Aamun amerikkalaiset mustikkapannukakut

Aamun amerikkalaiset pannukakut ovat usein osana amerikkalaista aamiaista. Ne eivät yleensä ole ihan arkiaamun aamiainen, mutta usein viikonloppuisin ja pyhinä näitä herkkuja on oman kokemukseni mukaan tarjolla. Hotellien aamiaisilla on todella usein – lähes aina –  pannukakku- tai vohvelirauta, jotta matkalaiset voivat valmistaa pannukakkuja itse. 

Päätin yllättää oman perheen tänä aamuna paksuilla ja hyvin perinteisellä reseptillä paistetuilla amerikkalaisilla pannukakuilla. Nämä pannukakut maistuvat ihan sellaisenaan. Ei tarvitse hilloa, eikä sokeria. Toki, jos haluaa hieman hienompia pannukakkuja, niin näihin voi lisätä hieman kermavaahtoa ja vaikka tuoreita marjoja. 

Jos jätät mustikat pois tästä reseptistä, niin silloin nämä ovat tavallisia amerikkalaisia pannukakkuja. Toki taikinaan voisi lisätä sattumiksi mustikan sijaan myös hieman suklaahippuja. Helppo taikina, jota voi muunnella oman maun mukaan. 

Kurkkaa alta ihanien pannukakkujen resepti ja paista nämä herkut aamiaiselle tai vaikka välipalaksi. 

Amerikkalaiset mustikkapannukakut

Pannulla paistettavat paksut pannukakut

(noin 8 kpl)


2 1/2 dl maitoa

1 kananmuna

1/2 tl suolaa

2 tl sokeria

30 g voita

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 dl mustikoita

(lisäksi voita paistamiseen)

Mittaa kulhoon maito, kananmuna, suola ja sokeri. Sulata voi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää voisula ja kuivat aineet edellisiin. Sekoita taikina tasaiseksi. Jos käytät tuoreita mustikoita, voit sekoittaa ne taikinan joukkoon. Jos käytät pakastemustikoita, suosittelen lisäämään ne suoraan pannulle ja pannukakun päälle, jotta ne eivät värjää koko taikinaa liilaksi. Anna taikinan seistä noin 10-15 minuutin ajan ennen paistamista. 

Nosta pieni lettupannu liedelle ja laita levy päälle. Laita pieni nokare voita pannulle ja anna sen sulaa. Pakastemustikoita käyttäessäsi lisää muutamat mustikat pannulle ja kaada taikinaa marjojen päälle. Anna taikinan levitä hieman. Voit ripotella mustikoita vielä taikinan päälle. Paista pannukakua hetken aikaa ja käännä se ympäri. Paista vielä toinen puoli kauniin ruskeaksi. Nosta valmis pannukakku tarjoiluastialle. Paista loput taikinasta samalla tapaa. 

Nämä ovat parhaimmillaan heti paiston jälkeen! 

Jos kaipaat gluteenitonta lettu- tai pannukakkureseptiä, niin kurkkaa täältä gluteeniton versio tästä herkusta! 

Ihanan rentouttavaa ja aurinkoista kesäloman alkua kaikille koululaisille! Muistakaa leipoa ja nauttia kesän marjasadosta! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close