Joulun pehmeä kahvikakku

Kuuluuko teillä erilaiset kahvikakut jouluun? 

Viime vuosina kahvikakkuja on tullut tehtyä huomattavasti aikaisempaa enemmän. Nykyään leivontatarvikeliikkeissä ja tavallisissa markeissakin on niin upeita kakkuvuokia myynnissä, että kakusta saa kauniin lahjan annettavaksi ystävälle tai läheiselle. 

Tuo piparkakku kuuluu niin vahvasti jouluun, että piparkakkumaustetta tuntuu löytyvän meillä hieman jokaisesta leivonnaisesta. 

Kokeile tätä piparkakkukakkua ja nauti joulun pehmeästä kahvikakusta läheisien kanssa tai anna lahjaksi!  


Joulun pehmeä kahvikakku

200 g voita

2 dl sokeria

4 kananmunaa

6 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl piparkakkumaustetta

2 dl maitoa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi yhdessä sokerin kanssa tasaiseksi ja vaaleaksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon, voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa viimeisen kananmunan lisäämisen jälkeen. 



Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe sekä piparkakkumauste keskenään. Lämmitä maito huoneenlämpöiseksi. 



Lisäile lämmintä maitoa ja kuivia aineita vuorotellen taikinan joukkoon. Sekoita taikina hyvin. Voitele, ja tarvittaessa korppujauhota, noin kahden litran kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. 

Paista kakkua 175 asteessa noin 30-40 minuutin ajan. Tarkkaile kakun kypsymistä paiston aikana. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluastialle.

Valmista kuorrutteeksi tomusokerista ja vedestä kuorrute. Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää vettä tomusokerin joukkoon, että saat seoksesta tasaisen ja hieman valuvan kuorrutteen kakun päälle. Pursota tai lusikoi valmis kuorrute kakun päälle ja ripottele halutessasi päälle strösseleitä. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen kakun tarjoilua tai paketoimista.  



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close