Pitaleivät ja herkullinen curry-broileritäyte

Nämä herkulliset pitalevät sopivat erinomaisesti tulevaan isänpäivään. Pitäleivät voi tarjoilla lounaalla tai brunssilla ja täyttää haluamallaan täytteellä. Minä valmistin pitaleipiä varten curry-broileritäytettä, mutta täytteenä voi käyttää erinomaisesti myös muita ruokaisia täytteitä, tahnoja sekä salaateja. 

Tällä reseptillä valmistat viisi pitaleipää – juuri sopiva annos pienelle perheelle. Kokeile reseptiä ja yllätä isä sekä muut läheiset herkullisella pitaleipälounaalla. 

Kurkkaa alta resepti pitaleipiin sekä herkulliseen curry-broileritäytteeseen! 

Pitaleipä

(5 kpl)

Pitaleipätaikina

2 1/2 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

1 tl sokeria

1/2 tl suolaa

2 rkl öljyä

noin 4 1/2 – 5 dl vehnäjauhoja 

lisäksi öljyä ja vehnäjauhoja taikinan työstämiseen

Täyte

150 g ranskankermaa

1 dl majoneesia

1 rkl curry-mausteseosta

1 1/2 tl kurkumaa

100 g mangoa

70 g punaista paprikaa

200 g kypsää broilerin lihaa

70 g ananaspaloja

1/2 ruukkua tuoretta ruohosipulia

1/2 tl rouhittua mustapippuria

erilaisia salaatteja

Valmista leivät mittaamalla kulhoon noin + 42 asteinen vesi, kuivahiiva, sokeri ja suola. Anna seoksen seistä kulhossa noin viidentoista minuutin ajan, kunnes seos alkaa hieman kuplimaan. 

Lisää nesteen joukkoon öljy. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikinasta kimmoisa joko monitoimikoneella tai käsin. Taikinan tulee irrota alustamisen loppuvaiheessa kulhon reunoista. Kun taikina on alustettu kunnolla, öljyä taikinapallo ja anna taikinan nousta noin tunnin ajan leivinliinan alla kulhossa, lämpimässä paikassa. 

Jaa taikina viiteen yhtä suureen osaan ja pyörittele taikina palloiksi. Kauli taikinapallot jauhotetulla alustalla ohuiksi taikinakiekoiksi, noin 15 cm halkaisijaltaan. Jätä taikinakiekot nousemaan leivinliinan alle vielä noin tunnin ajaksi. 

Kuumenna uuni ja uunipelti 250 asteiseksi. Levitä uunipellille jauhoja ja nosta hieman kohonneet taikinakiekot kuumalle uunipellille. Uunipellille mahtuu noin 3-5 pitaleipää kerralla paistumaan. Paista tarvittaessa kahdessa erässä. Paista pitaleipiä noin 6-7 minuuttia uunissa. 

Valmista täyte leipien jäähtyessä. Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, curry-mausteseos ja kurkuma. Pilko mango, paprika sekä kypsä broileri pieniksi paloiksi. Lisää ranskankermaseoksen joukkoon mango, ananaspalat, paprika ja broileri. Pilko tuore ruohosipuli hienoksi ja lisää seokseen. Mausta täyte vielä rouhitulla mustapippurilla ja suolalla oman maun mukaan. 

Leikkaa pitaleipiin aukko tai leikkaa pitaleipä keskeltä kahtia. Täytä sisään syntynyt tasku salaatilla ja curry-broileritäytteellä.

Vinkki! Voit käyttää täytteeseen tuoreita hedelmiä tai säilykehedelmiä. Jos käytät säilykkeitä, niin valuta nesteet hyvin ennen hedelmien lisäämistä täytteen joukkoon. 

Kommentoi

  1. Merry Patch says:

    Hi! Thanks for the recipe of the Pita bread, I was looking for one! I'll try yours!
    have a lovely evening!
    Christel

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Thank you Christel. I hope you enjoy this recipe!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close