Kahden juuston suppilovahveropiirakka

Kahden juuston suppilovahveropiirakka maistuu ihanana suolaisena syysherkkuna nyt, kun sienisato on parhaimmillaan. Tuoreet sienet ovat metsän parasta satoa tällä hetkellä, joten ne kannattaa kerätä nyt talteen. Onneksi sieniä on nyt todella paljon metsässä. Pitkään ei tarvitse kävellä löytääkseen näitä ”metsän aarteita”. Käytin osan viime sienireissun sienistä tähän suppilovahveropiirakkaan. Noin 8-10 desilitraa sieniä riitti erinomaisesti yhteen piirakkaan. 

Sienikerroksen alle tein maustamattomasta tuorejuustosta täytekerroksen ja sienien päälle paloittelin hieman vuohenjuustoa. Nämä käyttämäni juustot tekevät tästä sienipiirakasta täyteläisen ja antavat hyvää lisämakua. 

Pohjana käytin tällä kertaa esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa. Tämä voitaikina on valmiiksi yhtenä isona levynä. Taikina oli sen verran paksua, että jouduin sitä hieman kaulimaan ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Toki, jos haluat tehdä pieniä suolaisia leivonnaisia tällä samalla reseptillä, niin voit käyttää myös pieniä joulutortuista tuttuja voitaikinalevyjä. 

Kurkkaa alta tämä ihanan syksyinen resepti ja valmista herkullinen piirakka aika helposti vaikka iltapalalle tai kahvipöytään! 

Kahden juuston 

suppilovahveropiirakka

Pohja

500 g voitaikinalevy

Sienitäyte

1 rkl voita

5 timjamin oksaa

1 kevätsipuli

1 iso valkosipulinkynsi

8-l0 dl suppilovahveroita

20 g paprikaa

1/2-1 tl suolaa

½ tl hienoksi rouhittua mustapippuria

Juustotäyte 

175 g maustamatonta tuorejuustoa

¼ tl hienoksi rouhittua mustapippuria 

1 rkl tuoretta ruohosipulia

100 g vuohenjuustoa

Ota voitaikina sulamaan hyvissä ajoin ennen piirakan valmistamista. 

Laita paistinpannu kuumenemaan liedelle. Mittaa voi pannulle. Kun voi on kuumentunut, lisää pannulle timjamin oksat. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Lisää ne pannulle. Pilko tarvittaessa suuria suppilovahveroita pienemmiksi paloiksi, pilko myös paprika. Lisää sienet ja paprika pannulle. Paista sieniä pannulla sen aikaa, että ylimääräinen neste on haihtunut sienistä. Lisää suola ja mustapippuri joukkoon. 

Sekoita kulhossa täytteeseen tarkoitettu tuorejuusto, mustapippuri sekä pilkottu ruohosipuli. 

Avaa laskostettu voitaikina ja nosta se leivinpaperin päälle. Kauli voitaikina tarvittaessa hieman ohuemmaksi. Leikkaa veitsellä viillot noin kolmen sentin päästä reunasta ympäri voitaikinaa. Älä kuitenkaan leikkaa aivan läpi taikinan. Siirrä taikina leivinpaperin päällä uunipellille. 

Levitä keskelle jäävälle alueelle ensin tuorejuustotäyte tasaiseksi kerrokseksi. Poista suppilovahveroiden joukosta timjamin oksat ja lusikoi sienet täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa vuohenjuusto sopiviksi siivuiksi ja levitä vuohenjuustosiivut sienien päälle. 


Paista piirakka 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes taikina on kypsä. Herkuttele heti lämpöisenä. Piirakka maistuu toki myös jäähtyneenä esimerkiksi retkieväänä tai kahvipöydän ruokaisana tarjottavana!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close