Halloween-juhlien herkullinen suklaapiirakka

Halloween brownies

Halloween-juhlien herkullinen suklaapiirakka on nimensä mukaan todella suklaista ja ihanaa. Pohja on pehmeää kaakaoista kakkupohjaa. Kuorrutteena käytin maitosuklaasta valmistettua täyteläistä suklaakuorrutetta. Sen valmistaminen on todella helppoa. 

Koristelin suklaapiirakan varastoistani löytyvillä halloween-teemaan sopivilla karkeilla ja koristeilla. Nuo candy corn-karkit ovat reissusta tuliaisina tuotuja, samoin Nerds-karkit. Näitä voi kuitenkin löytyä myös Suomesta joistakin kaupoista, joten kannattaa pitää silmät auki. Muistelen, että varsinkin Nerds-karkkeja olisin nähnyt joskus meidänkin kaupoissamme. Toki leivontatarvikeliikkeistä löytyy suuria määriä erilaisia halloweeniin sopivia koristeita. Tässäkin suklaapiirakassa käyttämäni sokerisilmät ovat minun mielestäni todella näppäriä, koska niillä saa todella helposti halloween-teemaista tunnelmaa erilaisiin makeisiin herkkuihin. Tämän piirakan pallokarkit ovat rapeita M&M´s-karkkeja.

Kurkkaa alta suklaapiirakan herkullinen resepti! Tämä suklaapiirakka valmistuu nopeasti, kunhan vain muistat jäähdyttää pohjan hyvin ennen kuorrutteen levittämistä!

Pala suklaapiirakkaa halloween koristeilla.





























Halloweenin suklaapiirakka

Pohja

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

3 tl vaniljasokeria 

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl maitoa

50 g voita

Suklaakuorrute

100 g maitosuklaata

100 g voita

1 rkl kaakaojauhetta

1-2 rkl tomusokeria

1 dl vispikermaa

(teemaan sopivia karkkeja)

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää maito voin joukkoon. Jatka seoksen lämmittämistä vielä hetki, jotta voi pysyy sulana maidon joukossa. Anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää vaahdon joukkoon parissa erässä vuorotellen kuivia aineita sekä maitoseosta. Sekoita taikina tasaiseksi. 

Vuoraa vuoka (noin 20 cm x 30 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta ja paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. Tarkista pohjan kypsyys painamalla puinen cocktailtikku kakkupohjaan. Nosta tikku pois. Jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, kakkupohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Valmista suklaakuorrute sulattamalla suklaa miedolla teholla mikrossa tai varovasti vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi yhdessä kaakaojauheen ja tomusokerin kanssa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sulatettu suklaa joukkoon. Vatkaa hyvin. Lisää lopuksi kerma kuorrutteen joukkoon kylmänä (suoraan purkista), koko ajan kuorrutetta voimakkaasti vatkaten, kunnes kuorrute on tasaista. Maista kuorrutetta ja lisää vielä tarvittaessa tomusokeria. 

Kumoa kakkupohja tarjoilualustalle. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile suklaapiirakka. Jos säilytät suklaapiirakka jääkaapissa, ota se huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Näin piirakka on parhaimmillaan! 

Kokonainen suklaapiirakka ylhäältä päin kuvattuna. Oransseja ja vihreitä koristeita ja sokerisilmiä.
Pala suklaapiirakkaa, joka on koristeltu halloween-koristeilla.
suklainen halloween-piirakka sokerisilmillä ja teemaan sopivilla koristeilla.





















































































Vinkki! Huomioi, että kuorrutteessa käyttämäsi voin tulee olla pehmeää. Se ei saa kuitenkaan olla sulatettua. Jos taas voi on liian kovaa, et saa kuorrutteesta helposti tasaista ja kuorrutteen valmistaminen on vaikeaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close