lauantai 11. huhtikuuta 2020

Helppo hedelmärahka ja kauniit jälkiruoka-annokset


Helppo hedelmärahka valmistuu maitorahkasta, kermasta ja hedelmistä. Sokeria voi lisätä makeuttamaan rahkaa. Minä kasasin hedelmärahkasta kauniit jälkiruoka-annokset pieniin kulhoihin. Näin hedelmärahka sopii vaikka pääsiäisen jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi herkuksi. 

Laitoin annoskulhojen pohjille keksimurskaa ja lusikoin hieman passionhedelmää keksimurskan päälle - tai oikeastaan reunoille, jotta hedelmä näkyy kauniisti rahkan alla. Pursotin hedelmärahkan edellisten päälle ja lopuksi koristelin annokset mangolla ja passionhedelmällä. Passionhedelmää on nyt hyvin saatavilla ihan tavallisista ruokakaupoista.  

Kannattaa aina valita passionhedelmistä se ryppyisin hedelmä. Ryppyinen hedelmä on kypsä ja maku on silloin parhaimmillaan. 

Katso alta resepti ja valmista rahka välipalaksi tai kasaa siitä raikkaat ja kauniit jälkiruoka-annokset.

Hedelmärahka 
ja kauniit jälkiruoka-annokset
(4 annosta)

Hedelmärahka
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1 passionhedelmä
1 dl mangososetta
1 rkl sitruunanmehua
2-3 rkl tomusokeria

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa maitorahka ja passionhedelmän liha sekä mangosose ja sitruunamehu.  Lisää joukkoon vielä kermavaahto sekä tomusokeri. Nostele rahkaseos tasaiseksi. Maista rahkaa ja lisää tarvittaessa tomusokeria.


Jälkiruoka-annokseen
lisäksi

50 g digestive- tai kaurakeksejä
2-3 passionhedelmää
noin 50 g mangoa


Jälkiruoka-annokset: Hienonna keksit pakastepussin sisällä murskaksi. Jaa keksimurska neljään annoskulhoon. Lusikoi kahden passionhedelmän lihaa annoskulhoihin keksimurskan päälle, tai oikeastaan annoskulhojen reunoihin, jotta hedelmä jää hieman näkyviin täytteen alta. Pursota tai lusikoi rahka päälle ja koristele annokset pieneksi pilkotulla mangolla tai mangososeella ja passionhedelmän lihalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...