”Maailman helpoimmat pullat” – jääkaappipullat

”Maailman helpoimmat pullat”-resepti on makea versio näistä herkullisista jääkaappisämpylöistä. Tätä reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos haluat herkulliset pullat todella pienellä vaivalla. 

Tämä taikina ei tarvitse vaivaamista, eikä muutenkaan ihmeellisiä temppuja, vaan se valmistuu sekoittamalla ainekset keskenään ja paistamalla ne noin 6-8 tunnin jälkeen. Nämä pullat paistetaan muffinssivuoassa, jotta ne kohoavat kauniisti ylöspäin. Pullien määrä riippuu käytössäsi olevan muffinssipellin koosta. Minun käyttämäni muffinssipellin kolot ovat 4 cm syviä, mutta monessa muffinssipellissä kolot ovat hieman matalampia. Jaa tällöin taikina useampaan kuin kahteentoista osaan. Voit paistaa pullat kahdessa erässä, jolloin voit käyttää yhtä ja samaa muffinssipeltiä. 

Jääkaappisämpylöillä ja näillä helpoilla jääkaappipullilla saat jo herkulliset eväät viikonlopun aamiaiselle tai brunssille. Minä tein pullataikinan juuri ennen nukkumaanmenoa jääkaappiin ja paistoin ne uunissa heti aamulla herättyäni.

Jos siis kaipaat reseptiä helppoon pullataikinaan, joka ei vaadi kuin noin viiden minuutin valmistelut, niin kurkkaa resepti alta! 

Muista ottaa mukaasi täältä blogista myös tämä erittäin suosittu aamiaissämpylöiden resepti

Maailman helpoimmat pullat

Jääkaappipullat

(noin 12 kpl)

8 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl kuivahiivaa

1/2-1 rkl kardemummaa

ripaus suolaa

5 dl maitoa 

70 g voita

1 kananmuna

Koristeluun raesokeria tai voita, vaniljasokeria ja sokeria

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi ja lisää se kuivien aineiden joukkoon. Sulata voi ja lisää vielä rasva taikinan joukkoon. Sekoita taikina lastalla tasaiseksi löysäksi taikinaksi. Laita kulhon päälle tuorekelmu tai leivinliina ja nosta kulho jääkaappiin yön yli odottamaan paistamista (noin 6-8 tunnin ajan). 

Voitele muffinssivuoan kolot öljyllä ja lusikoi taikina vuoan koloinin noin 3/4 kolojen korkeudesta. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria tai paina taikinaan pieni pala voita ja ripottele päälle sokeria ja vaniljasokeria. 

Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja paista pullia noin 20 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä. Tarkkaile pullien pintaa paiston aikana, jotta pullat eivät ota liikaa väriä. Voit myös kääntää muffinssipeltiä paiston aikana, jos uunin lämpötila ei ole tasainen. 

Vinkki! Käytä kardemummana jauhettua kardemummaa. Kardemummaa voi laittaa oman maun mukaan. Meillä pulla saa todellakin maistua kardemummalta, joten minä käytän sitä aina pullataikinassa aika runsaasti.  

Vinkki! Jos käytät kiertoilmauunia, niin suosittelen silloin pienentämään hieman paistolämpötilaa. Voit myös suojata pullia paiston aikana foliolla tai leivinpaperilla.

Ihania herkutteluhetkiä! 

Kommentoi

  1. Meneekö jääkaappitaikinaan varmasti kuuma nestettä? useimissa ohjeissa lukee että haaleaa – tai külmä vettä/maitoa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset viestistäsi! Kyllä, lämmintä nestettä. Toimii näin erinomaisesti.

  2. Leena leipoo says:

    Hei, hyvältä vaikuttaa. Mikä glut jauho sopii korvaamaan vehnän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close