Herkullinen juustokakku passionkiilteellä

Herkullinen juustokakku passionkiilteellä maistuu ihanan makealta ja päällä oleva passionhedelmä antaa kivan raikkaan viimeistelyn kakulle. Tämän voi tehdä kakkuvuokaan tai piirakkavuokaan. En oikein itsekään tiennyt, kutsuisiko tätä kakuksi vai piirakaksi.

Juustokakun pohjana toimii mehevä kaakaopohja ja täytteenä tuorejuustosta sekä ranskankermasta tehty täyte, jota raikastetaan hieman sitruunalla. Minä halusin, että päällä oleva passionhedelmäkiille on hieman valuvaa, kun palan leikkaa. Näin se on minun mielestäni herkullisemman näköinen. Voit tehdä kiilteestä myös jämäkämmän lisäämällä kiilteen joukkoon liivatelehden. 

Tämä sopii erinomaisesti sekä maun että ulkonäön puolesta pääsiäisen viettoon, joten kokeile tätä esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään. Reseptin löydät tästä alta. 

Passionhedelmäjuustokakku

(noin 9 palaa)

Pohja

2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1 dl sokeria

1/2 dl ruokosokeria

100 g voita

1 kananmuna

1 dl (täys)maitoa

Täyte

350 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

1 1/2 dl sokeria

1/2 tl vaniljatahnaa 

(tai 2 tl vaniljasokeria)

1 1/2 rkl sitruunamehua

2 kananmunaa

Pehmeä kiille

1 dl passionhedelmämehua

1 dl hyytelösokeria

2 passionhedelmää

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Sulata voi ja lisää se yhdessä maidon ja kanamunan kanssa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se noin 20 cm x 20 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pieneen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa kahdeksan minuutin ajan. 

Valmista sillä aikaa täyte mittaamalla kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, vaniljatahna tai vaniljasokeri sekä sitruunamehu. Vatkaa ainekset voimakkaasti sekaisin. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen massan joukkoon. Vatkaa molemman kananmunan jälkeen sen verran, että seos menee hyvin sekaisin. 

Kaada täyte kuuman pohjan päälle ja jatka paistamista 150 asteessa noin 30 minuutin ajan. Täyte saa olla vielä hieman keskeltä heiluvaa, kun otat kakun pois uunista. Jäähdytä kakku ennen kiilteen lisäämistä. 

Kun kakku on jäähtynyt valmista kiille.Mittaa pieneen kattilaan passionhedelmämehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kuumenna seosta koko ajan sekoitellen, kunnes se kiehahtaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon kahden passionhedelmän sisus. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä hetki. Lusikoi hieman jäähtynyt kiilleseos juustokakun päälle. 

Vinkki! Voit korvata passionhedelmämehun muullakin mehulla tai vaikka vedellä. Tällöin maku hieman muuttuu tai laimenee, mutta passionhedelmämehun vuoksi ei tarvitse kauppaan lähteä. Jos käytät kiilteen nesteenä vettä, lisää silloin hieman elintarvikeväriä kiilteeseen, jotta saat värikkään pinnan. Minun kiilteessä ei ole käytetty elintarvikeväriä, vaan väri on noin intensiivinen ihan passionmehulla ja hedelmällä vaalean täytteen päällä. Alla olevassa kuvassa näen kiilteen kattilassa sekä kakun/piirakan päällä.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    No nyt oot osunu ihan kohdilleen tän reseptin kanssa! Ihan mieletön toi pehmeen suklaapohjan ja passionhedelmän kirpeyden yhdistelmä.

    Eeva

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos palautteestasi! Piristää päivää, kun saa tällaisia kommentteja 🙂 Mukavaa pääsiäistä!

  2. Petra says:

    Ei kyllä onnistunut minulla 🙁 pohja ja täyte sekoittuivat, kun lisäsin täytteen, vaikka paistoin pohjaa pidempään, kuin ohjeessa oli. Missähän vika?

    1. Hei! Mikähän tuossa on voinut nyt mennä vikaan? Onkohan voinut käydä niin, että tuo täyte on kaadettu pohjan päälle turhan kovaa, joten täyte on uponnut pohjan joukkoon jo tuossa vaiheesssa, vai miten nuo kerrokset sekoittuivat? Nuo paistoajat ovat aina viitteellisiä, koska uuneissa saattaa olla suuriakin eroja lämpötilassa. Toivottavasti maku oli kuitenkin hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close