Kauniiksi koristeltu pannukakkupiirakka

Kyselin muutama päivä sitten nuorisolta ideoita leivontaan. Yhtenä ehdotuksena oli pannukakku. Ei kylläkään ihan tällainen pannukakku, mutta siitä ehdotuksesta se ideointi sitten lähti. Mietin, miten pannukakun voisi tarjoilla astetta hienommalla tavalla. Päädyin valmistamaan pannukakun piirakkavuokaan ja koristelin sen jäähtyneenä kermavaahdolla ja hillolla. Tähän voi käyttää juuri oman maun mukaista hilloa, tuoreita marjoja tai vaikka herkullisia hedelmiä. Voit siis laittaa mielikuvituksesi vilkkaaksi ja pohtia minkälaisen ”pannukakkupiirakan” sinä tekisit! 

Pannukakku kohoilee paiston aikana, mutta laskeutuu jäähtyessään. Tämä kupruilu ja kohoilu on mukavaa katsottavaa, sillä lähes joka kerta pannukakku elää eri tavoin paiston aikana. Tästä olisikin hauska joskus tehdä oikein video. 

Kurkkaa nyt kuitenkin alta herkullinen pannariresepti ja valmista omasi! 

Pannukakkupiirakka

Pannukakku

2 rkl voita

7 dl maitoa

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

3/4 tl suolaa

(3 tl sokeria)

Päälle

2 dl vispikermaa

2 rkl sokeria

noin 150 g hilloa/marmeladia

tuoreita marjoja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa voi noin 30 cm x 22 cm vuokaan ja laita vuoka lämpenevään uuniin. Valmista pannukakkutaikina sillä aikaa alla olevan ohjeen mukaisesti. 

Mittaa kulhoon maito, munat, vehnäjauho, suola sekä halutessasi myös sokeri. Vatkaa sekaisin vispilällä ja anna taikinan odotella uunin lämpeämistä. 

Kun voi on sulanut uunissa, ota vuoka pois ja levitä voi pullasudilla vuoan reunoille ja pohjalle. Kaada taikina voin päälle ja nosta vuoka uuniin. Laitoin varmuudeksi vuoan alle uunipellin, koska käyttämäni vuoan reunat ovat sen verran matalat. Taikina kuitenkin pysyi hyvin vuoassa paiston aikana. 

Paista pannukakkua noin 40 minuutin ajan, tai niin kauan että pannukakku on saanut kauniin ruskean värin. Anna valmiin pannukakun jäähtyä. 

Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa. Lusikoi kermavaahto pursotuspussiin ja pursottele haluamallasi tavalla jäähtyneen pannukakun päälle. Jätä pursotuksiin välejä, jotta saat hilloa mahdutettua koloihin. Lusikoi hillo tai marmeladi toiseen pursotuspussiin ja pursota hillo väleihin. 

Vinkki! Jos sinulla ei ole pursotuspusseja käytössäsi, voit hyvin lusikoida kermavaahtoa pannukakun päälle ja jättää hillolle pieniä koloja väleihin. Lusikoi lopuksi hillot väleihin. Voit herkutella pannukakun myös sellaisenaan ja jättää pannukakun pinnan koristelematta. 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Kylläpä näyttää hyvältä, eikun kokeiluun 🙂
    Oletko muuten tehnyt koskaan keikauskakkua esim ananaksesta? Huomasin omenaisen version blogissasi. Maailma kun muutenkin on aika ipside down nyt, niin keikauskakku vois piristää.
    T. Satu

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Satu kommentistasi ja suuri kiitos resepti-ideasta! Maailma on todellakin kääntynyt ylösalaisin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close