Herkullinen lakka-mustikkapiirakka

Lakkapiirakka mustikoilla



Herkullinen lakka-mustikkapiirakka maistuu ihanasti tämän ajankohdan marjoille eli lakalle ja mustikalle. Nyt on molemmilla marjoilla vielä satokausi meneillään, joten voit valmistaa tämän piirakan tuoreista marjoista. Tässä piirakassa marjoja ei ole säästelty, vaan piirakka sisältää runsaasti metsistä poimittavia marjoja!


Tämä piirakka syntyi ihan sattumalta, kun lakkasuon toisella kierroksella lakkaa olikin vähemmän ja mustikoita oli mättäät täynnä. Niinpä lopulta keräsin mustikat ja lakat samaan ämpäriin. Huomasin myös kuinka kauniita nuo marjat ovat yhdessä. Makukin on molemmissa sellainen, että ne sopivat todella hyvin yhteen. Niinpä päätin leipoa tästä lakaa ja mustikkaa sisältävästä marjasaaliista tämän herkullisen piirakan. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, kun marjaa on vielä saatavilla! 


Täytteenä on marjojen lisäksi herkullinen vaniljainen rahkatäyte sekä vaniljalla maustettu muropohja. Tällä kertaa esipaistoin piirakkapohjaa hetken ennen täytteen lisäämistä. Kurkkaa tarkemmin ohjeet ja resepti tästä alta! 


Hilla lakka suomuurain piirakka

Lakka-mustikkapiirakka

Pohja

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

3 rkl kylmää vettä

Täyte

250 g maitorahkaa

1 dl kermaa

2 kananmunaa

1 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

8-10 dl mustikoita ja lakkoja

Pilko kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja laita ne leikkuuterällä varusteltuun monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon vehnäjauhot, tomusokeri sekä vaniljasokeri. Pyöräytä ainekset tasaiseksi muruksi. Lisää muruseoksen joukkoon kylmä vesi ja työstä taikinasta käsin kiinteä taikinapallo. Voit myös nyppiä kylmän voin, vehnäjauhot, tomusokerin sekä vaniljasokerin käsin hienoksi muruksi, jos sinulla ei ole konetta käytössäsi. 


Painele taikina vuoan (noin 26 cm) pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Laita pohjataikinan päälle leivinpaperi ja sen päälle painoksi keraamisia paistoherneitä tai tavallisia kuivattuja herneitä. Paista pohjaa uunissa 200 ensin noin 10 minuutin ajan. Poista leivinpaperi ja painot. Jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan. Ota sen jälkeen piirakka uunista ja täytä. 


Valmista paiston aikana täyte sekoittamalla maitorahka, kerma, kananmunat, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Ripottele piirakkapohjan päälle noin 2/3 marjoista ja kaada päälle rahkatäyte. Ripottele lopuksi loput marjat täytteen päälle. 


Paista piirakkaa 175 asteessa noin 30 minuutin ajan. Anna piirakan jäähtyä paiston jälkeen ja herkuttele herkullisella lakka-mustikkapiirakalla jäähtyneenä! 


Vinkki! Jos tekisin tämän pakastemarjoista, lisäisin marjojen joukkoon 1-2 rkl perunajauhoja. 



sweet tart wit berries

cloudberry pie

lakkapiirakka


Herkullinen marjapiirakka muropohjalla

lakka-mustikkapiirakka helppo

cloudberry blueberry tart

Kommentoi

  1. Unknown says:

    Varmaan hyvämakuinen, minun herkku lakka ja leipäjuusto, mutta kun saan lakkoja niin leivon tämän piirakan.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä on kyllä herkullista ja kaiken lisäksi piirakassa on aika kivat sekä hieman poikkeukselliset värit. Lakka ja leipäjuusto on kyllä herkullinen yhdistelmä. Ihan liian harvoin tulee tuota yhdistelmää syötyä. Pitääkin muistaa joku päivä taas kokeilla.

  2. Heidi says:

    Näyttää todella herkulliselta! Voiko rahkan tilalla käyttää kermaviiliä?

    1. En ole itse kokeillut reseptiä kermaviilillä. Luulen kuitenkin, että piirakan voisi valmistaa myös kermaviilillä. Kannattaa muistaa, että kermaviilin ja rahkan koostumus on hieman erilainen, joten täytteestä ei välttämättä tule ihan samanlainen.

  3. Heidi says:

    Kiitos herkullisesta reseptistä.piirakka oli tosi hyvää.

    1. Oi, kiitokset! Kiva, kun jätit kommenttisi. Tämä on jäänyt minullekin mieleen hyvin herkullisena piirakkana. En ollut itse maistanut lakan ja mustikan yhdistelmää ennen tämän piirakan leipomista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close