Herkullinen brownie-resepti ja viisi vinkkiä brownien valmistukseen

Herkullisen brownie-reseptin ja viisi vinkkiä brownien valmistukseen löydät tästä alta. Tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista brownie-resepteistä – jos ei jopa paras – mitä olen koskaan tehnyt. Tämä on hyvin mehevä ja mutainen, juuri sellainen herkullinen brownie, jonka voi kuvitella jälkiruoaksi vaniljajäätelön kanssa. 

Mutainen ja tuhti brownie sopii täydellisesti syksyn pimeneviin iltoihin tai vaikka kahvipöytään tarjolle. Tämä on sen verran tuhtia, että tästä annoksesta riittää oikein hyvin yhdeksälle herkuttelijalle. Yksi pala vaniljajäätelöpallon kanssa on juuri sopiva annos. 

Kurkkaa alta resepti tähän – ehkä maailman parhaaseen – brownie-reseptiin!

Herkullinen brownie

(noin 9 henkilölle)

200 g tummaa suklaata

200 g voita

1 dl ruokosokeria

1 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 1/2 tl vaniljatahnaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna kattilaa miedolla lämmöllä, jotta suklaa ja voi sulaa tasaisesti. Varo, ettet polta seosta. Sekoittele seosta sulatuksen aikana. Ota kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä. 

Mittaa vatkauskulhoon sokerit. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita seosta vispilällä, jokaisen kananmunan jälkeen. Kun kananmunat on lisätty, lisää joukkoon vielä vaniljatahna. 

Mittaa vehnäjauhot sekä kaakaojauho samaan kulhoon. Lisää sokeri-munaseokseen ensin hieman jäähtynyt suklaaseos. Sekoita hyvin ja siivilöi sen jälkeen kuivat aineet joukkoon. Nostele taikina tasaiseksi ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun noin 22 cm neliövuokaan tai muuhun sopivaan astiaan. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuutin ajan.

Brownie on parhaimmillaan lämpimänä viileän vaniljajäätelön kanssa, mutta se toki maistuu myös jäähtyneenä. 

Katso alta vielä vinkit brownies-leivonnaisen valmistamiseen! 

Vinkit brownien valmistukseen

* Älä vatkaa seosta sähkövatkaimella tai monitoimikoneella, vaan sekoita taikina käsin vispilällä tai lastalla. Näin taikinasta ei tule liian ilmavaa ja kakkumaista. 

* Brownie-taikina ei tarvitse leivinjauhetta tai ruokasoodaa taikinan joukkoon, koska leivonnaisen on tarkoitus olla tuhtia ja mehevää. Näin ollen lisänostatusta ei tarvita taikinan joukkoon. 

* Seuraa brownien kypsymistä, varsinkin paiston loppuvaiheessa, jotta leivonnainen ei pääse kuivumaan liikaa, vaan pysyy mehevänä ja maukkaana. 

* Siivilöi kuivat aineet taikinan joukkoon, jotta taikinaan ei jää jauhopaakkuja. 

* Voit sekoittaa taikinan joukkoon erilaisia sattumia. Valitse oman maun mukaisesti esimerkiksi pähkinöitä, suklaahippuja tai muita makeisia.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Mitä vaniljatahnaa käytät? Mistä sitä saa? Voiko sen tarvittaessa korvata jollain? Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, Tätä käytän itse https://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/leivonta-ja-koristelu/vanilja-tuotteet/taylorcolledge-vanilla-paste-luomu Aikaisemmin Dr. Oetker myi tuubissa olevaa, mutta se on ikävä kyllä poistunut. Sen annostelu oli helpompaa. Voit korvata vaniljatahnan vaikka vaniljauutteella tai vaniljasokerilla. Minulla tuo vaniljatahna on todella paljon käytössä.

  2. Nimetön says:

    Hei! Miten hyvin brownie säilyy (jos ei tule syödyksi)? Juhlat lauantaina ja mietin joko uskaltaisi leipoa ja säilyttää jääkaapissa…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä ne jääkaapissa muutaman päivän säilyy, jos ei tule syödyksi 🙂 Ja voithan toki pakastaakin nuo leivonnaiset, jos haluat tehdä varman päälle.

  3. Marja Saarela says:

    Mistä tuollaista kivaa brownien alla lautasella olevaa paperia saa ostaa?

    1. Hei, Nuo paperit ovat hampurilaistaskuja, jotka leikkaan auki. Nyt en muista tarkkaan, että mistä olen nuo ostanut, mutta veikkaan Tallinnan Gemoss-tukkua. Vastaavia on ollut kyllä muuallakin myynnissä ihan Suomessa ja tavallisissa kaupoissa. Ehkä ei tuollaisena ruskeana, mutta valkoisena versiona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close