Omenarullat eli apple taquitos

Omenarullat

Törmäsin herkullisen näköisiin omenarulliin netissä. Ne näyttivät niin kivoilta, että piti selvitellä tarkemmin mitä ”apple taquitos” tarkoittaa. No, nehän omenalla täytettyjä tortillarullia. Minäpä päätin tehdä omenapiirakan täytteeksi tarkoitettua omenatäytettä ja täytin sillä nämä tortillat. Valitsin tähän reseptiin keskikokoisia ”tortillalettuja”.  

Nämä sopisivat erinomaisesti vaikka meksikolaisen illallisen jälkiruoaksi, tai toki muunkin ruoan jälkkäriksi. Näitä kannattaa herkutella heti tuoreeltaan lämpiminä, mutta kyllä ne maistuvat myös  jäähtyneinä. Itse tarjoilisin lämpimät omenarullat esimerkiksi vaniljaisen jäätelöpallon kanssa tai kuvan mukaisesti kermavaahdolla koristeltuna. Kinuskikastiketta voi käyttää koristeluun ja dippaukseen. Se sopii maun puolesta näihin omenarulliin täydellisesti.  

Kurkkaa alta resepti ja ohje näiden omenarullien valmistamiseen! 

apple taquitos

Omenarullat eli apple taquitos

(8 kpl)
Omenatäyte
450 g omenapaloja
2 rkl voita
1 dl fariinisokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 dl vettä
1 1/2 rkl perunajauhoja

Lisäksi
1 pkt (8 kpl) tortilloja (medium-koko)
3 rkl voita
noin 3/4 dl sokeria
2 tl jauhettua kanelia
(kinuskikastiketta, kermavaahtoa, vaniljajäätelöä)

Valmista ensin omenatäyte. Kuori ja poista siemenkodat omenoista ja  pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Punnitse, että täytteeseen tulevia omenapaloja on 450 grammaa. Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri sekä kaneli. Kuumenna sen verran, että voi sulaa. Sekoittele välillä. Lisää joukkoon pilkotut omenat. Kypsennä omenoita noin viiden minuutin ajan keskiteholla. 

Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada seos omenoiden joukkoon. Sekoita ja kuumenna seosta sen verran, että se sakenee. Nosta täyte sivuun odottamaan rullien täyttämistä. 

Sulata rullien valmistamista varten voi. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään. Lämmitä tortilloja lautasella mikrossa noin 20-30 sekunnin ajan tai uunissa uuninkestävässä astiassa foliolla suojattuna. Näin tortillat pehmenevät helposti rullattaviksi. 

Ripottele hieman kaneli-sokeriseosta paistovuoan pohjalle. Jaa täytettä yhtä paljon jokaiselle tortillalle. Kieritä tortillat tiukoiksi rulliksi, kuitenkin sillä tavoin, että täyte pysyy rullan sisällä. Voitele rullien saumapuoli rullan ulkopuolelta voisulalla ja nosta rullat vuokaan saumakohta alaspäin. 

Kun kaikki rullat ovat valmiina vuoassa, voitele rullat vielä hyvin voisulalla ja ripottele päälle runsaasti kaneli-sokeriseosta. Paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. 

Tarjoile rullat paistovuoassa tai nosta ne esille tarjoiluastialle. Koristele esimerkiksi kinuskikastikkeella ja tarjoile lämpimien omenarullien kanssa vaikka kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. 

Vinkki! Jos haluat enemmän omenaa näihin rulliin, niin voit sivellä tortillojen sisäpinnan vielä omenasoseella ennen täytteen lusikointia tortillalle. 

Vinkki! Näihin rulliin käytettäessä, omenat saavat olla aika pieniä kuutioita, jotta saat rullattua tortillan siististi tiukaksi rullaksi. 

Herkulliset syksyn omenarullat

delicious apple taquitos

omenapiirakkatäyte

omenajälkiruoka ja kinuskikastike

Kaunis ja herkullinen omenajälkiruoka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close