Kevään pieni mangokakku / sinkkukakku

Kevään pieni mangokakku on sopiva herkku yhden henkilön herkkuhetkeen tai pieneen makeannälkään. Tämän minikakun reseptin jaoin jo pääsiäisen aikaan Instagram-tililläni @pullahiirenleivontanurkka, mutta ajattelin lisätä reseptin myös tänne blogin puolelle, koska tämä resepti tulee varmasti monella tarpeeseen. Pienten leivonnaisten reseptejä on nimittäin toivottu paljon. 

Tämä kakku valmistuu nopeasti mikrossa ja on noin yhdelle henkilölle sopiva annos. Voit koristella annoksen omien toiveidesi mukaisesti. Minä pursotin päälle kermavaahtoa ja lisäsin koristeeksi tuoreita hedelmiä. Tämä koristelu sopi kakun makuun erinomaisesti.

Tämän kakun valmistaminen on niin helppoa, että siitä selviää pienet lapsetkin. Niinpä tämä kakku on oiva aamiaisherkku vaikka myöhemmin keväällä, kun vietetään äitienpäivää. Muista kuitenkin varoa, sillä astia voi olla kuuma, kun otat sen pois mikrosta! Jos herkuttelijoita on monta, niin voit tehdä useamman pienen kakun. Voit vaihdella hedelmiä ja marjoja taikinan joukkoon oman makusi mukaisesti.  

Sinkkukakku mangolla

Mikrokakku

(1 hlölle)

Kakku

1 rkl voita

1 rkl maitoa

1 keltuainen

3 rkl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1/4 tl leivinjauhetta

noin 2 rkl (40 g) mangoa

Koristeluun

Kermavaahtoa

tuoreita hedelmiä

Mittaa voi ja maito noin 2 1/2 desilitran mikronkestävään kuppiin tai muuhun mikronkestävään astiaan. Lämmitä voi ja maito mikrossa sen verran, että voi sulaa. Anna jäähtyä pieni hetki. Sekoita haarukalla keltuainen joukkoon. 

Mittaa kuivat aineet reseptin järjestyksessä edellisten ainesten joukkoon ja sekoita haarukalla hyvin sekaisin. Pilko tuore mango tai säilykemango pieniksi paloiksi ja lisää lopuksi mangopalat taikinan joukkoon. Sekoita ja kypsennä kakku mikrossa 750 W teholla noin puolentoista minuutin ajan. 

Koristele annos esimerkiksi kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä. 

Muita pieniä leivonnaisia


Pieni voileipäkakku
Mustikkainen sinkkukakku

Kommentoi

  1. Jess, löysinpäs pari lisää! Nyt sitten tiedän, mitä syön pääsiäisenä. Kiitos!

    1. Hei, Hieno juttu, että löysit näitä mini-reseptejä. Laitoin linkin muihinkin pieniin kakkuihin yms. aikaisempaan kommenttiisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close