Omenamuffinssit kaneli-sokerikuorrutuksella

Omena-aikana on ihana leipoa omenaisia leivonnaisia. Meidän keittiössä onkin viime aikoina tuoksuneet monet erilaiset omenaleivonnaiset. Nyt viimeisimpänä leivoin nämä todella herkulliset ja maukkaan mehukkaat omenamuffinssit. 

Näiden muffinssien sisällä on käytetty ihania puutarhaomenoita pieneksi pilkottuina. Lisäksi muffinssit on viimeistelty paiston jälkeen vielä kanelisokeriseoksella. Nämä maistuvat sellaisenaan vaikka heti lämpiminä tai esimerkiksi murusteltuna jäätelöannoksen joukossa. 

Kurkkaa äkkiä resepti ja leivo nämä herkut vaikka viikonloppuherkuksi! 

Omenamuffinssit kaneli-sokerikuorrutuksella

(noin 12 kpl)

Muffinssit

125 g voita

1 dl fariinisokeria

1 1/2 dl taloussokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua kardemummaa

1 1/2 dl maitoa

2 omenaa



Kuorrutus

1-2 rkl voita

1/2 dl erikoishienoa sokeria

2 tl jauhettua kanelia

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään muutaman minuutin ajan. Lisää kananmunat yksi kerrallaan edellisten joukkoon. Vatkaa hyvin, jotta saat seoksesta tasaista. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lämmitä maito huoneenlämpöiseksi. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen muutamassa erässä taikinan joukkoon ja sekoita aina välillä taikina sekaisin. Pese omenat, poista siemenkodat. Pilko omenat pieniksi paloiksi. Sekoita omenat taikinan joukkoon. 

Jaa taikina noin 12 muffinssipellin koloon paperisiin muffinssivuokiin. Paista muffinsseja ensin 5 minuutin ajan 200 asteessa ja laske sen jälkeen lämpö 175 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä.



Sulata voi kuorrutusta varten. Sekoita kulhossa erikoishieno sokeri ja kaneli. Voitele muffinssin pinta voisulalla ja upota pinta kaneli-sokeriseokseen. Herkuttele tuoreilla omenamuffinsseilla! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close