Herkullinen mustikkapiirakka mustikkapiirakkapäivään

Tiesitkö, että Suomessa vietetään elokuun 6. päivänä mustikkapiirakkapäivää? Mikä olisikaan sopivampi ajankohta tuolle päivälle kuin elokuun alku. 

Tänä vuonna kävi kuitenkin hieman hullusti, koska minun kesän mustikkasaalis jäi noin yhteen desilitraan. Siitä määrästä ei piirakoita leivota, mutta onneksi pakastemustikat pelastivat tämän päivän. Päätin samalla kokeilla pieniä piirakkavuokia, jotka ostin kesän aikana. Sain tästä riittämään neljään noin kymmenen senttimetrin piirakkavuokaan. Luulisin, että taikinasta riittäisi oikein hyvin yhteen noin 20-22 cm piirakkavuokaan. 

Jos heräsit tähän mustikkapiirakkapäivään hieman myöhässä, niin ei hätää, tämä piirakkaresepti pelastaa päiväsi. Tämä valmistuu yhdessä kattilassa. Luit aivan oikein – kattilassa. Piirakkataikina valmistuu kattilassa, joten tiskiäkään ei juuri tule. Piirakan valmistus kestää noin 10 minuuttia ja paistoaika siihen päälle. 

Mikä olisikaan parempi resepti mustikkapiirakkapäivän iltapäivään!

Maailman helpoin mustikkapiirakka

120 g voita

2 1/2 dl maitoa

1 dl sokeria

1 kananmuna

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 dl mustikoita

1 rkl perunajauhoja

Mittaa kattilaan voi ja maito. Kuumenna liedellä niin, että voi sulaa maidon joukkoon. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoittele joukkoon sokeri. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon kananmuna. Mittaa vehnäjauhot mitta-astiaan ja lisää joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada jauhot kattilaan ja sekoita tasaiseksi. 

Voitele yksi isompi tai neljä pienempää piirakkavuokaa ja annostele taikina vuokaan tai vuokiin. Sekoita perunajauhot mustikoiden joukkoon ja ripottele ne piirakoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuutin ajan. 

Tarjoile mustikkapiirakat sellaisenaan. Voit tarjoilla mustikkapiirakan myös vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. 

Vinkki! Perunajauhot tarttuu pakastemustikoihin parhaiten, kun hieman sulatta jäisiä mustikoita. Näin saat parhaimman lopputuloksen pakastemustikoilla valmistettuun piirakkaan. 

Huom! Suuremmassa piirakassa paistoaika voi olla hieman pidempi. Tuo yllä oleva paistoaika on pienille piirakoille. 

Herkullista mustikkapiirakkapäivää! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close