Helppo ja nopea tiikerikakku

Tämä tiikerikakku on mehevä leivonnainen, joka on helppo ja nopea valmistaa. Tiikerikakku valmistuu yhdessä kulhossa, eikä vaadi mitään erikoisia välineitä tai raaka-aineita, sillä nämä raaka-aineet löytyvät lähes joka kodin keittiöistä.

Tiikerikakku saa nimensä tuosta hauskasta sisälle muodostuvasta raidasta, joka tekee kakkupalasta hyvin kauniin. Tämän kakun hauskuus on siinä, ettei koskaan täysin tiedä, minkälainen raita kakkuun muodostuu.

Kurkkaa alta resepti ja leivo tämä todella helppo tiikerikakku omaan tai perheen yhteiseen kakkuhetkeen! Tämä kakku on juuri sopivan kokoinen perheen kahvihetkelle tai vaikka pieneksi makeaksi retkievääksi. 

Helppo ja nopea tiikerikakku

Kakku

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa

1 dl maitoa

2 kananmunaa

100 g voita

1 rkl kaakaojauhetta

Kuorrute

2 dl tomusokeria

vettä

(nonparelleja tai syötäviä koristeita)

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon kerma, maito ja kananmunat. Sulata voi mikrossa ja lisää voisula joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1 1/2 dl erilleen ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe. 

Vuoraa leivinpaperilla noin 20 cm pitkä leipävuoka ja levitä pohjalle kerros vaaleaa taikinaa. Lisää taikinan päälle kaakaotaikina ja lopuksi peitä kaakaotaikina vielä vaalealla taikinakerroksella. Kuvioi taikinaa esimerkiksi haarukalla nostelemalla taikinaa hieman vuoassa. Näin saat hieman kuvioitua tummaa raitaa. Paista kakkua 175 asteessa noin 35-40 minuutin ajan, tai kunnes kakku on kypsä. 

Valmista halutessasi kuorrute kakulle mittaamalla tomusokeri kulhoon. Lisää tomusokerin joukkoon vettä teelusikallinen kerrallaan, juuri sen verran, että saat kuorrutteesta helposti levittyvää. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla tai muilla syötävillä koristeilla. 


Vinkki! Kokeile kakun kypsyyttä puisella cocktailtikulla, painamalla tikku kakun sisään. Kun nostat tikun pois kakusta, kakku on kypsä, jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa. Jos tikkuun jää vielä märkää taikinaa, niin jatka silloin paistamista noin viiden minuutin jaksoissa, kunnes tikkuun ei jää märkää taikinaa kiinni. 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Hyvää kakkua tuli! Kiitos toimivasta reseptistä, tää paakelssi piristi perheeni viikonloppua 🙂
    T. Satu Tampereelta

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sinulle, kun jätit kommentin! Ihana lukea, että kakku on maistunut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close