Lakritsainen panna cotta

Lakritsainen panna cotta

Lakritsainen panna cotta maistuu herkullisen lakritsiselta ja sopii erinomaisesti joulunajan jälkiruoaksi. Panna cotta on maustettu lakritsijuurijauheella, joka on viime vuosina noussut suureen suosiooni. Voisin melkein syödä tuota jauhetta suoraan purkista, mutta olen vielä tyytynyt sekoittamaan sitä muun muassa turkkilaisen jougurtin joukkoon. 

Jos tuo tuote ei ole ennestään tuttu, niin kannattaa kurkata leivontahyllyltä seuraavalla kauppakerralla. Lakritsijuurijauhetta ei välttämättä löydy kaikista pienimpien kauppojen hyllyltä, mutta isommista marketeista pitäisi kyllä löytyä. 

Herkullinen joulun pannacotta

Lakritsainen panna cotta-jälkiruoka

(4-6 annosta)

Panna cotta

6 dl maitoa

2 dl kermaa

1 dl sokeria

1 1/2 rkl lakritsijuurijauhetta

5 liivatelehteä

Päälle

tuoreita vadelmia ja mustikoita

1 1/2 dl marjamehua tai vettä

1 dl hyytelösokeria

Mittaa kattilaan maito, kerma, sokeri sekä lakritsijuurijauhe. Laita liivetteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna sillä aikaa maitoseos kiehuvaksi. Ota liivatteet pois vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivateet kiehautettuun maitoseokseen. Sekoita hyvin. 

Jaa kuuma panna cotta-seos annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään parin tunnin ajaksi, jotta seos hieman jähmettyy. 

Valmista hyytelösokerikiille kuumentamalla valitsemasi neste kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta seos. Laita tuoreet marjat hyytelösokeriseoksen joukkoon ja lusikoi marjoja yhdessä kiilteen kanssa panna cotta-annosten päälle. 

Nosta annokset vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta kiillekerros jähmettyy. Sen jälkeen annokset ovat valmiita tarjottavaksi. 

Vinkki! Annosmaljoina voit käyttää pieniä jälkiruokakulhoja tai esimerkiksi juomalaseja, kuten minä käytin tässä reseptissä. 

Pannacottaresepti
Maukas ja herkullinen pannacotta

Kurkkaa myös nämä pannacotta-reseptit:

Mokka-kaakaopannacotta
Herkullinen pannacottapiirakka
Ihanan pehmeä banaanipannacotta

Kommentoi

  1. Tämä menee kyllä kokeiluun ehkäpä vielä ennen joulua, kuulostaa herkulliselta:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä oli kyllä yksi oma suosikkini. Jos lakritsisesta mausta tykkää, niin tämä on täydellistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close