Halloween: Vaahtokarkkiseitti ja herkullinen suklaakakku

Hämähäkinseitti vaahtokarkista halloween kakkuun

Tällä viikolla moni viettää halloween-juhlia. Halloween-teeman voi suunnitella monen eri koristelun ympärille. Itse pidän leikkisistä ja hauskoista halloween-aiheista. Niinkään karmivaa ja pelottavaa en näihin juhliin kaipaa. Näin ollen nämä leivonnaisetkin ovat koristeltu enimmäkseen hassuilla syötävillä silmillä. 

Tällä kertaa halloween-kakku on herkullinen suklaakakku, jonka tuunasin koristeilla ja herkullisella ”hämähäkinseitillä” halloween-teemaan sopivaksi. Tuo hämähäkinseitti valmistetaan lämmittämällä valkoisia vaahtokarkkeja mikrossa ja levittämällä pehmeät vaahtokarkit käsin kakun päälle. Näin siitä muodostuu eräänlainen seitti kakun päälle. 

Kurkkaa alta resepti ja leivo kakku koristeltuna tai vaikka ihan ilman koristelua tuleviin syksyn juhliin. Tämä kakku on helppo valmistaa, koska se ei tarvitse lainkaan täytettä sisäänsä. 

Lisää halloween-aiheisia reseptejä löydät täältä

halloween suklaakakku

Suklainen halloween-kakku

Suklaakakku

3 kananmunaa

2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

100 g voita

1/2 dl kermaa

Kuorrute 

100 g maitosuklaata

50 g tummaa suklaata

1 dl kermaa

Koristelu

3 isoa vaahtokarkkia

syötäviä silmiä

strösseleitä tai nonparelleja

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lämmitä kerma huoneenlämpöiseksi. Lisää kuivat aineet ja lämmin kerma parissa erässä vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Pingota noin 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. 

Valmista kuorrute pilkkomalla suklaa pieneen kulhoon. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita sen jälkeen kuorrute tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kunnolla, niin voit lämmittää seosta mikrossa muutaman sekunnin ajan. Sekoita ja tarvittaessa jatka lämmittämistä. Kun suklaa on kokonaan sulanut.

Nosta kakku ritilän päälle. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä veitsellä tarvittaessa, jotta saat kuorrutettua suklaalla koko kakun. Siirrä kakku tarjoiluastialle. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. 

Lämmitä vaahtokarkkeja mikrossa sen verran, että ne pehmenevät. Ota yksi vaahtokarkki kerrallaan käsiin ja venyttele vaahtokarkkia käsien välissä. Pyöräytä venynyttä vaahtokarkkia kakun ympärille hämähäkinseitiksi. Kiinnitä vielä syötäviä silmiä ja värillisiä strösseleitä tai nonparelleja kakun pintaan kiinni.

Koristele kakku halutessasi syötävillä silmillä tai muilla juhlan teemaan sopivilla koristeilla. 

Vinkki! Huolehdi, että kuorrute on kunnolla jähmettynyt ennen vaahtokarkkiseitin levittämistä. Muuten kuorrute liikkuu vaahtokarkin mukana, eikä lopputuloksesta tule niin siistiä. 

Halloween koristelu kakkuun
Helppo halloween kakku
Suklaakakku haamu
Halloween chocolate cake
halloween kakku syötävällä seitillä

Kommentoi

  1. Tiina M says:

    Moikka Mistä löysit nuo syötävät silmät?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei Tiina, Nuo silmät ostin Citymarketista eli ihan tavallisesta ruokakaupasta löytyy. Ei löydy välttämättä ihan pienimmistä lähikaupoista, mutta isommista marketeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close