Helppo ja nopea vierasvara – Marjaisa kääretorttu

Monesti sitä kaipailee nopeaa ja helppoa vierasvarareseptiä eli sellaista reseptiä, jonka voi kaivaa esiin vieraiden ilmoittaessa yllätyskyläilystä. Perinteinen kääretorttu on mitä maistuvin leivonnainen vieraille ja tosiaan nopea, mutta täytekakkua vastaava. Kääretorttua kun on vieläpä niin helppoa tuunailla eri makuihin sekä erilaisiin ruokavalioihin sopivaksi, niin mikä olisikaan sen parempaa – voi leipoa vaikka kaikille vieraille ja aina saada uutta aikaiseksi makuja vaihtamalla. Maidoton tämä on ihan tällaisenaan (kunhan tarjoaa kääretortun maidottoman vispin kanssa) ja gluteenittoman tästä saa helposti vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. 

Marjaisa kääretorttu
(noin 10 palaa)

Pohja
4 kananmunaa (L-koko)
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja

Täyte
150 g appelsiinimarmeladia/hilloa
3 dl tuoreita marjoja

Lisäksi kermavaahtoa tai vaniljakastiketta

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon parissa erässä. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 10-13 minuuttia. kunnes pohja on kypsä. Kumoa kypsä kääretorttupohja leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi pohjasta. Käännä ja nosta pohja vielä leivinliinan päälle ja leikkaa reunat pois, niin kääretorttu rullautuu mukavammin. Pyöräytä tiukalle rullalle. Anna jäähtyä.

Avaa jäähtynyt kääretorttupohja. Levitä appelsiinimarmeladi pohjan päälle. Levitä marjat marmeladin päälle ja painele kevyesti. Rullaa pohja tiukalle rullalle leivinliinaa apunakäyttäen. Anna kääretortun vetäytyä hetken aikaa (voit hyvin tarjota kääretortun vaikka hetikin, jos et malta tai ei ole aikaa odotella). 

Leikkaa kääretorttu palasiksi ja laita tarjolle kermavaahdolla ja marjoilla koristeltuina. Voit myös koristella kääretortun kokonaan kermalla, jolloin jokainen saa leikata oman palansa itse. 

Vinkki! Kerman voi myös laittaa kääretortun sisään, mutta näin kääretortun rulla pysyy kauniin tiukkana ja tämän säilytyskin on varsinkin näin kesäkuumilla helpompaa.   
Vikki! Halutessasi voit kostuttaa myös kääretorttua ennen marmeladin tai hillon lisäämistä.

Ihanasti alkavat nuo metsävadelmat kypsyä ja pakkohan se on vaan taas kerran
sanoa, että metsävadelma on niin ihanan makuinen marja, että se
kannattaa syödä sellaisenaan.

Käykäähän vielä muuten kurkkaamassa uusi elo-syyskuun kurssitarjonta täältä kurssit-sivulta. Ihania kursseja on taas luvassa pitkin syksyä 🙂 Mukana mm. sokeripitsikurssi, jolla valmistamme niin pitsiä kuin myös kauniin korkokengän. Korkokengän koristelemme sokeripitsillä. Kursseista jo eilen hieman facebookissa vinkkasinkin. Liity ihmeessä Pullahiiren leivontanurkan tykkääjiin tuolla facebookissa, niin saat ensimmäisten joukossa tietoa blogin päivityksistä, kursseista sekä muista leivontaan liittyvistä asioista. Tuolla facebookissa voit myös kysyä, kommentoida ja käydä keskustelua leipomiseen liittyvistä asioista. 

Hyvin herkullista viikonloppua teille kaikille lukijoille!

 

Kommentoi

  1. Jonna says:

    Ei vitsi miten herkullisen näköinen kääretorttu! Niin yksinkertainen tehdä, mutta samalla todellinen herkkuleivos. 🙂

    http://bakingwithjonna.blogspot.fi/

  2. Pullahiiri/Taru says:

    Jonna, Juurikin niin 🙂 Sopiva yllätysvieraille muuntalelun ja perusraaka-aineiden puolesta. Ja onhan tuo ihan klassikko…

  3. Raita says:

    Marjat on niiiiin ihania! Meillä Pikkuserkut keittiössä -blogissa herkuteltiin pari viikkoa sitten marjoilla, tällä kertaa mansikalla 🙂

    T: Raita, Pikkuserkut keittiössä -blogista.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Marjat ovat kyllä niin herkullisia, että niitä on pakko saada myös talveksi pakastimeen. Kyllä ehdottomasti paras aika nautiskella marjoilla on nyt tuoreeltaan, mutta maistuvat ne myös pakastimesta pitkin vuotta. Pitääkin käydä kurkkaamassa teidän blogianne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close