Kardemumman makuinen joulupiirakka

Kardemumman makuinen joulupiirakka maistuu nimensä mukaan kardemummalta. Tätä leipoessasi saat varmasti kysymyksen – leivotko pullaa? Tästä piirakasta tulee herkullinen tuoksu koko kotiin. Tämä piirakka on kuin pikapullaa. 

Omalle makuraadille maistuu piparkakun ja kardemumman makuiset leivonnaiset, joten tämäkin piirakka syötiin makuraadin toimesta nopeasti loppuun. Tätä piirakkaa kannattaa leipoa vaikka joulujuhlien buffettipöytään tai glögikutsuille makeaksi palaksi. 

Kurkkaa alta resepti tähän herkulliseen piirakkaan ja yllätä ystäväsi ihanalla kardemummapiirakalla! 

Kardemumman makuinen joulupiirakka

Kardemummapiirakka

Pohja

5 kananmunaa

3 dl sokeria

2 1/2 dl maitoa

150 g voita

7 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

7 g kardemummaa

Kuorrute

4 dl tomusokeria

vettä

elintarvikeväriä

(stösseleitä)

(tomusokeria)

Vatkaa pohjan kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Kuumenna maito ja voi mikrossa tai liedellä kattilassa niin, että voi sulaa joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä kardemumma keskenään. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen maito-voiseosta ja kuivia aineita muutamassa erässä. Sekoita varovasti pohjaa myöden taikina tasaiseksi. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan. Kokeile piirakan kypsyyttä painamalla esimerkiksi cocktailtikku keskelle piirakkaa. Nosta tikku pois. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, niin piirakka on kypsä. Jos tikkuun tarttuu vielä märkää taikinaa, niin jatka paistamista viiden minuutin jaksoissa ja tarkista tilanne, kunnes piirakka on kypsä. Anna pohjan jäähtyä. 

Valmista kuorrute mittaamalla tomusokeri kulhoon. Lisää vettä tomusokerin joukkoon lusikalla. Sekoita kuorrute tasaiseksi. Kuorrute saa olla paksua, mutta sen pitää kuitenkin olla vielä helposti levittyvää. Sekoita kuorrutteen joukkoon halutessasi elintarvikeväriä ja levitä kuorrute piirakan päälle. Koristele piirakka jouluun tai juhlan teemaan sopivilla strösseleillä. 

Anna kuorrutteen jähmettyä ennen kuin leikkaat piirakan paloiksi. Ripottele päälle vielä halutessasi tomusokeria. 

Vinkki! Jos kuorrute vaikuttaa kulhossa liian löysältä, lisää joukkoon tomusokeri. Paksua kuorrutetta saat notkistettua lisäämällä nestettä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close