Ystävänpäivä: Yhden kattilan suklaapiirakka / Rocky Road brownies

Ystävänpäivä on jo todella lähellä, joten nyt on aika kääntää katseet kohti tuota ihanaa rakkauden päivää. Blogiin on luvassa ensi viikon aikana muutamia erilaisia ystävänpäiväideoita leivontaan ja ystävän yllätykseen. 

Tämä herkullinen Rocky road brownie-resepti saa olla aloittamassa tätä herkullista ystävänpäivän aikaa. Olimme jouluna ja sen jälkeen (lähes tammikuun puoliväliin asti) Amerikassa ja siellä kyllä huomasi lähestyvän ystävänpäivän jo joulukuussa. Heti joulun jälkeen joulukarkit siivottiin pois ja tarjolla oli mitä erilaisempia pinkkejä, vaaleanpunaisia ja punaisia herkkuja sekä erilaisia sydämen muotoisia rasioita täynnä erilaisia suklaita ja leivonnaisia. 

Amerikassa ystävänpäivä on todella suuri juhla. Toki tuo juhlapäivä on nousemassa myös Suomessa suureksi päiväksi – vuosi vuodelta aina enemmän. Kurkkaa alta tämä herkullisen mehevän Rocky road brownien resepti ja herkuttele tällä ystävien, työkavereiden tai läheisten kanssa. Tämä resepti on vielä todella helppo toteuttaa. Olen aikasemmin tehnyt yhden kulhon piirakoita ja muffinsseja, mutta tämä on nyt yhden kattilan suklaapiirakka. Kannattaa kokeilla!

Rocky Road Brownies

Yhden kattilan suklaapiirakka

200 g voita

200 g maitosuklaata

1 dl sokeria

3 kananmunaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl hasselpähkinärouhetta

Päälle

noin 100 g vaahtokarkkeja

noin 100 g suklaahippuja tai -rouhetta

Mittaa kattilaan voi ja kuumenna voita niin, että se sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä. Pilko joukkoon suklaa ja sekoittele niin, että suklaa sulaa voin joukkoon. Lisää vielä sokeri ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä noin viiden minuutin ajan. 

Vatkaa vispilällä kananmunat yksitellen edellisten joukkoon, voimakkaasti vatkaten. Vatkaa seosta niin, että siitä tulee tasaista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. 

Vuoraa noin 22 cm kakkuvuoka tai uunin kestävä paistinpannu leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 15 minuutin ajan 175 asteessa. Ota sen jälkeen pohja pois uunista ja levitä päälle vaahtokarkit. Jos käytät isoja vaahtokarkkeja, niin voit leikata ne saksilla puoliksi. Nosta pohja vielä uuniin ja jatka maistamista noin 5-10 minuutin ajan, jotta vaahtokarkit lämpenevät pohjan päällä. 

Sulata päälle tulevasta suklaahipuista noin puolet ja lusikoi suklaata raitoina tai haluamallasi tavalla vaahtokarkkien päälle. Ripottele loput suklaat vaahtokarkkien päälle hippuina. 

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.  

Pohja saa jäädä herkullisen meheväksi, joten älä ylipaista pohjaa. Paistoajat ovat viitteellisiä, joten vahdi piirakan paistumista paiston aikana. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close