Superhelpot mokkapalat – kahvipöydän pelastus

Mokkapalat – ne lasten ja aikuisten suuret herkut! Meillä mokkapalat kuuluvat ainakin syntymäpäiviin, lasten koulun myyjäisiin sekä niihin tilanteisiin kun kaivataan kaikille maistuvaa herkkua. 

Eräänä päivänä koulun jälkeen perheen nuorimmainen halusi taas kerran leipoa. Aika usein meillä halutaan leipoa mokkapaloja. Päätin suunnitella hänelle resepti, jolla hän pystyy ilman apuja ja erikoisia laitteita leipomaan mokkapalat alusta loppuun asti itsenäisesti. 

Koska lopputulos oli todella mehevä ja herkullinen, päätin jakaa tämän reseptin myös teille lukijoille. Tästä alta löydät reseptin, jota on meillä testailtu jo muutamaan kertaan. Tämä resepti on sen verran pieni, että siitä riittää sopivasti koko perheelle, mutta sitä ei jää yli. 

Valmistamista helpottaa, jos pakastat mahdollisen ylimääräisen kahvin jääpalamuotissa, jolloin sen voi hyödyntää mikrossa tai kattilassa lämmitämällä mokkapaloihin. Näin ollen lasten ei tarvitse keitellä edes kahvia mokkapaloja varten. Toki uunia pitää käyttää tässäkin reseptissä, joten lasten tarvitsee olla jo sen ikäisiä, että uunin käyttö on hallinnassa. Pienemmät lapset voivat sitten leipoa aikuisen valvonnassa ja pienellä avustuksella. 

Superhelpot mokkapalat 

(noin yhdeksän palaa)

Pohja

3 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl maitoa

100 g voita

Kuorrute

30 g voita

2 rkl kuumaa kahvia

1/2-1 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

noin 3 d tomusokeria

(nonparelleja tai strösseleitä koristeeksi)

1. Mittaa kulhoon vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä sokeri. Sekoita vispilällä. 


2. Lisää joukkoon kananmunat ja maito. 


3. Sulata voi ja lisää se joukkoon. 


4. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä tai lusikalla ja kaada se noin 20 x 20 cm neliskulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai noin 22-24 cm piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. Kokeile kypsyyttä painamalla cocktailtikku mokkapalapohjaan. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on pohja kypsä. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, jatka paistamista muutamien minuuttien ajan ja tarkista tilanne uudestaan. 


5. Valmista kuorrute piirakan ollessa uunissa. Sulata voi ja sekoita se kuuman kahvin kanssa kulhossa. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita. Lisää tomusokeria sen verran, että kuorrute on paksua, mutta kuitenkin saat levitettyä sen tasaisesti lämpimän pohjan päälle. Jos kuorrute on liian paksua, voit lisätä joukkoon teelusikallisen kahvia ja sekoittaa kuorrutteen tasaiseksi.  


6. Kaada kuorrute kuuman mokkapalapohjan päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. 


7. Koristele mokkapalat heti kuorrutteen levityksen jälkeen nonparelleilla tai muilla syötävillä koristeilla. 

Kommentoi

  1. Hanna | Gurmee.net says:

    Heti kun lukee jossain "mokkapalat" niin alkaa jo sylki erittyä 😉 Tämä on kyllä niitä herkkuja mitkä vuosi toisensa jälkeen maistuu aina vaan aivan super hyvälle!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minulla on hieman sama "ongelma" 🙂 Mokkapala on vaan niin hyvää!

  2. Hei! Kuinka kauan mokkapalojen valmistuksessa kesti suurin piirtein? 🙂

    1. Hei! En nyt osaa tarkkaan sanoa, kuinka kauan näiden valmistamiseen meni aikaa. Jos nyt varaat tuon 20 minuuttia paistamiseen ja sen lisäksi ainesten mittaukset ja taikinan sekoituksen (ehkä noin 15 minuuttia (yläkanttiin laskettuna)), niin eipä siinä ihan kamalan kauan kestä. Toki mokkapalojen on hyvä jäähtyä ennen tarjoilua, jotta siitä saa leikattua siistejä paloja. Auttaako tämä sinua?

  3. Heidi says:

    Kiitos todella hyvästä reseptistä. Tuli todella herkullista. Lasten mielestä parasta mokkapala ikinä! ?

    1. Hei! Kiitokset viestistäsi! Mukavaa, että nämä mokkapalat maistuivat näin hienosti lapsille. Mokkapalat taitavat aina olla ne kahvipöydän suosikit lapsilla ja aikuisille!

  4. Sara says:

    Hei, tulisikohan tästä kaksinkertaisena pellillinen?

    1. Hei! Anteeksi viiveestä vastauksessani! Varmaan kaksinkertaisena tulee pellillinen. Hieman toki pellin koosta riippuen.

  5. Titta says:

    Todella helppo valmistaa! Tein tämän ohjeen mukaan mutta vain kaksinkertaisena. Hyvin levittyi pellille. Pehmeä ja herkullinen pohja. Suosittelen!

    1. Hei, Kiitokset kommentistasi. Mahtavaa, että mokkapalat maistuivat!

  6. Pöö says:

    Ei jatkoon tämä, tai ainakin minulla mauton ja litteä kohoamaton pohja vaikka täysin ohjeen mukaan tein.
    🙁

    1. Mikähän tässä nyt on ollut, ettei pohja ole onnistunut? Minkä kokoiseen vuokaan teit nämä mokkapalat. Huomasit varmaan, ettei tätä tehdä tällä kertaa uunipellille vaan pienempään vuokaan. Taikinaa ei kannata myöskään vatkata liikaa, kun kaikki aineet ovat lisättyinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close