Mustikkapiirakkapalat

Näin mustikka-aikana on ihana leipoa tuoreista marjoista jotain ihanaa mustikkaherkkua. Mustikkapiirakka taitaa olla se suosituin leivonnainen, johon mustikoita yleensä käytetään. Täältä blogistakin löydät jo valmiiksi aika monta mustikkareseptiä ja monen mansikka- tai vadelmareseptin voi valmistaa myös mustikoista. 

Tällä alla olevalla reseptillä valmistat ihanan herkulliset mustikkapalat, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti. Voit valmistaa tämän herkun joko tämän kesän tuoreista metsämustikoista tai viime vuotisista mustikoista, jos tyhjennät pakastinta uuden sadon tieltä. 

Piirakassa on herkullinen muropohja ja täytteenä ihana maitorahkasta valmistettu makea täyte. Päällä nuo ihanat marjat tuovat herkullista makua. 

Mustikkapiirakkapalat

Pohja

200 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 dl tomusokeria

1/2 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Täyte

250 g maitorahkaa

1/2-1 dl sokeria

2 kananmunaa

3 1/2 dl mustikoita

3 tl perunajauhoja

Nypi voi, vehnäjauhot, tomusokeri ja leivinjauho tasaiseksi muruksi. Lisää murun joukkoon kananmuna ja työstä taikinasta tasainen. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan (noin 20x30cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Valmista täyte sekoittamalla maitorahka, sokeri ja kananmunat keskenään. Sekoita mustikat ja perunajauho keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele mustikat täytteen päälle. 

Paista 175 asteessa noin 25-30 minuutin ajan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta vuoka jääkaappiin. Tarjoile piirakka jäähtyneenä.  

Ihana kesän mustikka-aika! Nyt on pakko leipoa paljon erilaisia mustikkaleivonnaisia! Kurkkaa muut mustikkaleivonnaiset täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close