Banana curd / Banaani curd / Banaanitahna

 Taas oli totuttuun tapaan jäänyt hedelmäkoriin muutama banaani tummumaan. Päädyin miettimään, että mitä uutta ja makoisaa noista jo todella tummuneista banaaneista saisikaan aikaiseksi. Aikaisemmin olen tehnyt ainakin Suklaisen banaanikakuntummuneista banaaneista.

 Tällä kertaa mieleeni tuli lemon curd, josta on sittemmin tehty ympäri maailman mitä erikoisempia versioista niin marjoista kuin myös hedelmistä. Päätinkin yhdistää sitruunan näihin makeisiin banaaneihin ja niin syntyi banaani curd eli banaanitahna. Tätä voi käyttää niin kakkujen välissä, piirakoiden täytteenä kuin myös jäätelöpohjassa makua tuomassa.

Banana curd

Banaani curd

Banaanitahna

3 banaania

1 (n. 1/2 dl) sitruunan mehu 

1 dl sokeria

5 keltuaista

1 rkl maissitärkkelystä

1/2 vaniljatanko

(50 g voita)

Soseuta banaanit yhdessä sitruunamehun kanssa. Kaada seos paksupohjaiseen kattilaan (mielellään pinnoitettu kattila). Lisää joukkoon keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys.Ota puolikas vaniljatanko ja leikkaa se pitkittäin puoliksi. Raaputa vaniljan siemenet tangosta ja lisää seoksen joukkoon. Kuumenna seosta niin, että se sakenee. Älä kuitenkaan keitä. Lisää halutessasi joukkoon paloiteltu voi ja sekoita hyvin sekaisin, jotta voi sulaa. Voin voi myös jättää pois, kuten minä tällä kertaa tein. Voi antaa curdille kiiltoa.


Kaada valmis seos purkkiin ja anna jäähtyä. Käytä piirakoissa, kakuissa, leivän päällä tai vaikka jäätelön joukossa.

Kaikille banaanijäätelöfaneille vinkiksi, että viikonlopun aikana on tulossa vielä Banaanijäätelön resepti tänne blogiin. Tuon jäätelön valmistukseen et tarvitse edes jäätelökonetta – sähkövatkain ja pakastin riittää! Hyödynsin tämän banaani curd-reseptin tuohon jäätelöpohjaan makua tuomaan. 

Lämmintä ja aurinkoista viikonloppua teille blogin lukijoille!

Jos teillä on hyviä vinkkejä vanhentuvien hedelmien hyödyntämiseen, niin jättäkää ihmeessä kommenttia tämän päivityksen kommenttikenttään. Aina on mukava saada uusia ideoita teiltä lukijoilta sekä kuulla erilaisia hyödyntämistapoja.

 

Kommentoi

  1. Söin juuri eilen banaanilettuja: 2 banaania, 4 kananmunaa, ripaus leivinjauhetta. Sauvasekoittimella kaikki sileäksi ja paistetaan pannulla. Näistä tulee amerikkalaistyyppisiä kuohkeita lettuja ja taikina pysyy hyvin muodossaan isollakin pannulla. Hyviä ja terveellisiäkin vielä! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä taitavatkin olla niitä "proteiinilettuja", joita kuntoilijat syövät – vai olenko oikeassa? Meillä mies teki tämän tyyppisiä lettuja joku aika sitten, mutta luulen etten silloin itse ollut paikalla maistelemassa. Tämä onkin hyvä vinkki myös tummentuneiden banaanien hyötykäyttöön. Parempi syödä herkullisina kuin heittää roskiin. Ruokaa tuntuu muutenkin lehtijuttujen mukaan päätyvän aika paljonkin nykyainaka roskiin, joten käyttökelpoisten ruokien hyötykäyttö on mitä tärkeintä!

  2. Milja says:

    Kuulostaa aivan täydelliseltä! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä käytin tätä myös banaanijäätelön valmistukseen. Oli kyllä herkullista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close