Red velvet cake – punaista samettia






Vasta äskettäin huomasin, että Amerikan yksi suosituin ja lähes tulkoon joka leipomossa myytävä red velvet cake-resepti puuttuu täältä minun blogistani. En siis ole sitä koskaan aikaisemmin itse leiponut. Olen kuitenkin suhteellisen suuri amerikkafani, kuten varmasti täällä blogissa on välittynyt. Viime kesänä pääsin tutustumaan Magnolia bakeryn tarjontaan sekä katselemaan heidän toimintaa. Lisäksi tutustuin ”urakalla” Cheesecake factoryn tarjontaan. Ainakin noissa molemmissa on red velvet-cake tarjolla, niin kuin monessa muussakin. Muistelen, että olisivat sanoneet Magnolia bakeryssä, että tuo Red velvet cake on yksi heidän myydyimmistä tuotteistansa. Tämä on siis väristä huolimatta suklaakakku tai ehkä oikeammin kaakaokakku.

Tuon samettikakun idea on, että se värjätään punaiseksi. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että aikoinaan värjäyksen teki etikka ja silloinen kaakaojauhe. Kuitenkin jopa vanhoista resepteissä lukee tuo väriaine reseptissä. Täältä voitte lukea enemmän tuosta kakusta. Tässä alla on minun reseptini kyseisestä kakusta. 






 Red velvet cake


175 g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

7 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljauutetta

3 dl maitoa

2 1/2 rkl etikkaa

(2 tl) punaista väriainetta*)


Kuorrute


200 g voita

400 g maustamatonta tuorejuustoa

6 dl tomusokeria

1 rkl vaniljauutetta


Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Lisää väriaine. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne maidon kanssa vuorotellen seokseen. Lisää lopuksi etikka ja vaniljauute. Voitele kaksi 20 cm kakkuvuokaa ja laita pohjalle leivinpaperi. Kaada massa kahteen vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes cocktiltikkuun ei jää pohjan keskeltä märkää taikinaa kiinni. Anna pohjien jäähtyä. Leikkaa pienen pieni pala kakkupohjaa erilleen, jolla voit koristella kuorrutetun kakun.


Valmista täyte ja kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon. Vatkaa niin, että voista ja tuorejuustosta tulee tasainen massa. Lisää vaniljauute ja tomusokeri joukkoon. Vatkaa tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi. 





Nosta kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä täytekerros päälle. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja kuorruta kakku ohuelti täyte- ja kuorrutemassalla (murukerros). Nosta kakku jääkaappiin noin tunnin ajaksi. 






Levitä paksumpi kerros kuorrutetta tuon edellisen murukerroksen päälle, jotta kakku peittyy kauniisti kuorrutteeseen. Voit myös pursotella kakkuun kuorrutteesta koristeita. Ota erilleen otettu pienen pieni kakkupala ja murustele se. Koristele murulla valmiiksi kuorrutettu kakku. 


Nosta kakku vielä jääkaappiin ennen tarjoilua.

*) Väriaineen määrä riippuu käyttämästäsi eluntarvikeväristä.



Vinkki!
Voit korvata vaniljauutteen hyvin vaniljasokerilla. Amerikassa
vaniljauutetta käytetään paljon leivonnassa ja kun minullakin sitä
kaapissa on, niin päätin käyttää sitä tähän. Tätä varten ei
vaniljauutetta tarvitse ostaa tai tehdä. 








Kommentoi

  1. Annuliina says:

    Ihanan näköistä! Tätähän on kokeiltava ja laittaa myös nuo vaniljauutteetkin tekeytymään… 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Tuo vaniljauute on aika mukava lisä moneen leivontaan. Meillä suomessa tuo vaniljasokeri on se käytetympi, mutta varsinkin ulkomailla tuota vaniljauutetta käytetään paljon.

  2. Nimetön says:

    Kokeiluun menee 🙂
    Minkälaisella väriaineella saa noin kauniin punaisen kakun? Rakastan punaista ja haluaisin kakkuuni yhtä punaisen sävyn kuin tässä.

    -Taru-

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla! Käytin Wiltonin red red-väriä. Toki noissa punaisen sävyissä on hieman eroja, mutta kannattaa lisäillä vähitellen, niin näkee tuon värin kehittymisen.

  3. Aijai… tää on sit herkkua! Itse Jenkeissä asuneena voin kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että hyvin tehty jumalaisen pehmeä red velvet nyt on vaan kakuista se kaikista paras! Itse en tosin ole koskaan tehnyt mutta enköhän mie sen virheen ihan pikapuoliin korjaa tällä ohjeella 😉 Näyttää aivan täydelliseltä!

    http://www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämäkin on tosiaan hyvä tarjoilla hieman jääkaappikylmää lämpimämäpänä eli lähempänä huoneenlämpöä. Silloin kakku on parhaimmillaan ja pehmeimmillään.

  4. jonnuli says:

    Ihanan herkullisen näköinen! Voiko tuon kakkumassan paistaa yhdessä vuoassa ja sitten halkaista (kuten täytekakkupohjan)? Tai vaihtoehtoisesti, voiko toinen puolikas taikinaa odotella kulhossa ensimmäisen paistumista? Omistan vain yhden 20cm vuoan, ja pääsisi vähemmällä, jos ei tarvitse tehdä taikinaa kahdessa erässä.

    1. Omasta kokemuksesta, tosin toisella reseptillä, voin sanoa, että yhdessä vuoassa paistaminen oli todella huono idea! Kakkupohja on koostumukseltaan erilainen kuin tavallinen täytekakkupohja, enemmän kahvikakkumainen. Siis ei kaipaa kostutusta. Minulle kävi niin, että reunat alkoi mennä kuivaksi, vaikka keskeltä kakku oli vielä raaka. Ja sitä joutui paistamaan iän kaiken.

      Sitä en tiedä, että mitä taikina tykkää, jos puolet seisoo odottamassa ensimmäisen osan paistumista. Tässä kyllä voisi olla aika hyvä syy investoida toiseen 20 cm vuokaan :D.

    2. jonnuli says:

      Kyllähän niitä vuokia voisi muuten hankkia useammankin samaa kokoa, mutta kun kaapit ovat ääriään myöten täynnä jo nyt 😉 Ja kaksi samankokoista vuokaa kun eivät mene edes sisäkkäin… Voisiko tämän paistaminen onnistua sitten esim. puolikkaalla uunipellillä? Ja pohjan voisi leikata kahteen päällekkäin laitettavaan osaan?

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Itsekin suosittelen paistamista kahdessa vuoassa, mutta toki voit kokeilla pohjan paistamista myös yhdessä vuoassa. Kuten Eela tuossa jo edellä kertoikin, niin juuri noista syistä kakun paistaminen kahdessa vuoassa on suositeltavaa. Jos saat leivinpaperin taiteltua niin, että paistat vain puolikkaalla pellillä tuon pohjan, niin se voisi varmasti onnistuakin. Kyllähän se on totta, että noista vuoista tulee hieman säilytysongelmia… Täällä se todellakin tiedetään monen monen vuoan omistajana…

  5. redrose82 says:

    Voi että kun on kaunis ja herkullisen näköinen =) pitääkin kokeilla red velvettiä jossain muodossa pian =)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Odottelen sinun versiotasi!

    2. redrose82 says:

      Tein pyhäinpäivänä muffinsseja =)

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Maistuivatko? Millä reseptillä teit?

    4. redrose82 says:

      Maistuivat ja sinun muffinssireseptillä tein ja toisesta blogista kuorrute ohjeen (jossa ei voita).. http://redrosekeittiossa.blogspot.fi/2013/11/happy-halloween-muffinsseja.html

      Nyt suunnitellut kahvikakun tekoa (esim. ruusu-kahvikakku vuokaan ja päälle pursuttelen valkosuklaata) Tämä ohje vaan voi olla liikaa yhteen vuokaan =)

    5. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla. Tuossa voissa on se hyvä puoli, että se hieman jämäköittää tuota kuorrutetta. Makuasia on, haluaako käyttää suolatonta vai suolallista voita. Nämä tosiaan sopivat hyvin Halloweeniin, kuten itsekin tein 🙂 Punainen kahvikakku ei kuulosta yhtään huonolta. Sinnehän voisi suoraan "piilottaa" tuorejuustoyllätyksen, niin ei tarvitsisi kuorrutteitakaan sen ihmeemmin… Heti alkaa mielikuvitus laukkaamaan 🙂

    6. redrose82 says:

      Tuota tuorejuusto yllätystä pitääkin miettiä ja katella netistä ohjeita =) tosi hyvä idea =)

    7. Pullahiiri/Taru says:

      Voi olla, että pääsen tuota ideaa soveltamaankin lähiaikoina 🙂 Kiva, jos idea tuottaa uutta juttua myös sinun ajatuksissasi! jäämme odotelemaan meidän molempien ideariihien lopputuloksia…

    8. redrose82 says:

      Nyt on kakku tehty (red velvet-kahvikakku tuorejuustoraidalla), odotan jäähtymistä ja sit koristelen valkosuklaalla. Sit toisen maistan vielä tänään 😀 laitan sinulle linkkiä kunhan postaan ja maistan 😉

    9. Pullahiiri/Taru says:

      Kuulostaa aika hyvältä. Pitää käydä kurkkimassa, kunhan laitat linkin 🙂

  6. Todella kaunis kakku! 🙂 Tätä täytyy kokeilla!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kyllähän tämä on kakkuna hieman erilainen kuin muut täytekakut!

  7. Päivityksiä says:

    Ihanan näköistä! Kaipailinkin inspiraatio lapsen rippikakkuun, ja tässä se taisi tulla. Kestääkö kuorrute jääkaapissa yön yli nättinä? Jos vain murut heittelisi pintaan ennen tarjoilua… Värjäävätkö murut helposti kuorrutetta = pysyykö kakku pöydässä nättinä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihanaa 🙂 Kuorrutus kertää oikein kauniina jääkaapissa sen aikaa, kun kakku säilyy. Voit myös tehdä koko kakun etukäteen, koristella ja kaikki. Kakku kannataa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta tuo pohja on pehmeämpää. Kakku pysyy myös minun kokemukseni mukaan pöydässä hyvänä – murut eivät värjää kuorrutetta.

    2. Päivityksiä says:

      Loistavaa! Tällä siis kohden suurta juhlaa 🙂 Kiitos!

  8. Mia -Willa Oliviasta says:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    1. Mia -Willa Oliviasta says:

      Tehdääs uudestaan, ilman kirjoitusvirheitä 🙂
      Arvaa kuka menee Alkoon tänään ostamaan pikkupulloja 😉

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Kiireessä kirjoittaessa huomaa itsekin usein omat kirjoitusvirheet sen jälkeen, kun ei voi enää tekstiä muokata. No, mutta kunhan selvää saa 🙂 Nyt tosiaan vaan pikkupulloja ostamaan, niin saat uutteet tekeytymään. Tässä vielä linkki tuohon 2. viikolle: http://www.pullahiiri.com/2012/11/vaniljauute-viikko-2.html

  9. Kirsi-Riksi says:

    Itse olen monessa blogissa tähän törmännyt ja miettinyt, että pitääkin kirjoitella tuo ohje ylös. No nyt on sekin tehty ja malttamattomana odotan loppuviikkoa tai sitten ensi viikkoa kun pääsen tätä leipomaan. 🙂 Onko muuten noiden vuokien "pakko" olla irtopohjavuokia vai toimiiko muunlaisessa vuoassa? Omista kaapeista löytyy kaksi täsmälleen samanlaista ja samankokoista sydänvuokaa, mutta eivät ole irtopohjavuokia, niin siksi kyselen. 🙂 Josko pojan 3-vuotiskakku ongelma olisi ratkaistu tällä… 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Olenkin nähnyt kuvia lukijoiden Red velvet-kakuista, jotka ovat jo kerenneet leipomaan tällä reseptillä. Mukava, että teilläkin tätä kokeillaan. Käy muutkin vuoat kyllä. Jotenkin tulee aina kirjattua irtopohjavuoka, kun itselläni lähinnä niitä on käytössä. Kannattaa laittaa leivinpaperi vuoan pohjalle ja voidella vuoan reunat, että saat kakkupohjat pois vuoista paiston jälkeen. Tästä tuli todella suosittu resepti jo näin muutamassa päivässä – kiva niin!

    2. Kirsi-Riksi says:

      Hyvä tietää, pääsee sydänvuoat taas käyttöön. 🙂 Voisiko tuota etikkaa muuten korvata millään tai jättää kokonaan pois…? Muuten kun en sitä käytä, niin en oikein viitsisi tämän takia pulloa ostella.

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Suosittelen tuota etikkaa käyttämään, mutta voit toki itse tehdä lopullisen päätöksen.

  10. Nimetön says:

    Voi nam!

    Voiko maidon korvata piimällä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Käyttäisin mielummin maitoa, koska olen aikoinaan saanut opin, että happamien maitotuotteiden kanssa tulisi käyttää nostatusaineena soodaa.

  11. Sirpa says:

    Mä teen piimällä 🙂 ja paistoin 2 osassa, ei sille odottavalle taikinalle mtn käynyt 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kuinka onnistui tuo pohja piimällä? Tuohon ylle jo kirjoitinkin, että käyttäisin mielummin maitoa tai sitten nostatukseen soodaa. Kiva, kuitenkin kuulla, jos onnistui näinkin.

  12. Sirpa says:

    Piti kysyä et kuinks monelle hlölle tää kakku ois noin? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Riippuu syöjistä, mutta arvioisin noin 10-12 henkilölle riittävän.

  13. Sirpa says:

    Mulla on sooda kohottajana 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno homma Sirpa! Toivottavasti kakku maistuu. Tule kertomaan mikä oli lopputulos!

  14. Päivityksiä says:

    Mikä mahtaa olla sun käyttämäsi väriaine ja mistä sitä saa? En nimittäin tahdo pinkkiä kakkua…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Käytin Wiltonin geeli/pastaväriä red red-värikoodilla. Nuo kaupan nestemäiset voi olla hieman liian "laihoja" värjäämiseen, mutta toisaalta tuo reseptissä oleva kaakaojauhe kyllä tummentaa tuota väriä eli pinkistä en olisi niin huolissani.

    2. Päivityksiä says:

      Kiitos jälleen 🙂

  15. Päivi / Inkiväärihillo says:

    Näyttää aivan ihanalta! Kuinka monta annosta tästä kakusta tulee? Kakkupohjat ovat kuitenkin aika pieniä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Luulen, että noin 10-12 henkilölle riittää tästä kakusta.

  16. Nimetön says:

    Mitä luulet, kuinka tämä kakkupohja toimisi muffinien muodossa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Toimii varmasti. Yksi resepti on tulossakin blogiin samalla ajatuksella 🙂

    2. Päivi / Inkiväärihillo says:

      Minäkin alan kiinnostua muffini/cupcakeajatuksesta. Kauankohan taikinaa tulisi muffineina paistaa? Entä kuorrute, onnistuuko sen pursottaminen cupcakejen päälle?

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Luumukka: Muffinssien paistoaika on noin 15-20 minuuttia, hieman uunista riippuen. Kuorrutteen pursottaminen varmasti onnistuu tai sitten sen voi levittää lusikalla muffinssien päälle.

  17. @Linnea says:

    Itse tein kerran red velvetin ja punaista wiltonin pastaväriä meni melkein purkki ja kakusta ei kyllä punaista tullut 🙂 Tiedä sitten mikä meni pieleen… Vielä mä yritän 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mielestäni vastasin sinulle jo aikaisemmin, mutta mitä ilmeisemmin tuo vastaukseni on kadonnut johonkin. Tuliko tuohon käyttämääsi pohjaan myös kaakaojauhetta? Se korostaa tuota punaisuutta. Jos vaaleaan pohjaan tekee, niin silloin varmaan väriä meneekin paljon ja siitä ei tule kuitenkaan yhtä tummaa.

  18. Alexandra says:

    Kai tämä onnistuu myös 24cm kakkuvuuilla? Mulla kun on niitä kaksi, muttei yhtään 20cm niin tuntuu turhalta ostaa kun en niitä pienempia varmaan muuten käyttäisi.

    1. Alexandra says:

      Tai jos vaikka tekisi puolitoistakertaisen määrän taikinaa?

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Jos teet suurempaan vuokaan, niin suosittelen tekemään ainakin hieman suuremman taikinan. Muuten nuo kakkukerrokset jäävät aika mataliksi ja sitä kautta itse kakkukin. Tällä ohjeella kakusta tulee ihan tavallisen korkuinen, ei mikään "megakorkea". Ei kannata vuokia yhtäreseptiä varten ostaa, kun voi helpommallakin tuon muutoksen tehdä.

  19. Kyllä minunkin pitää tämä kakku testata! Välillä blogeissa tähän "törmää" ja aina näyttää yhtä hyvältä! Kunhan taas kerkiän leipomaan, niin tämä menee kokeiluun.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Aika paljon tätä näkyy myös Amerikkalaisissa kakkuohjelmissa. Taitaa olla yksi suosituimmista kakuista 🙂 Kerro mitä pidit, kun olet kakun leiponut! Ja muista myös nuo cakepopsit, joita voi tehdä jäljelle jääneestä kakusta ja kuorrutteesta!

  20. Maija says:

    ajattelin tehdä tätä kavereille halloweeniksi. Milläköhän tuohon pintaan saisi parhaiten piirrettyä hämähäkin seitin?:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mitä jos tekisit vaikka sulalla suklaalla leivinpaperin päälle seitin ja siirtäisit sen jähmettymisen jälkeen pursotuksen päälle?

  21. Nimetön says:

    Meneekö kakku jotenkin pilalle, jos tekee vain yhteen kakkuvuokaan ja leikkaa sitten kakusta kaksi kerrosta? Miksi kakku on tehty kahteen vuokaan?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Pinnoista tulee noin tehtynä kauniimmat ja yös muuten kakun koostumus on mukavampi. Olen saanut monia viestejä, joissa tuo on paistettu yhdessä vuoassa leikaten kahtia, joten onnistuu myös niin. Makoisia hetkiä!

  22. Laura says:

    Tosi hyvännäköinen kakku. Itsekin tein tällä ohjeella, mutta väriainetta oli liian vähän niin kakusta tuli vain punertava. Oliko sinun kakun kuorrute oikeasti noin valkoinen vai näyttääkö se vain siltä? Koska oma kuorrutteeni oli kellertävä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kuten tuossa vaihekuvassa näkyy, niin tuo massan väri saa olla aika punaista. Eli ensi kerralla lisää vaan reippaammin punaista väriä. Kyllä tuo kuorrute on kellertävää, mutta tuolla voin ja tuorejuuston vatkaamisen määrällä voi varmasti hieman vaikuttaa tuohon väriin. Voi hieman vaalenee mitä enemmän sitä vatkaa, joten kokeile ensi kerralla vatkata voita paremmin. Mutta tosiaa tuo kuorrute jää kellertäväksi.

  23. Nimetön says:

    Mitä tarkoittaa tuo murukerros? Tuleeko koristetta siis jo ohuen täyte/kuorrutemassan päälle?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo murukerros tarkoittaa kuorrutekerrosta, joka laitetaan ohuelti koko kakun päälle, jotta kakusta mahdollisesti irtoavat muruset eivät sotkeudu kuorrutteeseen. Murukerros levitetään kakun päälle aivan ohuelti ja kakku nostetaan kylmään. Kylmän ohuen kuorrutekerroksen päälle levitetään seuraava kerros. Alimmassa kolmen kuvan vaihekuvissa näkyy tuo ohut kuorrutekerros varsinaisen kuorrutteen alla. Tuon on siis se "murukerros". Varsinainen koristelumuru levitetään vain kakun päälle. Hyvä kun kysyit tarkennusta!

  24. Nyt tällä viikolla sain vihdoin aikaiseksi tehdä tätä kakkua itsekin. Maistoin ensimmäistä kertaa red velvetiä Jenkeissä jo parisen vuotta sitten (rakastuen palavasti), syönyt tätä useasti myöhemmin USA:ssa asuessani mutten koskaan ole itse leiponut. Nyt isänpäivänä olikin se täydellinen tilaisuus leipasta tätä näin Suomessa perheelle 🙂 Onnistui tosi hyvin, tosin väri jäi kyllä vähän liian vaisuksi. Tai siis onhan se punainen kuin mikä muttei ihan niin kirkas kun olen tottunut näkemään :/ Ehkä vääränlaista väriä, en tiedä. Muuttelin muuten reseptiäsi hiukan lisäämällä Wiener Nougat -crush kerroksen täytteen päälle kakun sisään tuodakseni jotain pikku twistiä lisää ja toimii 🙂 Kiitos hyvästä reseptistä!

    Linkkasin sun blogin mun blogiin että mistä resepti lähtöisin ja jos kiinnostaa nähdä kuvia tai lukea enemmän tekeleestäni niin tästä linkistä löytyy 🙂

    http://ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi/2013/11/fathers-day-weekend.html

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että kakku onnistui ja teit siitä vielä uudenlaisen variaation. Pitää laittaa itsekin mieleen 🙂 Punaisia elintarvikevärejä on paljon, mutta itse käytän noita geeli/pastavärejä, jotka ovat todella tehokkaita niin kaulittavien massojen kuin ihan kakkutaikinoidenkin värjäämiseen. Suosittelen niiden käyttämistä. Jos käytät nestemäisiä värejä, pitää niitä lisäillä aika paljon tumman värin saamiseksi ja samalla lisäät sitten myös nestettä jonkin verran taikinaan. Ehkäpä ensi kerralla toisilla väreillä tummempaa väritystä, mutta onneksi maku on kuitenkin sama tummempana tai vaaleampana 🙂

  25. Nimetön says:

    ihastuin tähän kakkuun ja tein just äsken, mut justiisa ku olin saanu kakut uunii ni tajusin et etikka unohtu!!! pilasinkohan kakut jo ennenku ne on ees valmiit…. :/ ja mulla niistä ei tullu ollenkaa noin punasia, näyttää ihan suklaakakulta vaik laitoin puol pullollista vähitellen elintarvikeväriä… ääh mikää ei tänää onnistu!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Toivottavasti kakku onnistui kaikesta huolimatta!

  26. Nimetön says:

    onko etikan merkillä väliä saako olla väkiviina etikka vai pitääkö ostaa valkoviini etikkaa ??
    jen

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Väkiviina etikka käy hyvin.

  27. Vaniljapulla says:

    Näyttävä kakku! Tää menee kokeiluun ehdottomasti! Ellei nyt jouluksi, niin uudeksi vuodeksi sitten =).

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Herkullinen myöskin. Kannattaa kokeilla. Sopisi muuten jouluunkin, ainakin väriensä puolesta!

  28. Maria says:

    Voih. Tein kakun jouluaatonkahvipöytään ja laitoin sen tarjollekkin vaikka ensin meinasin jättää kakun tarjoilematta. Ensimmäinen harmituksen aihe oli kuorrutuksen keltaisuus. Ei ollut valkoinen niinkuin olin toivonut vaan keltainen, vaikka vatkasin voin hyvin vaahdoksi. Toinen harmituksen aihe oli kakun "kovuus" unohdin ottaa kakun aikasempaa huoneenlämpöön ja siitä syystä oli aika kovaa leikattavaa. Joulupäivänä otin kakun ajoissa huoneenlämpöön, mutta leikkaus oli edelleen työn ja tuskan takana. Väri pohjassa oli yhtä punainen kuin sinulla eli siihen olin tyytyväinen. En tiedä paistoinko kakkua vähän liikaa ja siitä syystä siitä tuli niin kovaa. Ensi kerralla kokeilen muffinssin muodossa ja kuorrutuksen teen vispikermasta. Pitänee vain harjoitella niin ehkä tämäkin kakku innistuu joskus niin että kelpaa myös minulle 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kuinka ikävä kuulla, ettet ollut lopputulokseen tyytyväinen. Kuulostaa erikoiselta tuo pohjan kovuus. Voi olla, että olet paistanut pohjaa silloin liikaa. Tuon pitäisi olla juuri päinvastoin mehevää ja pehmeää. Tuo kuorrute jää kyllä kellertäväksi, joten aivan valkoista siitä ei tällä reseptillä saa. Toivottavasti muffinssit pysyvät mehevinä ja pehmeinä!

  29. Nimetön says:

    Hei! Kakku ja ohje houkutteli jo pitkään. Nyt päätin kokeilla suurin odotuksin, sillä ohjehan on helppo. Laitoin varmaan puolipurkkia wiltonin red red väriä, tulos ei sama kuin sinulla, läheskään! Paistoin 20 cm vuuassa, kakku aivan liian korkea, ei siis sam kuin sinulla. Paistoaika noin 20 min!! Paistoin lähemmäksi tunnin!! Kuorrute, keltaista!! En voi siis suositella tätä ohjetta! Kannattaisiko tarkistaa ohje? Teitkö sittenkin jonkin asian toisin… 😉 ?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ikävä kuulla epäonnistuneesta kokemuksestasi. Paistoitko nuo kakkupohjan kahdessa eri vuoassa? Myös paistoaika on tarkoitettu tuolleiselle "puolikkaalle" annokselle eli kahdessa vuoassa paistettavalle. Nyt ymmärsin tuosta sinun tekstistä, että olit mahdollisesti tehnyt tuon taikinan saman kokoiseen vuokaan kuin minä, mutta vain yhteen vuokaan. Kannattaa myös tarkistaa käytössä olevien kakkuvuokien koot, koska joskus kakkuvuoan koko ilmoitetaan ulkopohjan mittana ja se saattaa olla jopa monia senttejä suurempi kuin tuo oikea sisämitta. Tuosta väristä en osaa tarkemmin sanoa. Tuo kaakaojauhemäärän ei pitäisi ihan kamalan tummaksi ainakaan tuota massaa värjätä, joten punaisen pasta/geelivärin pitäisi tuo kyllä ihan kauniin väriseksi värjätä. Mitä tuohon kuorrutteeseen tulee, niin se jää kyllä kellertäväksi – niin se jäi minullakin. Siihen voi vaikuttaa hyvällä voin vatkaamisella, jollon voi vaalenee ja menettää hieman kellastuneisuuttaan. Kerro minulle miten sinä tuon teit, niin pohditaan yhdessä miten pääsisit onnistuneeseen lopputulokseen. Minä siis tein ihan tuon ohjeen mukaisesti 🙂

  30. Marika says:

    Voi vatkataan valkoiseksi vaahdoksi. Teen niin kun valmistan vaniljakreemiä 🙂 Jos voita ei vaahdota valkoiseksi niin koko kuorrutteesta voi tulla kellertävä.

    Tämä red velvet cake kuulostaa ja näyttää ihanalta! Voisin kokeilla joskus.
    Vähän pelottaa tuo väkiviinan käyttö leivonnassa, miltäköhän se maistuu.. mutta kaippa sitä pitää hommata kaappiin 🙂
    Kommenttien perusteella tämä kakku on hyvää 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä Marika, nimenomaan tuo voi tulee vaahdottaa hyvin tähän kuorrutteeseen ja se muuttuu silloin hyvin vaaleaksi. Kannattaa kokeilla. On monia muitankin reseptejä, joihin tuota etikkaa voi käyttää 🙂

  31. Nimetön says:

    Minäkin kieli pitkällä ja sormet syyhyten odotin, että pääsen tän kakun leipomaan, ja tottakai myös maistamaan. Pohjasta taisi tulla juuri sellainen kun sinullakin. Ainakin kun tuohon sinun kuvaasi vertaa. Mutta mistä johtuu, että minun täyte on ihan löysää, eikä yhtään sellaista "kreemimäistä". Pidin täytettä jääkaapissa ohjeen mukaan ennen kun täytin kakun . Mutta silti valuu välistä yli, ja kakkukerrokset vain heilui päällä. Mikä meni väärin ? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno homma, että kakkupohja onnistui hyvin. Mikäköhän täytteessä nyt on sitten mennyt vikaan? Käytitkö tuossa täytteessä voita vai margariinia? Minkä merkkistä tuorejuustoa käytit? Kyllä tuon täytteen pitäisi olla enemmän kreemimäistä, mutta ei sellaista todella kovaa kreemiä. Sen vuoksi tuota voita on tuo määrä. Voin määrällä voi tuota koostumusta hieman säädellä eli suurempi voin määrä jähmettää täytettä hieman enemmän. Jos lisää voin määrää, niin suosittelen käyttämään suolatonta voita.

  32. Nimetön says:

    Oivariinia käytin ja Philadelphia tuorejuustoa :). Voisiko johtua siitä etten vatkannut tarpeeksi kauan noita aineksia sekaisin. No tämä kakku olikin sellainen kokeilukappale :).

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Suosittelen käyttämään ihan voita tuossa. En tiedä onko sillä nyt suuren suurta eroa Oivariinin kanssa, mutta voilla olen itse tuon tehnyt. Kannattaa siis vatkata ensin tuo huoneenlämpöinen eli pehmeä voi hyvin tuorejuuston kanssa sekaisin ja lisätä lopuksi siihen muut ainekset. Laita tuo massa kylmään niin, että voi kovettaa hieman täytettä/kuorrutetta. Kyllä ne kannattaa hyvin varkata keskenään sekaisin.

  33. Marika says:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  34. Marika says:

    Nonni. Minullakin tuli sitten kuorrutteesta keltaista ja löysähköä ja sellaista röpelöistä. Vaikka kommentoinkin juuri siitä voin vaahdotuksen tärkeydestä jotta tulee valkoista. Olihan se valkoista siihen asti, kunnes lisäilin tomusokeria.
    Tuorejuustona käytin Valio Violaa.
    Mutta onneksi tulee kotisyömisiks, niin ei tarvitse stressata 🙂 Ensi kerralla koikeilen jollakin toisella tuorejuustolla.

    Mutta itse kakku on hyvää ja täyte ihanan makuista 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieman kellertäväksi tuo jää. Ei siis ole vitivalkoista. Jos täyte on röpelöistä, niin veikkaan syyksy liian kylmän voin tai sitten liian kylmän tuorejuuston, joka jähmettää pehmeän voin rakeiseksi. Erikoista, että tuo tomusokeri kellersi tuon täytteen. En enää itse muista mitä tuorejuustoa käytin, harmi juttu. Hyvä kuitenkin, että kakku maistui, vaikka nyt ulkonäkö ei sitten ollutkaan aivan täydellinen.

  35. Nimetön says:

    Ihanan mehevä tuo pohja, en ole itse aiemmin vastaavanlaista kakkupohjaa tehnyt. Käytin maidon sijaan kirnupiimää, leivinjauheen tilalla ruokasoodaa ja jauhoina spelttijauhoja. Täyte tuli itselläkin kellertävä, mutta eipä tuo mitään haittaa. Valio Violaa käytin itsekin, mutta minulla täyte oli kellertävää ennen tomusokeria (toisin kuin Marikalla). Maisteltuna hiukan erikseen oli herkullista, mutta huomenna saa sitten maistaa kokonaisuutta. ^^
    Paistoin pohjat irtoreunan avulla kahdessa erässä, kakku kohosi jälleen keskeltä reunoja enemmän (kuten usein muulloinkin tapahtuu), joten osaset vaativat hieman tasoitusta. Mutta saipa maistelupaloja. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukavia muutoksia teit pohjaan. Varmasti on mehevä! Noista maistelupaloista voi myös tehdä tuota "koristemurua", jos haluaa tuolla murulla kakun koristella!

  36. LaaLeeLii says:

    Yritin selata kaikki kommentit läpi, mutta en huomannut että missään olisi kysytty voiko pohjat tehdä etukäteen ja pakastaa? Vai kärsiikö samettisuus? Lisäksi voikohan valmiiksi kuorrutetun kakun vielä päällystää sokerimassalla

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Itse en ole tuota pakastamista kokeillut, mutta luulisin sen onnistuvan ihan hyvin. Varmasti voit kakun vielä sokerimassalla kuorruttaa. Tuollainen red velvet cake taitaa olla Amerikassa yksi suosituimmista kakuista sokerimassan alla 🙂 Kannattaa vaan jättää kuorrute aika ohueksi sokerimassan alle.

  37. Nimetön says:

    Joissakin ohjeissa olen nähnyt käytettävän piimää, joten voisiko tässäkin sitä hyödyntää? Ja minulla ei ole kahta pientä vuokaa, joten onnistuisikohan tämä yhdessä 24 sentin vuoassa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit käyttää myös piimää. Voi olla, että reagoi vielä samettisemmin piimällä 🙂 Olen kuullut joidenkin lukijoiden tehneen yhdessä vuoassa onnistuneesti. Kahdessa vuoassa tehtynä on muruttomampaa…

  38. Nimetön says:

    Mistä tuota Wiltonin geeli/pastaväriä saa? Pitäisikö etsiä netistä vai löytyykö pääkaupunkiseudulla jostain kaupasta? Todella haluaisin kokeilla kakun tekoa hyvillä väreillä.
    Samaten, pitääkö kaakaojauheen olla mahdollisimman tummaa ja vähän jalostettua? Luulisi, ettei mikä tahansa O'boy kelpaa. Jos voisit nämä seikat selventää niin olisin hyvin kiitollinen! Onhan tässä jo eri hyvä resepti!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Käytä tosiaan ihan leivontakaakaota, ei juomajauhetta. Wiltonin värejä saa leivontatarvikeliikkeistä mm. Bake and Party (Herttoniemessä), Confetti Vantaalla/Tuusulassa yms. Joissakin Prismoissakin olen pastavärejä nähnyt – ei toki ole wiltonin värejä nuo olleet.

  39. Annu says:

    Meinas paniikki iskeä, kun kuorrutetta tehdessä siitä tuli ruman rakeista, niinku jollain aiemmallakin kommentoijalla tuolla ylempänä. Eli ilmeisesti tuorejuusto oli liian kylmää voihin verrattuna, vaikka se olikin ollu huoneenlämmössä jo pitkään. Pikkuset voikökkäreet saa kuitenkin sulamaan, kun laittaa kulhon lavuaariin, jossa on lämmintä vettä ja vispaa kuorrutetta samalla. Samalla siitä tuli vielä astetta valkosempaa. Eli ei kannata vaipua epätoivoon, jos kuorrute näyttää rumalta! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Hyvä vinkki ja todella hienoa, että sait ongelman ratkaistua 🙂 Toivottavasti kakku maistui!

  40. Unknown says:

    hieno ohje millä kaakaojauheen voisi mahdollisesti korvata

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei oikein millään kyllä. Miksi et haluaisi sitä käyttää?

  41. Nimetön says:

    oli kyllä tosi hyvää kun kokeilin, vaikka etikka vähän epäilyttikin 🙂 ja mulla tuli kyllä tosi vaalee siitä kuorrutuksesta ja taikina oli tosi punainen! ens kerralla laitan vähän vähemmän väriä kun nyt lorahti 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla onnistuneesta leipomiskokeilustasi! Ensi kerralla taas sitten tiedät tarkemmin kuinka toimia. Ihana, että sinulla toimi sekä pohjan väritys sekä kuorrutteen vaaleus. Näistä kun on ollut täälläkin aika paljon keskusteluja.

  42. Nimetön says:

    Onko tuo varmasti oikein, että väriaine lisätään munien jälkeen? Itse kun laitoin, niin taikina melkein juoksettui…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Itse olen kyllä noin tuon tehnyt. Mitä väriäainetta käytit? Voisiko siinä olla syy?

  43. Nimetön says:

    Onko käytetty kaakaojauhe tummaa vai sitä vaaleata?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Leivontaan tarkoitettua tummaa kaakaojauhetta. Ei siis sellaista juomajauhetta, jossa on jo sokerit yms. seassa.

  44. Nimetön says:

    Mulla kakku uunissa ja toinen erä odottaa vielä pöydällä kun on vain yksi vuoka käytössä. Tein 1 1/2 kertaisen annoksen kun irtopohjan mittasin 22 cm. 35 minuuttia jo paistunut ja aivan raakaa edelleen…? Värikin on ruskea, laitoin puoli pulloa punaista väriainetta mutta kun lisäsin jauhoseoksen, muuttui taikina ruskeaksi :/ harmillista mutta tuskin makuun vaikuttaa 🙂 kuhan vaan kypsyisi…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi olla, että tuo kakkupohja on puolitoista kertaa tehtynä 22 cm vuokaa hieman paksumpi ja sen vuoksi myös paistoaika pidempi. Toki myös uuni ja uunin lämpötila vaikuttaa asiaan. Kaakao värjää tuon ruskeaksi, mutta punainen väri kyllä pitäisi tulla läpi pohjasta, kuten tuosta pohjastani voi nähdä. Minkälaista punaista väriä käytit? Nestemäisillä ei varmasti tule kunnollista väriä, vaan kannattaa käyttää pastavärejä. Toivottavasti maku on kuitenkin kohdillaan!

  45. Unknown says:

    Yrityksenä tehdä koekakku ristiäisiä varten ja tyhmänä kysynkin, että minkä kokoisen annoksen pitää tehdä 24cm vuokaan? Onko maku vastaava tekeekö piimän vai maidon kanssa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, Voit tehdä vaikka puolitoista kertaisena. Yksinkertaisena 🙂 tulee ehkä liian matalat pohjat. En usko, että maidon/piimän vaihtaminen tuo suuren suurta makueroa. Piimä varmasti siihen sopii hyvin, mutta lisäisin ehkä 1/2 tl ruokasoodaa reseptiin silloin.

  46. Ilonpilkkuja says:

    Tein näitä kahteen otteeseen muffineiksi/kuppikakuiksi. Ekalla kerralla en uskonut vaniljan määrää ja laitoin vähemmän. Ruokalusikallinen uutetta (kaupan hyllyltä) oli kyllä just oikea määrä. 🙂 Hyviä tuli ja saivat paljon kehuja. Juustokuorrutteen tein omasta päästä, kun en perusta voikreemeistä. Kiitos hyvästä reseptistä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla, että maistui! Itse olen niin kova vaniljanystävä, että laitan sitä paljon ja joka paikkaan. Usein nimittäin 1-2 tl vaniljasokeria/uutetta katoaa leivonnaisen makuun. Uutteessa on toki hieman voimakkaampi maku tuon alkoholinkin takia.

  47. Nimetön says:

    Hei,
    pystyisköhän tätä tekemään gluteenittomista jauhoista?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole kokeillut, mutta voihan sitä kokeilla. Kannattaa tarkistaa vaan kaikkien muidenkin tuotteiden gluteenittomuus samalla.

  48. Hanashi says:

    Tässä olisi ihana syntymäpäivä kakku idea mutta kuinka onnistuisi gluteenittomana versiona?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole itse kokeillut, mutta vaihtaisin vain vehnäjauhot gluteenittomaksi tai sitten puolet laittaisin jopa perunajauhoja. Tämä vain vinkkinä, koska kokemusta ei ole tämän kakun gluteenittomuudesta.

  49. Hanashi says:

    Tässä olisi ihana syntymäpäivä kakku idea mutta kuinka onnistuisi gluteenittomana versiona?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, näinkin kysymyksesi vasta nyt. En ole kokeillut gluteenitonta versiota, mutta luulisin sen toimivan ihan tavallisesti vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.

  50. AnnukkaS says:

    Näyttää ihanalle!Ajattelin kokeilla isänpäiväksi. Minulla olisi kaksi 16.5cm vuokaa, luuletko, että tarvii muokata taikinan määrää?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Varmasti onnistuu. Kannattaa vaan seurailla paistoaikaa, koska kakuista tulee hieman pakumpia. Nehän voi sitten halutessaan leikata vaikka hieman ohuemmiksi kerroksiksi, jos tuntuvat liian paksuilta.

  51. Nimetön says:

    Voiko pohjan tehdä paria päivää aikaisemmin kun kakku syödään? Eli voiko pohjan tehdä torstaina, koristella perjantaina illalla ja syödä lauantaina? Ja jos teen pohjan 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan niin riittääkö 1,5 kertainen taikina?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit varmasti tehdä. Minä säilyttäisin pohjat isoissa pakastepusseissa yön yli. Tuo puolitoista kertainen varmaan riittää. En ole muuntanut tätä ohjetta suuremmaksi, mutta voisin kuvitella että tuo olisi ihan riittävästi. Seurailet vain paistoaikaa, koska kakkupohjat sattavat olla hieman ohuempia kuin minun kakussani. Näin ollen myös paistoaika voi olla lyhyempi.

  52. Katja P. says:

    Voiko ton tuorejuusto/voi/tompan päälle heittää massan?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, Voi kyllä, jos niin haluat tehdä. En säilyttelisi kovin pitkiä aikoja, jotta massa ei vety.

  53. HeidiR says:

    Mitä etikkaa käytit kakussa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Käytin ihan väkiviinaetikkaa.

    2. HeidiR says:

      Onkohan sillä mitään vaikutusta että mitä etikkaa käyttää?

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo väkiviinaetikka on se vahvin myynnissä olevista etikoista. Sen etikkahappopitoisuus on siis suurin verrattuna viinietikoihin.

  54. Nimetön says:

    Millä tasolla uunissa kakku kannattaa paistaa? Jos maidon vaihtaa piimään, tuleeko sitäkin tuo 3dl? Tuleeko piimän kanssa reseptiin lisätä ruokasoodaa, ja jos niin minkä verran? Tuleeko ruokasoodan lisäksi myös leivinjauhetta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä käytän itse usein kiertoilmaa, jolloin uunin tasolla ei ole niin väliä. Tavallisessa uunissa paistaisin alatasolla. Voit käyttää myös piimää, se voi antaa lisäboostia kakkupohjaan. Voit korvata osan leivinjauheesta soodalla (esim. puolet). En ole itse piimän kanssa tuota kokeillut, mutta uskon oikein hyvään lopputulokseen. Laita sama määrä piimää kuin maitoakin.

  55. Nimetön says:

    Mitenhän tuo kakku viihtyy jääkaappisäilytyksessä? Tarkoitus tarjoilla jouluaattona illalla, ja mietin että voiko tuon tehdä jo edellisiltana jääkaappiin vai meneekö kuinka mössöiseksi? Vai olisiko parempi tehdä vasta aattopäivän aamuna?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit varmasti tehdä jo edellisenä päivänä. Kakku kannattaa vain suojata hyvin, jotta kuorrute ei ota makua jääkaapista.

  56. HeidiR says:

    Tein kakun joulupöytään ja onnistui aivan erinomaisesti. Maku oli paras mitä olen koskaan maistanut (ja olen maistanut aika monia sillä kyseessä on lempikakkuni). Vierailta sai yksinomaan kehuja ja muruakaan ei jäänyt jäljelle. Käytin maidon sijasta piimää ja laitoin 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl ruokasoodaa. Väriaineena käytin tuota mainittua Wiltonin red pastaväriä, mutta ohjeen määrällä seoksen sävy jäi tositosi hailakaksi, joten loppupeleissä heitin seokseen 1,5 purkillista väriä ja alkoi olla kaunis punainen sävy. Paistaessa käytin tasaisemman kypsymisen saavuttamiseksi pyyhekikkaa, eli käärin irtopohjavuoan reunan ympärille kylmään veteen kastetun pyyhekaistaleen. Sen ansiosta pohja paistui tosi tasaisesti ja nätisti eikä noussut keskeltä lainkaan. Paistoaika omassa sähköuunissa oli 45 minuuttia. Kuorrutte oli heti sekoituksen jälkeen keltaista, mutta hetken huolellisella vatkaamisella siitä tuli kauniin valkoista. Tein kakun tarjoilua edeltävä iltana ja hyvin kesti jääkaapissa vuorokauden tarjoiluun saakka. Kaikenkaikkiaan siis mitä mainioin resepti ja ehdottomasti tulen montamonta kertaa toistamaan vielä :)) Kiitos!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava lukea kommenttisi! Kiitos, että kirjasit nuo tekemäsi muutokset tuohon ylle, jos joku muukin haluaa noita kikkoja käyttää.

  57. Julia says:

    Meinasin tehdä kyseisen kakun, mutta naked cake versiona! Mitä luulet tarvitseekohan kakun reunoja sen kummemmin erikseen kostuttaa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En usko, että kakun reunoja tarvitsee mitenkään kostuttaa. Jätät vaan tuon kuorrutteen sivuilta pois.

  58. Nimetön says:

    sain loistavan punaisen värin ihan vähällä määrällä ProGel Red -värillä, tosiaan ihan joku teelusikallinen riitti. Confetti-liikkeen myyjä osasi neuvoa kokeilemaan tuota väriä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa! Progelin värit ovat todellakin hyvin tehokkaita. Ne ovat tulleet Suomeen myyntiin vasta noin vuoden sisällä, joten itsellenkin ovat aika uusia. Olen kuitenkin siirtynyt vallan käyttämään niitä, koska värit ovat puhtaita ja voimakkaita jo pienellä värimäärällä! Kiva, kun kävit kirjoittamassa kokemuksesi tänne. Siitä on varmasti hyötyä myös muille leipojille!

  59. Petra says:

    En äkkiselaamalla löytänyt vastausta joten kysynkin, että riittääkö 28cm vuoka kaksinkertainen taikinaan? Vai mitä kokoa suosittelet tuplataikinaan?

    1. Petra says:

      Piti vielä kysymäni et kun kakku tulee tarjolle sunnuntaina niin voinko tehdä jo perjantaina valmiiksi ainakin täytön suhteen? Monestihan vastaavat paranee vanhetessaan joten päteekö Tässäkin?

    2. Petra says:

      Päädyin tekemään kaksi erillistä kakkua 20cm, mutta eka puolikas ollut uunissa nyt puoli tuntia ja edelleen keskeltä täysin raaka?! Uuni on uusi ettei siinä pitäisi vikaa olla.

      Ei pitäis ruveta uusia juttuja kokeilemaan silloin kun pitäisi oikeesti onnistua 😀

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, pahoittelut viiveestä vastaamisessa. Kesällä vastausaika voi hieman venyä. Paistoitko pohjat siis kahdessa vuoassa vai yhdessä vuoassa? Jos paistoit yhdessä vuassa, niin paistoaika on silloin pidempi. Toivottavasti sait kakun paistettua valmiiksi. Kakku saakin jäädä meheväksi, mutta raaka se ei saisi olla.

  60. Unknown says:

    Hei! Haittaako jos kakkuvuuat ovatkin 22cm? Onko se siitä kahdesta sentistä kiinni?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit tehdä niissäkin. Pohjat ovat aavistuksen matalampia ja vahdi paistoaikaa hieman tarkemmin.

  61. Nimetön says:

    Heips! Miten luulet että onnistuu tämä ohje punajuurimehulla värjäten? 🙂 tarvisko ohjetta alkaa paljoa muutteleen? Oon aivan ihastunut red velvetiin, mutta ohjeella, jolla olen tehnyt ei oikein meinaa onnistua (ei oikein kohoa ja jää tosi tiiviiksi). Siinä on käytetty punajuurimehua värjäykseen ja väristä tulee mahtavan punainen! 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole itse kokeillut tuota punajuurimehua. Toki siinä lisätään myös nestettä tuohon taikinaan, mutta toisaalta siinä on taas mitä ilmeisemmin myös etikkaa mukana, joten ehkä sen etikan voisi jättää silloin pois. Tosiaan arvailun varassa on nämä neuvot tällä kertaa.

  62. Johanna Tolvanen says:

    Mikä tuon etikan tarkoitus on tuossa kakussa?? Teen kakkua ensi kertaa ja pelottaa vähän tuo etikan laittaminrn. Onko se välttämätöntä kakun onnistumisen kannalta??

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei se sieltä maistu 🙂 Kannattaa kokeilla. Laita vaikka puolikas määrä, jos pelkäät. Juuri lähiaikoina tein red velvetin ja käytin etikkaa. Ei maistunut lopputuloksessa. Voin siis sanoa aika tuoreella muistilla tämän 🙂

  63. Nimetön says:

    Moikka

    Kokeilin tätä viime viikonloppuna, maistui niin ihanalle!! miten saisin kakusta gluteenittoman? kuinka paljon pitäisi laittaa gluteenitonta jauhoseosta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole tehnyt gluteenittomana, joten en osaa suorilta käsin sanoa. Välillä voi vaihtaa 1:1, mutta joskus gluteenittomia jauhoja tarvitaan vähemmän. Ehkä itse kokeilisin 1:1 tässä reseptissä.

  64. MrFazzs says:

    ei tohon kuorrutteeseen kuulu voita…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Versioita on varmasti monia, mutta kyllä aika moniin "paikallisiinkin" resepteihin tulee tuo voi, koska se jämäköittää kuorrutetta viiletessään.

  65. Nimetön says:

    Minusta tämä resepti ei toimi. Koska reseptissä on etikkaa, taikinassa ei voi käyttää leivinjauhetta. Etikka on todella hapanta. Sen takia maito, etikka ja leivinjauhe eivät toimi yhdessä. Etikka myös aiheuttaa maidossa juoksettumista. Jos haluaa käyttää maitoa ja leivinjauhetta, pitää jättää etikka pois. Etikalla ei ole tässä maito-reseptissä mitään roolia, sillä alunperin se on tarkoitettu red velvetiin lisäämään happamuutta, jota sooda tarvitsee toimiakseen. Aitoon red velvetiin tulee buttermilkiä, joka on melko lähellä täkäläistä piimää, etikkaa ja soodaa. Ne ovat sen erikoisen pehmeyden salaisuus. Suosittelen sinua siis päivittämään reseptiä niin, että maidon tilalla on piimää ja leivinjauheen tilalla soodaa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset palautteestasi! Kiva, että jätit kommentin. Olet ihan oikeassa tuon soodan käytön suhteen. Tällö reseptillä olem itse tehnyt ja tästäkin tulee hyvin maukas ja pehmeä kakku. Voisin kuitenkin tehdä uuden reseptin käyttämällä soodaa. Olenkin parhaillaan tutustumassa amerikkalaiseen leivontakulttuuriin, joten kommenttisi tuli oikein hyvään aikaan.

  66. Nimetön says:

    Käytin tätä ohjetta ja kakusta tuli hyvin tiivis. Miten saisin kakusta pehmeämmän/ilmavamman? En tiedä varkasinko taikinaa liikaa tai jotain tälläistä apua

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä pohja on tiiviimpi kuin tavallinen sokerikakkupohja. Tuliko sinun pohjastasi erilainen kuin kuvan kakussa? Luulisin, ettei tätä pohjaa voi liialla vatkaamisella pilata, jos ei nyt ihan älyttömän kauan vatkaa massaa loppuvaiheessa. Jos haluat pohjasta hyvin kevyen ja enemmän sokerikakkumaisen, niin silloin kannattaa käyttää reseptiä, jossa munat ja sokeri vatkataan ensin vaahdoksi. Ehkä se ei silloin ole Redvelvet cake, mutta kyllä senkin voi punaiseksi värjätä.

  67. Hei, olisi ollut hyvä mainita, että voikreemiä varten voita tulee vatkata usean minuutin ajan, että siitä tulee valkoista… tällaiselle, joka tekee tämän kakun tai voikreemiä yleensäkin todella harvoin, ei tämä aukea reseptistä…nyt on sitten keltaista ja rakeista, mutta näillä on pakko mennä kohti vuotta 2020.

    1. Hei! Ikävä juttu, ettet ollut kuorrutteeseen tyytyväinen. Vatkaamalla voita pidempään, voi kuorrute olla hieman valkoisempaa, mutta kyllä se aina taittaa keltaiseen ainakin perinteistä (kotimaista) voita käyttämällä. Tuo rakeisuus johtuu yleensä voin ja/tai tuorejuuston lämpötilasta. Tällöin yleensä kuorrutteen lämmittäminen (hyvin pieni hetki) esimerkiksi mikrossa auttaa ja saat uudelleen vatkaamisen jälkeen kuorrutteesta kauniin tasaista. Kannattaa siis käyttää huoneenlämpöistä voita ja tuorejuustoa kuorrutteen valmistamisessa. Itse usein nykyään lämmitän tuorejuustoa hetken mikrossa ennen kuin lisään sen huoneenlämpöisen voin joukkoon. Tuolla aikaisemmissa kommenteissa on vinkkejä sekä tuohon kuorrutteen tasaiseksi saamiseen sekä voin vatkaamiseen.
      Toivottavasti kakun maku oli kuitenkin kohdillaan.

  68. Sofia says:

    Hei! Haluaisin korvata vaniljauutteen vaniljasokerilla. Minkälaisia määriä suosittelet? 😊

    1. Hmm. Vaniljasokerissa maku on miedompi. Tässäkin toki on aika paljon tuota uutetta, mutta ehkä voit korvata samalla määrällä.

  69. Birxu says:

    Testasin tätä reseptiä ja onnistui tosi hyvin. Mieheni suosikki kakku ja kehui. Tuli tehtyä myös tämä tuorejuusto kuorrutus ja laitoin ainoastaan 2 dl tomusokeri. En tie mitä tämä 6 dl tomusokeria hyödyntää, ehkä jämäkkyyttä, mutta minä pidin jääkaapissa niin kauan kun oli vähän kiinteämpi ja sitten kuorrutin. Ja no makeus oli ihan riittävä, ei enempää. Sen takia en tee ikinä (kerran kokeillut) enää jenkki tyylistä voikreemiä koska tämä sokerin määrä on ihan älytön ja en tie miten joku kakku voi maistua yhtään muualle kun pelkkä sokerilla. Ja kuvittelen että niin paljon sokeria ne kans laita siellä tuorejuustokuorrutteeseen. Minä en 😀

    Mutta kiitos reseptistä:)

    1. Kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että maistui. Tosiaan amerikkalaiset kakut ovat aina aika makeita. Tomusokerin määrää voi kyllä maun mukaan vähentää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close