Kuvioidut pikkuleivät (kuviokaulin)

Kuvioidut pikkuleivät ovat mukavia syötäviä lahjoja vaikka opettajille tai läheisille annettaviksi. Voit kuvioida pikkuleipiä joko erilaisilla kuviokaulimilla tai keksileimasimia käyttämällä. Minulla oli käytössäni Nordic Waren jämäkkä keksileimasin, jolla sain kivan vohvelikuvioinnin pikkuleipiin. Olin ostanut tuon pikkuleipäleimasimen reissusta jo vuosia sitten, mutta koskaan en ollut sitä ottanut käyttöön. Muistan nähneeni somessa jonkin aikaa sitten kuvan vohvelikuviolla kuvioiduista kekseistä, jotka oli dipattu suklaaseen. Siitä se idea sitten lähti näihinkin kekseihin ja kaivoin tuon keksileimasimen esille. Nämä ovat yksinkertaisen kauniita.

Tätä murotaikinan tyyppistä taikinaa voit itse maustaa vaniljalla, kanelilla, piparkakkumausteella tai vaikka erilaisilla maku-uutteilla. Näin saat moneen eri tilaisuuteen ja makuun sopivia keksejä. Minun oma suosikkini kekseissä on vanilja, mutta näin talviaikaan myös piparkakkumauste maustaa keksit vuodenaikaan sopiviksi. Käytin tähän reseptiin vaniljauutetta tuomaan makua, mutta voi vaihtaa sen edellä mainittuihin mausteisiin tai uutteisiin.

Kurkkaa alta resepti ja leivo kotiin jouluista tunnelmaa!

Kuvioidut pikkuleivät

(4 pellillistä)

225 g voita

2 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljauutetta

5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri keskenään noin viiden minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna ja vaniljauute. Vatkaa seos hyvin sekaisin. Lisää lopuksi vehnäjauhot joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kääri tuorekelmuun jääkaappiin vähintään tunnin ajaksi.

Nosta taikina jääkaapista. Jos se on todella kovaa, anna sen olla huoneenlämmössä noin 15-30 minuuttia, jotta saat siitä helposti käsiteltävää, eikä se hajoa kaulittaessa.

Kauli ensin puolet taikinasta ohueksi levyksi. Jätä kuitenkin sen verran paksuutta levylle, ettei kuviot riko taikinaa. Kuvioi taikina kaulimella, keksileimasimilla tai muilla kuviomuoteilla. Leikkaa keksit haluamaasi muotoon ja nosta keksit leivinpaperin päälle uunipelleille. Tästä tulee noin neljä pellillistä.

Paista 175 asteessa noin 8-10 minuutin ajan.

Voit täyttää jäähtyneet pikkuleivät esimerkiksi marmeladilla tai Nutellalla. Näin ne maistuvat vielä entistäkin herkullisemmilta.

Nämä keksit eivät tarvitse sen suurempaan koristelua, mutta voi halutessasi upottaa keksejä hieman sulatettuun suklaaseen ja koristella esimerkiksi pähkinärouheella, nonparelleilla, strösseleillä, tai karkkikeppirouheella.

Sadalla grammalla sulaa suklaata kuorrutat noin kahdeksan täytettyä keksiä puoleksi. 

Nämä keksit ovat todella herkullisia!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close