Herkullinen mansikkapiirakka rapealla murukerroksella

Herkullinen mansikkapiirakka rapealla murukerroksella on kesäinen herkkuleivonnainen. Se on nopea valmistaa ja saat yhdellä kertaa tehtyä ison pellillisen piirakkaa. Pohja on mehevä yhden kulhon marjapiirakka, hieman pienemmällä sokerimäärällä ja muutamalla pienellä muutoksella. Päällä on lisäksi ihanan rapea ja murea murukerros, välissä itse poimittuja tuoreita mansikoita. 

Yhden kulhon piirakka on ollut reseptin alusta asti yksi blogin suosituimpia reseptejä, joita blogista on viime vuosina haettu. Olen tehnyt samalla pohjataikinalla erilaisia piirakoita. Täytteenä olen käyttänyt mansikka-raparperia, raparperia, omenoita ja hedelmiä. On tuosta tullut tehtyä myös suklaapiirakka- sekä mokkapalaversiokin, joten sama resepti toimii monella eri maulla. 

Gluteenitonkin resepti toimii myös erinomaisesti. Eräässä leivonnaismyynnissä eräs ihminen halusikin ostaa koko pellillisen gluteenitonta marjapiirakaa minulta. Annoin samalla kyllä myös reseptin matkaan mukaan, koska julkaisin sen myös täällä blogissa. Näin gluteeniton herkuttelija sai tehtyä itse piirakkaa vielä jälkikäteenkin. 

Kurkkaa alta tämän ihanan mansikkapiirakan resepti ja leivo tuore mansikkapiirakka vielä kesän aikana tuoreista mansikoista! 

Herkullinen mansikkapiirakka rapealla murukerroksella

(uunipellillinen, noin 16 palaa)

Pohja

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

4 1/2 dl kerma-maitoa

2 kananmunaa

200 g voita

noin 9 dl tuoreita mansikoita

Murukerros

60 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

Sekoita kulhossa pohjan vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanijasokeri keskenään. Lisää joukkoon kerma-maitoseos sekä kananmuna. Sulata voi ja lisää se edellisten joukkoon. Sekoita seos lastalla tai puuhaarukalla sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin (noin 35 cm x 30 cm) päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. 

Siivuta tai pilko mansikat ja leivitä mansikoita kerrokseksi piirakkapohjan päälle. Valmista vielä murukerros sulattamalla voi. Lisää voin joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Sekoita ja puristele ainekset käsin kuivaksi muruksi. Ripottele murukerros vielä marjojen päälle. 

Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsä. 

Tarjoile piirakka esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. 

Vinkki! Kerma-maito on noin puolet maitoa ja puolet kermaa. 



Vinkki! Paistoaika on viitteellinen, joten seuraa piirakan kypsymistä paiston aikana. 

Minä en malttanut odottaa, niin leikkasin nämä piirakkapalat jo lämpiminä paloiksi. Näin jäätelöpallotkin suli ”kastikkeeksi” piirakan päälle kuvausten aikana. 

Kommentoi

  1. Herkkusuu says:

    Kiitos ohjeesta, tuli todella hyvää!
    Pääsee ehdottomasti omaan reseptivihkoon!
    Pohja oli helppo, vaivaton ja nopea tehdä, juuri sitä mitä kaipasin!
    Seuraavaksi voisi kokeilla vaikka mustikoilla, nam!

    Ps. Tein ohjeen puolikkaana pienempään peltiin. Uunissa pidin 40-50min kunnes oli vasta kypsää. Eli niin kuin ylempänä mainitaan, pitäkää silmällä piirakkaa, älkää kelloa 🙂

    1. Ihana juttu! Mahtavaa, että maistui! Aika pitkä on tuo paistoaika ollut, mutta se tosiaan riippuu uunista ja käyttämästäsi piirakkavuoasta. Kannattaa joskus kokeilla lämpömittarilla uunin todellista lämpöä. Näin saa hieman tarkemman tiedon siitä, kuinka lämmin uuni oikeasti on. Joskus saattaa olla suurtakin heittoa.

      1. Herkkusuu says:

        Hei hyvä idea!
        Käytin pakastemansikoita, lieneekö siinä syy pitkään paistoaikaan. Vai olikohan tekemäni piirakka paksumpi 🙂

        1. Eikä siinä mitään! Voi toki olla, että piirakan paksuudessa on ollut eroa. Tärkeintä kuitenkin, että piirakka tulee kypsäksi 🙂

  2. Kaija says:

    Testtatu :). Pohjassa oli kiva koostumus,pintamuru maistui kivalta,mutta pohjan maku oli pettymys. Jotenkin aika mauton ja vehnäjauho maistui läpi. Eli ei mene meillä jatkoon,mutta sanoisin kuitenkin että ihan syötävää kun laittaa runsaasti mansikoita ja tarjoilee vaniljajäden kera :D.

    1. Hei! Kiva juttu, että kokeilit reseptiä. Toki harmi, ettei se kokonaisuudessa täyttänyt teidän toiveitanne maun suhteen. Hyvä, jos tästä kuitenkin jäi jotain ideaa tai osa reseptistä käyttöön myös myöhempää varten. Jos kaipaat pohjaan jotain lisämakua, niin taikinaa voi toki maustaa reilummin vaniljalla, tai lisätä vaikka kardemummaa ja/tai kanelia. Vaniljatahna on vaniljasokeria voimakkaampaa ja sitäkin voisi käyttää vaniljasokerin tilalla. Kiitos, kun jätit kommentin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close