Herkulliset marengit

Pienet marengit ovat ihania niin juhlapöydässä kuin vaikka lomaherkkunakin. Tällä samaisella marenkiohjeella paistan pohjat myös marenkikakkuihin. Ohje marenkiin löytyy Pullahiiren makeat kakut-kirjastakin ja voin samalla paljastaa, että tuo on ollut jo vuosikymmeniä meidän perheen juhlapöydän herkku. Tiedän sen olevan nykyään myös monen muunkin perheen juhlaherkku. 

Meidän perheen neitokainen rakastaa kovasti pelkkää marenkia, joten aina välillä tulee tehtyä tällaisia pieniä marenkiherkkuja. Nämä ovat helppoja, koska kuivuttuaan säilyvät todella hyvin ja niitä on sitten helppo käyttää ”varastosta” joko sellaisenaan kahvipöydässä tai kasata niistä vaikka trifflen tai eaton mess-jälkiruoan. Pieniä marenkeja paistaessa kannattaa kuitenkin huomioida, että paistoaikaa ja tapaa voi hieman muutella, koska marengit kuivuvat nopeammin.

Marenki

4 valkuaista

1 1/2 dl sokeria

1 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl perunajauhoja

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (noin 8 minuutin ajan). Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne joukkoon. Sekoita massa varovasti sekaisin ja lusikoi pursotuspussiin.  

Pursota marengit haluamallasi tyllalla tai nostele lusikoilla kasoiksi leivinpaperin päälle. 

Paista pieniä marenkeja 125 asteessa noin tunnin verran ja laita uuni pois päältä. Jätä marengit jäähtyvään uuniin vielä muutaman tunnin ajaksi. 

Vinkki! Tällä ohjeella tulee muutama pellillinen marenkeja. Itse paistan kiertoilmauunissa kaikki pellit yhdellä kertaa.

Jos muuten kaipailet tuota Pullahiiren makeat kakut-kirjaa, niin huomasin juuri viimeksi kauppakäynnillä (parisen viikkoa sitten), että ainakin Suomalaisessa kirjakaupassa (Jumbo, Vantaa) oli kaksi kappaletta hyllyssä. Tuo kirja alkaa olla jo lähes jokapuolelta loppuunmyyty ja en tuota toista painosta saa enää mistään itselleni myyntiin. Kannattaa siis käydä pikaisesti omansa tuolta hakemassa, jotta pääset leipomaan kirjan herkullisia kakkuja sekä opettelemaan vaihekuvien kanssa koristeiden valmistamista. Kirjasta löytyy muuten myös muotokakkujen valmistamiseen vaihekuvat, jotka helpottavat kakun kasaamista aikalailla. 

 Tuosta toisesta painoksesta löydät kaikki ensimmäisen painoksen kakkureseptit sekä koristeohjeet ja lisäksi vielä kolmen kilpailukakun reseptit extrana! 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    En ole tehnyt marenkeja pitkään aikaan kun se on olevinaan niin "vaivalloista" ajan takia mutta sitähän marengit eivät todellakaan ole! Täytyisi taas tehdä pitkästä aikaa niin kuin paria muutakin reseptiä…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Eihän siinä marengissa ole kuin tuo pitkä paistoaika, joka vie oman aikansa. Kannattaa siis tehdä ja säilyttää vain hyvin esimerkiksi leivosrasiassa tai muussa vastaavassa. Suosittelen 🙂

  2. Ansa-Maria says:

    Hei millä tyllalla olet tehnyt nämä? Niin nättejä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä olen pursottanut 6B tyllalla, joka on hyvin avonainen ja reuna on täynnä pieniä "teriä".

  3. Maija says:

    Tätä kirjaa on painettu kolmas painos pehmytkantisena ja sitä myy kaikki marketit.Mukava kirja jonka myös nyt itselle ostin. Kiitos ihanista resepteistä.t.Maija

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa että nyt on tuo kolmaskin painos löytynyt kaupoista. Itse en tiennyt missä vaiheessa tuo versio kerkeää kaupan hyllyille, mutta kiitos kommentistasi – hyvä tietää, jotta voin ohjeistaa lukijoita! Herkullisia kakkuhetkiä 🙂

  4. Nimetön says:

    Miksi tuohon on lisätty myös perunajauhoja? Onko siinä jokin lisäkikka? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Se vaikuttaa hieman tuohon marengin rakenteeseen. Itse tykkään sitä käyttää marengeissa.

  5. Nimetön says:

    Tulin kommentoimaan, että kiva ohje ja tuli tosi hyviä marenkeja! En ollutkaan ennen laittanut perunajauhoja, mutta ten tällä reseptillä jatkossakin 🙂 Laitoin 2/3 tomusokerista mansikkatomusokeria ja tuli kivan makuisia mansikkamarenkeja.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, että jätit kommenttia tänne. Ihana lukea, että nämä ovat maistuneet. Itse aika usein laitan juurikin perunajauhoja tuonne marengin joukkoon. Eihän sitä paljon tule, mutta tekee ihan mukavan koostumuksen. Tuo mansikkatomusokeri sopii varmaan oikein hyvin 🙂

  6. Salla Riitamo says:

    Hei. Mikä aste kiertoilmauunissa jos paistaa? 😊

    1. Hei, Yleensä kiertoilmauunissa aina hieman matalampi lämpötila.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close