sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Suolakinuskikastike eli Salted caramel sauce

Herkullinen suolakinuskikastike valmistuu helposti ja nopeasti kattilassa tai paistinpannulla. Tämä on todella helppo valmistaa, mutta valmistuksen aikana kannattaa olla varovainen lieden tehojen kanssa, jotta sokeri ei paahdu liikaa. Jos sokeri paahtuu liikaa, kinuski maistuu silloin hieman kitkerältä.

Suolakinuskikastike käy erinomaisesti jäätelöannoksiin tai vaikka kakun päälle. Kinuskikastike kannattaa käyttää heti valmistamisen jälkeen. Jos kuitenkin joudut säilyttämään kastiketta, niin säilytä se jääkaapissa ja lämmitä esimerkiksi mikrossa ennen käyttöä. 

Suolakinuskikastike 
eli Salted caramel sauce

2 dl sokeria
40 g voita
1 dl kermaa
hyppysellinen suolaa

Mittaa sokeri pinnoitettuun kattilaan tai pannulle. Kuumenna sokeria sen verran, että se sulaa ja saa kauniin vaaleanruskean sävyn. Lisää voi pieninä palasina joukkoon. Sekoittele seosta. Kun voi on sulanut joukkoon, sekoita kerma vielä sokeriseoksen.

 Sekoita niin, että seoksesta tulee kaunista ja tasaista kinuskia. Lisää joukkoon (pieni) hyppysellinen sormisuolakiteitä tai hieman tavallista suolaa. 

Käytä kastike heti lämpimänä jäätelöannoksissa tai kakun päällä.


Vinkki! Sokeri kovettuu, kun lisäät joukkoon kylmän kerman. Älä kuitenkaan välitä tästä, vaan jatka seoksen lämmittämistä miedolla teholla sen verran, että  sokeri sulaa ja kinuskista tulee kauniin tasaista. 

Vinkki! Suolaa kannattaa lisätä pienissä erissä, jotta sitä ei tule kinuskin joukkoon likaa. Suolan määrä myös riippuu käytössäsi olevasta suolasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...