraruoka 15% ja kananmunat. Raasta tai pilko valkosipuli nesteen joukkoon. Mausta neste mustapippurilla ja suolalla. Maista, että täytteessä on sopiva suolaisuus. Sekoita hyvin.

Levitä noin puolet kesäkurpitsoista ja sipulisiivuista piirakkapohjan päälle. Lisää vielä tankoparsojen pilkotut osat, mutta älä laita kukintoja. Revi kasvisten päälle osa tuoreista basilikanlehdistä. Kaada päälle kauraruokaseos ja lado sen päälle kauniisti loput täytteen vihannekset. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuutin ajan, tai kunnes piirakan täyte on hyytynyt. Koristele piirakka lopuksi tuoreella basilikalla. 

Omasta mielestäni suolaiset piirakat ovat parhaimmillaan, kun ne paiston jälkeen jäähdyttää jääkaappikylmäksi ja lämmittää uudestaan tarjoilua varten. Tällöin piirakan kosteus ja maku tasoittuu.

Vinkki! Nuo esipaiston aikana leivinpaperin päällä olevat herneet tukevat piirakkapohjaa pysymään paikoillaan vuoassa esipaiston aikana. 

Vinkki! Voit myös halutessasi pilkkoa vihannekset pienemmiksi kuin kuvan piirakassa. On makuasia, kuinka pieninä vihannekset halutaan piirakkaan laittaa. 

Muista aina erityisruokavalion leivonnaisia tehdessäsi tarkistaa, että käyttämäsi raaka-aineet eivät sisällä allergeeneja. Jotkut gluteenittomat jauhoseokset saattavat sisältää maitoa, joten ole tarkkana tuoteselosteen kanssa. Huomioi myös, että käytät puhtaita mittoja sekä valmistusastioita ja -välineitä.


Maustetut Kaslink Aito Kauraruoka-tuotteet sopivat erinomaisesti kastikkeisiin ja uuniruokiin. Näiden ruokatuotteiden lisäksi Kaslinkilta tuotevalikoimasta löytyy Aito-tuotteista myös Aito Kaurajuoma, jota voi käyttää sellaisenaan juomana tai ruoanlaitossa, leivonnassa ja jälkiruokaresepteissä tavallisen maidon korvaajana. Kaurajuomaan on lisätty kalsiumia, D2-vitamiinia, B12-vitamiinia, riboflaviinia, foolihappoa ja jodia. Kaikki Aito-tuotteet valmistetaan Kouvolassa ja niissä käytetään vain kotimaista kauraa.

Halusin saada tässä piirakassa tuoreet raaka-aineet hyvin esille, joten käytin piirakkaan täyteläistä Aito Kauraruoka 15%. Jos haluat päästä ruoan tai leivonnaisen maustamisessa helpolla, voit silloin käyttää valmiiksi maustettua Kauraruokaa. 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close