Herkullinen kahden Helmen kermaliköörivanukas

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ FINNAMYL JA INDIEPLACE

Herkullinen kahden Helmen vanukas on kermalikööristä valmistettu jälkiruoka, joka sopii erinomaisesti aikuiseen makuun. Tämä vanukas on hienostunut jälkiruoka, joka sopii ympäri vuoden, mutta se on täydellinen joulun tai uuden vuoden juhlintaan. Resepti on valmistettu yhteistyössä Finnamylin kanssa. 

Kahden Helmen vanukas on helppo valmistaa. Vaikka et olisikaan keittiössä kokenut, saat varmasti valmistettua tämän vanukkaan näyttäväksi jälkiruoaksi. Jälkiruokaan on käytetty Helmi perunasuurimoita sekä Helmi-likööriä, siitä nimitys tälle herkulle. Voit valita likööreistä omaan makuusi sopivimman. Minä käytin kuvan annoksissa mangokermalikööriä. 

Helmi perunasuurimot suurustavat jälkiruoan helposti vanukasmaiseksi, joten tämän vanukkaan hyydyttämiseen et tarvitse liivatteita tai mitään muutakaan, perunasuurimot riittävät. Helmi perunasuurimot ovat valmistettu ensiluokkaisesta kotimaisesta perunatärkkelyksestä ja ne ovat täysin gluteenittomia. 

Voit käyttää Helmi perunasuurimoita leivonnassa ja ruoanlaitossa. Ne sopivan moneen reseptiin riisin tilalle. Voit valmistaa perunasuurimoista myös jouluun sopivan joulupuuron, joka muistuttaa paljolti riisipuuroa. 

Minä valmistin näiden annosten päälle inkiväärimehussa keitettyjä perunasuurimohelmiä. Näitä värjättyjä perunasuurimohelmiä voisi käyttää erinomaisesti vaikka täytekakun, jälkiruokien tai leivonnaisten koristelussa. Tässä annoksessa tuo mangokermaliköörin oranssiväri sai minut intoutumaan värjäämään nämä helmet oransseiksi. Voit  itse valita haluamasi värisen elintarvikevärin, jonka lisäät mehun joukkoon. Näin saat juuri sen värisiä helmiä kuin itse haluat. 

Kurkkaa resepti alta ja valmista tämä herkullinen kermaliköörivanukas jälkiruoaksi! 

Kahden Helmen kermaliköörivanukas

(3-4 annosta) 

Vanukas

2 dl Helmi mangokermalikööriä

2 dl kermaa

1/2 dl maitoa

2 rkl sokeria

1 dl Helmi perunasuurimoita


Vaniljavaahto

1 dl vispikermaa

1 tl vaniljatahnaa


Mittaa kattilaan kermalikööri, kerma, maito ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi kattilassa. Sekoittele kuumennuksen aikana, jotta seos ei pala pohjaan. Sekoita kiehuvan nesteen joukkoon Helmi perunasuurimot ja jatka seoksen hauduttamista noin kahdeksan minuutin ajan, sekoitellen. Jaa vanukas annosmaljoihin. Voit jäähdyttää vanukasta hetken aikaa jääkaapissa. 


Valmista vaniljavaahto vähän ennen tarjoilua vatkaamalla kerma yhdessä vaniljatahnan kanssa vaahdoksi. Lusikoi vaahtoa jokaisen vanukkaan päälle. Koristele annos halutessasi vielä alla olevan ohjeen mukaan Helmi perunasuurimoista tehdyillä helmillä. 



Vinkki! Perunasuurimoita käytettäessä on tärkeää, että lisäät ne aina kiehuvan nesteen joukkoon.




Inkiväärimehussa keitetyt perunasuurimohelmet


2 1/2 dl inkiväärimehua

2 rkl Helmi perunasuurimoita

elintarvikeväriä


Mittaa kattilaan mehu ja elintarvikeväri. Keitä seos kiehuvaksi ja lisää perunasuurimot sekoittaen joukkoon. Anna seoksen kiehua hiljalleen sekoitellen noin kahdeksan minuutin ajan. Anna seoksen jäähtyä ja siivilöi helmet. Lusikoi makeat helmet jäähtyneenä annosten päälle. 


Vinkki! Jos siivilöit perunasuurimohelmet etukäteen, ne voivat tarttua toisiinsa kiinni. Tämän vuoksi annan helmien olla nesteessä koristeluun asti.  



Monelle helmipuuro ja Helmi perunasuurimot ovat tuttuja omasta lapsuudesta. Itse ainakin muistan tuotteen jo vuosikymmenten takaa. Helmi perunasuurimoista valmistettu puuro on edullista. Osan nesteestä voi korvata vaikka kookosmaidolla ja sekoittaa joukkoon pieneksi pilkottua mangoa. Näin saat ihanan, hieman aasialaiseen makumaailmaan sopivan puuron tai jäkiruoan valmistettua. Suosittelen kokeilemaan Helmi perunasuurimoita erilaisiin puuroihin, vanukkaisiin sekä moniin ruokiin riisin sijaan. Helmi perunasuurimot ovat myös todella riittoisia. Yhdellä paketilla keität isommallekin perheelle todella monet helmipuurot. 

Kurkkaa lisää reseptejä ja tuotetietoa Finnamylin Facebook-sivuilta


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close