Jouluiset snickerdoodle-keksit

Jouluiset snickerdoodle-keksit muistuttavat paljolti perinteisiä snickerdoodle-keksejä, joissa keksien pinta pyöritellään sokerista ja kanelista valmistetussa sokeriseoksessa. Näihin kekseihin joulusista makua tuo piparkakkumauste, jolla korvataan perinteinen kaneli. Piparkakkumausteen neilikka ja inkivääri tuovat herkullista jouluista makua näihin jouluisiin kekseihin. 

Katso alta resepti jouluisiin herkkuihin ja valmista keksit pikkujouluihin, joulupöytään tai vaikka lahjapakettiin. 

Taikina valmistuu huomattavasti nopeammin kuin perinteiset piparkakut. Näistä löytyy kuitenkin se perinteinen piparkakun maku. Jos haluat kekseihin piparkakun reippaammin jouluista makua, niin voit lisätä myös keksitaikinaan hieman piparkakkumaustetta. 

Jouluiset snickerdoodle-keksit

(noin 17 kpl)

150 g voita

1 1/2 dl sokeria

1 kananmuna

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

piparkakkusokeri

3 rkl sokeria

1 1/2 tl piparkakkumaustetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää kuivat aineet edelliseen seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja pyörittele taikina noin 17 saman kokoiseksi taikinapalloksi. 

Sekoita sokeri ja piparkakkumauste keskenään ja pyörittele pallot sokeriseoksessa ennen paistamista. Laita pallot kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista noin 10 minuutin ajan 175 asteessa. 

Herkuttele ihanilla joulukekseillä! 

Vinkki! Keksit ja pikkuleivät ovat sellaisia leivonnaisia, että niiden kypsymistä pitää vahtia. Näitäkään keksejä ei saa ylipaistaa, joten paiston valmistumista kannattaa vahtia jo pari minuuttia ennen ilmoitetun paistoajan loppumista. Näin varmistat, että keksit pysyvät herkullisen mehevinä, eivätkä kypsy liikaa. 

Kommentoi

  1. Unknown says:

    Voiko taikinaa pakastaa? Tai valmiita pikkuleipiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close