Mehevä Nutella-piirakka (video)

Mehevä Nutella-piirakka sopii erinomaisesti juuri tähän äitienpäiväviikkoon ja varsinkin äitienpäivään. Nämä valmistuvat hyvin pikkukokkien käsistä. Tiskiäkään ei juuri tule, koska taikina sekoitetaan ja paistetaan samassa astiassa. Jäähtyneen pohjan päälle levitetään pehmeä Nutella-kerros ja koristellaan mokkapalojen tapaan strösseleillä ja esimerkiksi suklaahipuilla. 

Teimme lasten kanssa myös tästä reseptistä videon, josta näet kuinka helposti tämä piirakka valmistuu. Videosta pystyt katsomaan tarkemmin työvaiheet leivonnan edetessä. Uunin ja kuuman vuoan kanssa lapset tarvitsevat apua, joten pienempien lasten kanssa on vanhemman hyvä olla mukana leipomassa. Nuoriso selviää tämän leipomisesta aika hyvin ihan itsenäisesti.

Kurkkaa resepti, kuuden vaiheen valmistusohjeet sekä valmistusvideo alta. Yllätä äiti ja muu perhe herkullisella Nutella-piirakalla!

Mehevä Nutella-piirakka 

Pohja

1 dl ruokaöljyä

1 1/2 dl maitoa

400 g kermaviiliä

2 kananmunaa

3 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

Kuorrute

250 g Nutellaa

suklaahippuja

strösseleitä 

1. Kaada paistovuokaan (noin 24 cm x 30 cm) ensin ruokaöljy ja voitele sillä vuoan pohja ja reunat pullasutia apuna käyttäen. 

2. Lisää vuokaan maito, kermaviili sekä kananmunat. Sekoita ainekset sekaisin. 

3. Lisää joukkoon sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola. 

4. Sekoita vielä vispilällä sekaisin ja levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Pyyhi vuoan reunoilta mahdolliset sotkut pois ennen paistamista. 

5. Paista 175 asteessa noin 30 minuutin ajan. Anna kypsän piirakan jäähtyä.

6. Levitä huoneenlämpöinen Nutella jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele kuorrutteen päälle strösselit ja suklaahiput. 

Vinkki! Tarvittaessa lämmitä Nutellaa hieman mikrossa, jotta se levittyy helposti piirakan päälle. 

Vinkki! Tarkista piirakan kypsyys painamalla piirakkapohjaan puinen cocktailtikku. Nosta tikku pois. Jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, pohja on kypsä. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, niin jatka silloin paistamista muutaman minuutin erissä, kunnes piirakka on kypsä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close