Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku salaattiruusulla

 Minulta on monesti kysytty, mistä inspiraatiot tulevat blogipäivityksiin ja leivonnaisiin. Nyt itse huomaan, että moni idea on viime aikoina lähtenyt ihan ruokakaupasta. Niin tämänkin blogipäivityksen voileipäkakun koristelu. Ruokaostoksilla törmäsin pitkästä aikaa tuohon kukan malliseen punainen salanova-salaattiin. Mielessä oli jo valmiiksi hyydytettävä kinkkuvoileipäkakku, koska sellaista en ole aikaisemmin kokeillut ja en oikeastaan syönytkään missään. Tuo minun kaupassa saama koristeluideahan toimi mielestäni oikein hyvin 🙂 Koristelu on vielä niin helppoa, että oikeastaan helpommalla ei voi voileipäkakun koristelun kanssa päästä. 



Toki tuosta koristelusta voi olla myös sitä mieltä, että kakussa on aivan liian paljon koristeita. Minun mielestäni tällaisen koristelun kanssa ei tarvita enää lisäkesalaatteja, vaan tämä voileipäkakku toimii osaltaan myös salaattina. Tuo salaatti oli lisäksi aika maukkaan makuista, joten maunkin puolesta sopi hyvin.



Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku


5 kpl Real-leipäsiivua

400 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g ruohosipulituorejuustoa

150 g ranskankermaa

300 g palvikinkkua siivuina

60 g suolakurkkuja

3 liivatelehteä

1/2 dl laimeaa lihalientä

mustapippuria


Koristeluun

1 punainen salanova-salaatti

tomaattia

kinkkusiivuja

juustosiivuja

(herneenversoja)


Leikkaa Real-siivuista ohuelti reunat pois. Laita leivät leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen. Murusta leivät muruksi. Lisää joukoon kaksi ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa. Sekoita massa sekaisin. Voitele säädettävän (noin 22 cm) irtoreunuksen reunat öljyllä (voit käyttää myös irtopohjavuoan reunusta). Laita reunus suoraan tarjoiluastialle ja painele leipämuru vuoan sisään. 


Valmista täyte laittamalla liivatelehdet likoon kylmään veteen. Mittaa leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen kinkut, suolakurkut sekä loput maustamattomat tuorejuustot. Pyöräytä massa kunnolla sekaisin, jotta massasta tulee tasaista. Mittaa kulhoon ruohosipulituorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa ne hyvin sekaisin. Kuumenna laimea lihaliemi kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet nesteeseen. Anna liivatenesteen jäähtyä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ruohosipulituorejuusto-ranskankermaseokseen koko ajan sekoittaen. Yhdistä nyt ruohosipulituorejuustoseos ja kinkkuseos keskenään. Mausta mustapippurilla. Kaada täytemassa pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyvin suojattuna ja anna hyytyä vähintään neljän tunnin ajan. Mielellään yön yli. 

Nosta reunus pois kakun ympäriltä. Leikkaa salanova salaatista multainen kanta pois, mutta jätä suojamuovit salaatin ympärille. Pese salaatti huolellisesti, mutta anna suojamuovin olla salaatin ympärillä tukena. Näin se salaatti pitää muotonsa. Nosta salaatti kuivausliinan päälle kuivumaan ylösalaisin. Leikkaa kuivuneesta salaatista kanta pois ja nosta salaatti varovasti pois suojamuovista. Laita salaatti keskelle kakkua ja anna salaatinlehtien levittäytyä kakun päälle. Leikkaa pestyistä tomaateista koristeita. Rullaile kinkkusiivuista sekä juustosiivuista rullia salaatinlehtien väliin. Laita vielä halutessasi muutamia herneenversoja salaatin väleihin. 

Vinkki! Teen aika usein meidän arkileipien päälle tämän kinkkuvoileipäkakun täytteen tapaista levitettä. Tällöin jätän tuon nesteen ja liivatteet pois. Aika herkullista leivänpäällistä arkeen!

Huom! Pidin tässä hyydytettävässä kinkkuvoileipäkakku -reseptissä myös tuon liivatteen määrän mahdollisimman vähäisenä. Itse
pidän siitä, että kakku ei ole hyytelömäinen vaan mukavan pehmeä, mutta muotonsa pitävä kuitenkin. 

 

Tämä kinkkuvoileipäkakun kaveriksi kahvipöytään sopii hyvin vaikka tämä isänpäiväkakku.


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Sopisikohan tämä kakku myös kesän kynnyksellä suolaisena tarjottavana synttärikahveilla? Ikuisena pohdiskelijana olen jo mietiskellyt, että opettelisin tekemään voileipäkakkua, mutta tässä olisi helpompi tapa. Olisikohan tuossa vaihtoehtoa voileipäkakkufaneille? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ilman muuta tämä sopii ympäri vuoden tarjoiltavaksi. Tämä maistuu varmasti voileipäkakuista pitävälle, vaikka leipää ei tässä versiossa olekaan normaaliin tapaan. Nyt vaan reseptiä kokeilemaan, jotta synttärijuhliin saat juuri sinulle sopivat tarjottavat 🙂

  2. Katri says:

    Näyttää todella hyvältä! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Katri!

  3. Kirsti says:

    Todella kaunis ja varmasti maittava kakku. Tykkään kovasti voileipäkakuista 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä on nopea ja todella herkullinen versio voileipäkakusta. Maittaa varmasti kahvipöydän tarjottavana!

  4. Nimetön says:

    Oi nam! Käypäs katsomassa, kun leivoin ohjeellasi isänpäiväkakun blogiini!
    http://annafiinu.blogspot.fi/

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa, että blogistani löytyi resepti teidän isänpäiväkakkuun!

  5. Nimetön says:

    Tämä tuli kuin tilauksesta! Juuri suunnittelen tulevia (toivottavasti pääsee läpi) ylioppilasjuhlia joulukuun alkuun. Testikakku tulee tekoon tällä viikolla. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno homma! Toivotaan, että abi pääsee läpi ja juhlat tulevat 🙂 Ilmoittele ihmeessä mitä testikakusta pidit!

  6. Herkkuhovi says:

    Kuulostaa oikein hyvältä eikä edes yhtään raskaalta. Täytyy muistaa tämä. Salaatti oli ihan uusi tuttavuus, kylläpäs on näyttävän näköinen ja kiva! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä on aika "kevyt" versio ja niin maukas (ainakin minun makuuni). Tuo salaatti on kyllä kivan näköinen ja mukavasti käytettävissä erilaisiin koristeluihin ja salaatteihin. Sitäpä vielä löytyy aika hyvin eri kaupoista, jopa meidän pienestä lähikaupastamme 🙂

  7. Nimetön says:

    Ihana ja kaunis kakku, osaatko sanoa monelle hengelle tuosta määrästä riittäisi suurinpiirtein ja voisiko jo tehdä paria päivää aiemmin kakun esim. sunnuntaina tehdään ja tiistaina tarjoiltaisiin. Muutenkin aivan ihana blogi <3

  8. Sirri says:

    Kokeiltu ja maukkaaksi todettu! Tosin koristelut jäi minimaalisiksi, mutta en antanut sen häiritä 🙂 Tätä meillä tullaan tarjoilemaan seuraavilla synttäreillä, kiitokset mainiosta reseptistä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sinulle kommentistasi! Aina on mukava kuulla lukijoiden kommentteja, joista on suuri hyöty myös muille blogilukijoille.

  9. Nimetön says:

    Heippa! Saako udella mistä oot tuon ihanan kakkutelineen löytänyt? 🙂 aivan ihana! Kuten myös kakku 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Saa udella 🙂 Olen ostanut sen ulkomailta lomareissulta. Tuo on kyllä minunkin mielestäni ihana, kun siitä saa nauhoja vaihtamalla erilaisiin tilaisuuksiin sopivan. En ole kyllä vastaavia vielä Suomesta löytänyt.

    2. birde says:

      Monelleko tästä kakusta riittäisi? Lisäksi on makeat tarjottavat…

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Sanoisin, että noin 10 henkilölle. Riippuu toki muusta tarjottavasta.

  10. Nimetön says:

    Hei! Olisin kiinnostunut tekemään tätä kakkua neliön malliseen irtopohjavuokaan tilavuudeltaan 2.9 litraa. Onnistuisikohan? Ja mitenköhän täytteen määrä? Saisinko vinkkejä? Kiitos!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mikäköhän on tuon vuoan halkaisija? Jos vuoka on paljon suurempi kuin tuo käyttämäni, niin silloin kakusta tulee vain hieman matalampi. Jos vuoka on pienempi, kakusta tulee korkeampi.

  11. Nimetön says:

    Hei! Jos tämän kakun tekisi 28 cm vuokaan niin olisiko hyvä tehdä pohja ja täyte 1,5 kertaisena vai miten? Kiitos jos viitsit vähän apua antaa, juhliin olisin tätä tekemässä ��

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Puolitoista tai kaksinkertaisena olisi varmaan sopiva. Jos tekee tuplana, niin tulee hieman paksumpi ja sitä kautta vielä näyttävämpi 🙂 Makuasioita, joten pohdi itse miten haluat tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close