Herkullinen marmorikakku – tutummalta nimeltään tiikerikakku

Marmorikakku eli tutummalta nimeltään tiikerikakku on herkullinen ja kaunis kakku. Tämä kakun voit valmistaa myös tutummin pyöreään kahvikakkuvuokaan. Minä käytin tällä kertaa suorakaiteen muotoista vuokaa. Kakusta on helppo leikata sopivan kokoisia paloja. 

Tiikerikakku on koostumukseltaan mehevä ja maultaan herkullinen. Vaalea taikina maistuu ihanasti vaniljalle, tummempi raita taas kaakaolle. Kakun sisältä löytyvä marmorikuvio on joka kerta pienoinen yllätys. Tuo kuvio riippuu paljon tavasta, jolla taikinat sekoitetaan keskenään. Tällä kertaa tähän kakkuun tuli hieman yksinkertasempi raita, mutta se ei haittaa. Raita elää omaa elämäänsä koko kakun läpi, joten loppukakun kuviointi voi olla täysin erilainen kuin tässä leikatussa päädyssä oleva raita. 

Kurkkaa resepti alta ja leivo tämä herkullinen kakku vaikka tulevan viikonlopun herkutteluhetkiin! 

Marmorikakku

Tiikerikakku

(noin 10 palaa)

175 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

5 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl kermaa

1 rkl maitoa

3 tl kaakaojauhetta

(öljyä vuoan voiteluun)

tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään muutamien minuuttien ajan. Lisää joukkoon kanamunat yksi kerrallaan, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lämmitä kerma huoneenlämpöiseksi. Sekoita taikinan joukkoon vuorotellen vehnäjauhoseosta ja lämmintä kermaa. Sekoita hyvin nuolijalla tai lastalla. 

Ota noin 2 1/2 dl taikinaa eroon. Sekoita eroon otetun taikinan joukkoon yksi ruokalusikallinen huoneenlämpöistä maitoa sekä kaakaojauhe. Voitele suorakaiteen muotoinen (noin 1 1/2 litran) vuoka öljyllä. Kaada vuoan pohjalle noin puolet vaaleasta taikinasta. Tasoita ja levitä tumma taikinakerros vaalean taikinan päälle. Lusikoi loput vaaleat taikinat tumman taikinan päälle. Kuvioi halutessasi taikinat haarukalla painelemalla ja vetämällä haarukalla, jotta taikinat sekoittuvat. 

Paista 175 asteessa noin 40-50 minuutin ajan. Voit tarvittaessa peittää kakun pinnan foliolla paiston puolessavälissä, niin pinta ei ota liikaa väriä. Anna kakun jäähtyä noin kymmenen minuuttia vuoassa ja kumoa tai nosta kakku sen jälkeen vuoasta. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla. 

Tarkista kakun kypsyys tikkutestillä, eli paina paistettuun kakkuun cocktailtikku ja nosta tikku pois. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on kakku kypsä. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, niin jatka paistamista noin viiden minuutin jaksoissa ja tarkista tilanne välillä. Ota kakku pois uunista, kun se on kypsä. 

Vinkki! Käytä kaakaojauheena leivontaan tarkoitettua tummaa kaakaota. 

Vinkki! Tätä kakkua ei kannata ylipaistaa, jotta kakku jää meheväksi.  Näin ollen vahdi paistoa paiston aikana. Paistoaika on viitteellinen ja uuneissa saattaa olla myös suuria lämpötilaeroja. Näin ollen suosittelen aina vahtimaan leivonnaisten paistamista, jotta ne eivät paistu liikaa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close