Pieni minttutryffelikakku juhlapäiviin

Vaikka meistä moni on nyt kotoilemassa, niin erilaisia merkkipäiviä osuu kuitenkin myös maaliskuuhun ja muutenkin juhlapäiviä on kevään mittaan paljon. Meillä on kerinnyt olla omassa perheessä nimipäivät, hääpäivä ja syntymäpäivät jo tässä lyhyessä hetkessä koronatilanteen aikana. 

Koska juhlien pitäminen ei ole nyt suositeltavaa, perhepiirissä (samassa taloudessa asuvien kanssa) on kuitenkin mukava järjestää pieniä kahvitilaisuuksia juhlapäivien kunniaksi. Silloin tarvitaan perhekokoisia pieniä juhlakakkureseptejä. Tämä kakku on erinomainen tällaiseen tilaisuuteen! 

Meillä juhlistettiin tämän minttutryffelikakun kanssa viime viikolla syntymäpäiviä. Tämä pätkiskakku eli minttutryffelikakku on juuri sopivan pieni perheen sisäiseen juhlintaan. Kakussa on käytetty Pätkis-minttutryffeleitä, Domino-keksejä ja päällä on pinkiksi värjättyä kermavaahtoa. Katso alta resepti ja leivo juhlayllätykseksi sankarille! 

Pieni Pätkiskakku

(noin 6 henkilölle)

Pohja

150 g Domino-täytekeksejä

35 g voita

1 rkl ruokaöljyä

Täyte

1 pss (140 g) Pätkis-minttutryffeleitä

1/2 dl maitoa

2 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

175 g maustamantonta tuorejuustoa

2 rkl tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta

2 rkl vettä

Koristeluun

1 dl vispikermaa

(elintarvikeväriä)

syötäviä koristeita

Murskaa keksit leikkuuterällisessä kulhossa monitoimikoneessa tai pakastepussin sisällä kaulimella murskaten hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon öljy. Lisää rasvaseos keksimurskan joukkoon. Sekoita keksimassa tasaiseksi. Öljyä kevyesti noin 16 cm irtopohjavuoan reunat ja ripottele päälle tomusokeria. Laita reunus suoraan tarjoiluastialle. Painele keksimurska kevyesti reunan sisälle kakkupohjaksi. Nosta tarjoiluastia sivuun odottamaan täytteen valmistumista. 

Mittaa kattilaan minttutryffelit sekä maito. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen niin, että minttutryffelit sulavat maidon joukkoon. Nosta seos sivuun jäähtymään hetkeksi. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutin ajaksi. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa kulhossa tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa sähkövatkaimella. 

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä. Lisää liivatelehdet kiehautetun nesteen joukkoon. Sekoittele liivateseosta hetki ja lisää se tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää vielä sulatettu minttutryffeli tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Nostele lopuksi kermavaahto täyteen joukkoon ja kaada tasaiseksi sekoitettu täytemassa keksipohjan päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. 

Vatkaa koristeeksi tarkoitettu kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon halutessasi hieman elintarvikeväriä. Ota kakun ympäriltä reunus pois ja levitä kermavaahto kakun päälle. Viimeistele erilaisilla syötävillä koristeilla.

Kommentoi

  1. Unknown says:

    Uskaltaako pätkikset vaihtaa fazerinaan? Ja silti tehdä samalla ohjeella? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, voisin kuvitella, että onnistuisi niinkin. En osaa kyllä sanoa, onko suklaan määrä sama. Fazeriinasta tulee kyllä todella herkullinen kakku!

  2. Toarmina’s Pizza says:

    great post really helpful for those peoples who was looking for this type of information.Pizza Restaurants Dearborn MI

  3. Amazing post, thanks for providing such a important information in this blog . Pizza Place Dearborn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close