Mehevät minikokoiset suklaakuppikakut

Nämä herkulliset kuppikakut sopivat erinomaisesti vaikka huomiseen äitienpäivään. Suklaakuppikakuissa on mehevä amerikkalaistyyppinen suklaakakkupohja ja herkullinen suklaakuorrute. Näiden kuppikakkujen suklaakuorrute valmistuu voista, suklaasta, sokerista ja kermasta, joten makua ei puutu. Tämä kuorrute on oma luottoreseptini suklaakakkujen kuorrutteena ja täytteenä sekä näin kuppikakkujen kuorrutteena. 

Suklaisissa muffinssipohjissa on käytetty todella mehukasta ja herkullista suklaakakkupohjaa, jonka ihanan koostumuksen saa aikaan reseptistä löytyvä ruokasooda sekä etikka. Ne yhdessä saavat aikaan ihanan mehevät ja kauniisti kohoavat leivonnaiset. Rasvana pohjissa on käytetty öljyä, jotta muffinssipohjat pysyisivät mehevinä myös jääkaappisäilytyksessä. Parhaimmillaan nämä herkut ovat kuitenkin huoneenlämpöisinä. 

Minä koristelin nämä äitienpäivään sopien sydämillä, valkoisilla strösseleillä, syötävillä helmillä sekä Love Hearts-karkeilla. Sinä voit koristella nämä oman juhlan teemaan sopiviksi erilaisilla syötävillä koristeilla. 



Mehevät suklaakuppikakut 

(n. 44 kpl minikuppikakkua)

Suklaapohjat 

100 g tummaa suklaata

3/4 dl kaakaojauhetta

1 dl vettä

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

4 tl vaniljasokeria

1/2 tl ruokasoodaa

1/3 tl suolaa

1 dl maustamatonta jogurttia

1/2 dl öljyä

2 tl omenaviinietikkaa

2 kananmunaa

Suklaakuorrute

200 g maitosuklaata

200 g voita

3 rkl kaakaojauhetta

noin 2/3 dl tomusokeria

2 dl vispikermaa

(syötäviä koristeita ja/tai karkkeja)

Pilko tumma suklaa pieniksi paloiksi ja laita kuumuutta kestävään kulhoon kaakaohjauheen kanssa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kuuma vesi suklaan ja kaakaojauhon joukkoon. Anna suklaan sulaa heti ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja sekoita toisessa kulhossa jogurtti, öljy, omenaviinietikka sekä kananmunat. Lisää suklaaseos nesteiden joukoon. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Asettele paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Jaa taikina noin 2/3 paperisten muffinssivuokien korkeudesta. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, muffinssien koosta riippuen. Anna muffinssipohjien jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Valmista suklaakuorrute sulattamalla maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, kaakaojauhe ja tomusokeri keskenään tasaiseksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kylmä vispikerma ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria. 

Lusikoi kuorrute valitsemallasi pursotusterällä varustettuun pursotuspussiin ja pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssipohjien päälle. Koristele valitsemillasi syötävillä koristeilla tai karkeilla. 

Vinkki! Voit valmistaa nämä myös normaalikokoisina kuppikakkuina. Jaa silloin takina noin 10-12 muffinssivuokaan. Muista käyttää muffinssipeltiä, jotta muffinssit nousevat paiston aikana ylöspäin, eivätkä leviä sivusuunnassa. Pidennä silloin hieman paistoaikaa. 

Vinkki! Tunnistat kypsän muffinssipohjan tikkutestillä. Paina muffinssin sisään cocktailtikku ja nosta se ylös. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on leivonnainen valmis. Jos taas tikkuun tarttuu taikinaa, jatka paistamista muutaman minuutin ajan ja tarkista uudestaan. Nämä kuppikakut saa kuitenkin jättää meheviksi, joten älä ylipaista näitä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close