Helppo marja-raparperipiirakka

Tämän piirakan valmistin, kun jääkaapissa oli kakkujen ja leivonnaisten koristelusta ylijääneitä marjoja ja niiden osalta parhaat päivät alkoivat olla jo takana päin. Niinpä pelastin ne hävikiltä ja valmistin marjoista yhdessä pihalta löytyvän raparperin kanssa maistuvan piirakan. 

Tämä piirakka on omaan makuuni juuri sopiva, sillä siinä on ohut pohja ja herkullisen runsaasti täytettä sekä marjoja ja raparperia. Voit valita piirakan marjat oman maun mukaan. 

Tein tämän piirakan oman perheen viikonlopun brunssille ja julkaisin kuvan Instagramissa. Sain sen verran reseptipyyntöjä, että pitihän tämä tänne blogiin julkaista. Kurkkaa resepti alta! 

Helppo marja-raparperipiirakka

Pohja

1 kananmuna

1 dl maitoa

25 g voita

1 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Täyte

250 g maitorahkaa

1 kananmuna

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

noin 500 g marjoja ja raparperia

(öljyä vuoan voiteluun)

Sekoita kananmuna ja maito kulhossa. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne edellisiin. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (noin 22-24 cm) öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja levitä. 

Sekoita täytteen maitorahka, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi täytteeksi. Pilko marjat ja raparperi tarpeen mukaan pienemmiksi. Ripottele osa marjoista pohjan päälle, lusikoi marjojen päälle rahkatäyte ja ripottele rahkatäytteen päälle vielä loput marjat. 

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. 


Tämä piirakka ei tarvitse edes vaniljakastiketta seurakseen, koska se on niin mehukas rahkatäyteen ja marjojen ansiosta.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close