Herkullinen mansikkakääretorttu

Minä tein herkullisen mansikkakääretortun mökkijuhannusta varten. Pyöräytin kääretortun rullalle jo kotona, joten mökille jäi tehtäväksi vain kääretortun koristelu. Kesällä on ihana käyttää tuoreita marjoja koristeluun ja myös täytekakkujen ja muiden leivonnaisten täytteeksi, koska niitä on nyt todella hyvin tarjolla. Tällä kertaa kuitenkin täytin kääretortun mansikkamareladilla ja ohuella kermatäytekerroksella. Koristeeksi käytin ihania mökkimme lähitilalla kasvaneita mansikoita. Yleensä kääretorttuja ei kostuteta, mutta minä tein tällä kertaa poikkeuksen, koska halusin kääretortusta oikein mehevän ja maultaan täytekakkua muistuttavan. 

Oletko kuullut aikaisemmin diplomaattikreemistä, jota leipomot käyttävät paljon kakkujen ja leivonnaisten täytteenä? 

Minä täytin tämän kääretortun diplomaattikreemillä. Diplomaattikreemistä noin puolet on vaniljakreemiä ja puolet kermaa. Diplomaattikreemi on yleensä sellainen täyte, joka maistuu sellaisillekin syöjille, jotka eivät tavallisesta kermavaahdosta juurikaan pidä. 

Kuorrutin kääretortun kermavaahdolla ja koristelin sen tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla. Valmistin kääretortun leveällä 60 cm uunin uunipellillä. 

Kurkkaa resepti alta ja leivo tämä nopeasti valmistuva herkku vielä juhannuksen kahvipöytään! 

Mansikkakääretorttu 

diplomaattikreemillä

(noin 8 henkilölle)

Pohja

5 kananmunaa

1 2/3 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

Täyte

Diplomaattikreemi

4 rkl vaniljakreemijauhetta

1 dl maitoa

1 1/2 dl vispikermaa

230 g mansikkamarmeladia

Kostutus

noin 1-1 1/2 dl sitruunalimonadia tai kivennäisvettä

Koristeluun

2 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kananmunat yhdessä sokerin kanssa pasuksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita lastalla sekaisin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 150 asteessa noin 12-15 minuutin ajan. Tarkista kypsyys puisella cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, pohja on valmis.

Kaada pohja puhtaan leivinpaperin päälle. Irrota pohjassa kiinni oleva leivinpaperi ja kääri kääretorttu rullalle alla olevan leivipaperin sekä keittiöpyyhkeen avulla. Anna jäähtyä. 

Valmista diplomaattikreemi vatkaamalla maito ja vaniljakreemijauhe keskenään tasaiseksi kreemiksi. Anna kreemin jähmettyä noin viiden minuutin ajan. Vatkaa sillä aikaa vispikerma vaahdoksi. Lisää kreemi joukkoon. Tarvittaessa voit lisätä valmiin diplomaattikreemin joukkoon vielä hieman vaniljakreemijauhetta, jos tarvitset jämäkämpää täytettä.

Avaa rullattu pohja ja kostuta se pullasutia apunakäyttäen. Levitä ensin ohut marmeladikerros pohjan päälle ja sen jälkeen diplomaattikreemi marmeladin päälle ohueksi kerrokseksi. Kääri kääretorttu tiukaksi rullaksi ja nosta se jääkaappiin. 

Vatkaa koristeluun varattu vispikerma vaahdoksi. Siirrä kääretorttu tarjoiluastialle, leikkaa päädyt siisteiksi ja levitä tai pursota kermavaahto kääretortun päälle. Koristele kääretorttu tuoreilla mansikoilla, syötävillä kukilla tai muilla haluamillasi koristeilla. 

Vinkki! Minulla oli käytössäni iso uunipelti, joten tästä saat tehtyä helposti leveälle uunipellille sopivan kääretortun.

Tässä alla on vielä muutama kuva tämän herkun kuvauksista. Aurinkoinen juhannusaatto antoi hieman haastetta kuvaamiseen, mutta onneksi löytyi puun takaa pientä varjoa…

  

Kommentoi

  1. ida ihana says:

    Kiitos ihanan kuuloisesta reseptistä!:) Kesän leivonnaisista kääretorttu on kyllä lemppareitani, ja tämä diplomaattikreemi kuulostaa ihan täydelliseltä <3 Toki itse lisäisin myös täytteeseen kesällä vielä tuoreita mansikoita 🙂
    Mukavia kesäpäiviä ja kiitos reseptistä!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Ida! Kääretorttu on nopea ja helppo valmistaa, mutta siitäkin saa todella juhlavan herkun. Kääretortusta voisi tehdä oikein hyvin vaikka leivoksiakin. Tuoreet mansikat olisi täytteessä erinomaisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close