Maidoton ja munaton mokkapala / Vegaani mokkapala

Maidoton ja munaton mokkapala valmistuu myös vegaaniin ruokavalioon sopivaksi. Mokkapalat ovat kuitenkin monen lapsen (ja aikuisenkin) TOP 1-leivonnainen, joten on hyvä löytää herkullinen ja mehevä resepti, joka sopii myös moneen erikoisruokavalioon. Tässä se nyt on! Nämä mokkapalat eivät sisällä maitoa, munia tai muutenkaan eläinperäisiä raaka-aineita. 

Kuten huomaatte minun innostukseni vegaaneihin leivonnaisiin vaan jatkuu. Edellinen vegaaniresepti olisitruunapiirakka kananmunattomalla marengilla.Kannattaa kurkata sekin, jos kaipaat raikasta piirakkaa, joka ei sisällä maitoa, kananmunaa tai eläinperäistä raaka-ainetta. 

Näidenkin mokkapalojen maku on hyvin perinteinen. Pohja on erittäin mehevä ja kuorrute maukas. Katso resepti tästä alta ja kokeile!  

Maidoton ja munaton mokkapala

Vegaaniset mokkapalat

Pohja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

50 g maidotonta margariinia 

1 1/2 dl keitettyä kahvia

Kuorrute

1/2 dl keitettyä kahvia

50 g maidotonta margariinia

2 tl vaniljasokeria

1 rkl kaakaojauhetta

noin 4 dl tomusokeria

(vegaaneja strösseleitä esim. Dr. Oetker Mix värillinen strösseli)

Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata rasva ja sekoita se yhdessä lämpimän kahvin kanssa. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun (noin 20 cm x 25 cm) vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. 

Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute lämmittämällä rasva ja lämmin keitetty kahvi keskenään kattilassa niin, että rasva sulaa joukkoon. Lisää seoksen joukkoon vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Sekoita ja lisää tomusokeria vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kun seos on jämäkkää, mutta kuitenkin helposti levittyvää, levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle. Ripottele lopuksi strösselit mokkapalojen päälle heti kuorrutteen levittämisen jälkeen, jotta ne tarttuvat kuorrutteeseen kiinni. 

Muista tarkistaa aina erityisruokavalion leivonnaisissa, että kaikki käyttämäsi tuotteet soveltuvat kyseiseen ruokavalioon. Muista myös, että laktoositon tuote ei ole maidoton. Maidottomassa ruokavaliossa tulee käyttää täysin maidottomia raaka-aineita.



Jos innostuit kokeilemaan reseptiä, niin jätä minulle kommenttia! Luen mielelläni lukijoiden jättämiä viestejä ja kommentteja! 

Kommentoi

  1. Tuli todella hyvää. Tein ihan kokeilumielessä, kun usein on tarvetta munattomalle ja maidottomalle leivonnaisille.
    Kiitos reseptistä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana, että kokeilit näin nopeasti reseptiä! Kiva myös, että jätit kommentin tänne blogiin. Siitä on hyötyä myös muille lukijoille. Tässä on tosiaan vielä se kiva juttu, että tämä valmistuu super helposti ja nopeasti.

  2. Sirkku says:

    Mokkapalat ovat tosiaan vuodesta toiseen kestosuosikki. Itse muistan leipoa niitä harmillisen harvoin, mutta kiitos muistutuksesta, jospa tästä taas inspiroituisi 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mokkapalat taitavat olla se perinteisin lasten syntymäpäivien tarjottava. Aina välillä ne unohtuvat, mutta onhan ne vaan niin herkullisia ja hyviä vaikka aikuistenkin kahvipöytään. Ihana, kun niitä pystyy vielä tuunailemaan eri ruokavalioihin sopivinksi.

  3. Johanna / Hellan ja viinilasin välissä says:

    Nämä on kullan arvoisia reseptejä lapsiperheissä, joissa joudutaan kokeilemaan vaikka mitä versioita. Been there, done that 🙂 Sitä paitsi masaliisa on niin hyvää 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo on ihan totta! Allergisissa perheissä reseptien kokeilu ja soveltaminen on varmasti arkipäivää. Jospa tämä, jo monen lukijan kokeilema resepti, olisi avain edes yhteen takuuvarmaan erikoisruokavalion reseptiin!

  4. Hanna / Hannan soppa says:

    Mokkapalat tekee uutta tulemistaan (vaikka eiväthän ne oikeasti ole missään vaiheessa menneet pois muodista).. Olin juuri häissä, jossa tarjolla oli hääkakkujen rinnalla mokkiksia. Aika hauskaa!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihanaa, että mokkapalat ovat päässeet noin hienoon tilaisuuteen tarjolle. Ei niissä kyllä voi olla mitään huonoa, kun ovat varmasti vuosikymmeniä olleet suosituimpia leivonnaisia erilaisissa juhlissa.

  5. Peggy says:

    Ihastelin jo näitä herkkuja Instassa. Mokkapalat saa aina veden kilelle, lurps!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      🙂 Ihana Peggy! Mokkapalat maistuvat aina!

  6. Dinner4u2 says:

    Mokkapalat maistuvat mullekin aina! Ja ovat kyllä juhlissa kuin juhlissa tosi suosittuja. Voi että kun oliskin nyt muutama mokkapala tähän perjantai-iltaan :).

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Eikö vaan! Olen samaa mieltä. Lisäksi Mokkapalojakin voi tuunailla oman mielen mukaan. Minulla onkin mielessä herkullinen variaatio pikkujouluja varten 😉

  7. Unknown says:

    Valmistin ohjeen mukaan sekä muokkailun vielä vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Mieheni tykkäsi ja vierailtakin tuli hyvää palautetta. 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, kun jätit kommenttia ja vielä kokeilit gluteenitomanakin tätä rseptiä! Mahtava juttu, että onnistui ja maistui!

  8. Minja says:

    Tää on tosi hyvä resepti, oon tehny näitä mokkapaloja jo useamman kerran. Vieraat myös ylistivät, kuulemma parhaita mokkapaloja mitä ovat ikinä syöneet. 🙂 Olen samaa mieltä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mahtavaa kuulla ?

  9. Nimetön says:

    Kiitos huikean hyvästä reseptistä! 🙂 olivat todella hyviä ja saivat syöjiltään kehuja kovasti. Heti seuraavana päivänä tuli reseptikysely ja ystäväni aikoi leipoa heti 🙂

    -Maria W.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kuinka mukava oli lukea kommenttisi! Olen myös itse sitä mieltä, että nämä mokkapalat eivät häviä "tavallisille" mokkapaloille lainkaan. Kiva, kun jätit kommentin!

  10. Nimetön says:

    Tosi hyviä oli. Tein tupla-annoksen ja isompaan vuokaan. Vähensin 1dl sokeria, tuntu niin hurjalta määrältä, mutta ei kyllä olis tarvinnut. Seuraavalla kerralla teen täysin ohjeen mukaan. Kiitos!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi, kuinka mukava lukea kommenttisi! Olen saanut muutenkin tyytyväistä palautetta tästä reseptistä! Kiva, että kokeilit reseptiä.

  11. Nimetön says:

    Kiitos herkullisesta ohjeesta! Koska tämä meni lähinnä lapsille syötäväksi, korvasin osan kahvista omenamehulla ja vähensin sen johdosta hieman sokerin määrää.
    Seuraavaksi pitää kokeilla tuota vegaanista sitruunapiirasta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihanaa, että tämä meni teillä kokeiluun. Yritän saada tänne blogiin lisää vegaaneja reseptejä, koska niitä kysytään koko ajan enemmän.

  12. nelli says:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  13. nelli says:

    Teki mieli makeaa, mutta kaapissa ei ollut maitoa eikä munia. Löysin tämän ohjeen ja päätin kokeilla, enkä ole koskaan muuten syönyt näin taivaallista mokkapalaa! Kiitos!

    Vinkkinä muille, joiden kaapista puuttuu myös tomusokeri: jauhot ja tavallinen sokeri toimivat myös hyvin!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno juttu, että tämä resepti oli päiväsi pelastus! Lisäksi vinkkaisin vielä, että jos on blenderi/tehosekoitin, niin tavallisesta sokerista saa tehtyä tomusokeri 🙂

  14. Heltsi says:

    Mokkapalat onnistuivat tosi hienosti, kiitos ohjeesta. Maidottomana margariinina käytin Flora Cuisinea, sitä en edes sulattanut. Tein kaksinkertaisen annoksen, jotta sain pellillisen mokkapaloja. Kuorrutteeseen meni 1 pkt tomusokeria. ? Ensimmäistä kertaa kuorrutetta jäi yli tarpeiden. Päälle heittelin uusia kultaisia nonparelleja.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihanaa, kun jätit kommenttisi! Hyvä, että onnistui myös noilla muutoksilla. Kuorrute on yleensä aika alimitoitettu monessa ohjeessa. Hyvä, että nyt jäi yli 🙂

  15. Unknown says:

    Nämä on huippu hyviä, mutta pystyykö vielä tekemään ohjeesta gluteenittoman?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos kommentistasi ja kehitysideasta!

    2. Nimetön says:

      Hei, minä myös toivoisin vinkkiä miten korvataan vehnäjauho gluteenittomilla tuotteilla

      MaaritN

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Minä en ole muistaakseni itse tätä gluteenittomilla jauhoilla kokeillut, mutta tuolla yllä joku kertoi kokeilleensa. Yritän saada tämän kuitenkin myös itselleni kokeiluun, sillä tätä on nyt useasti kysytty ja gluteenitonta jauhoseostakin olisi varmaan juuri sopivasti hyllyssä 🙂

  16. Tällä reseptillä onnistuu varmasti. Meillä leipoi 8v tyttö. Pohjaan kahvi vaihdettiin maitoon ja tuli täydellistä, muhkea , pehmeä, ei liian litteä, eikä liian korkea.

    1. Hei, Ihana kommentti! Kiva lukea, että nuorisokin on innostunut leipomisesta. Mukavia leivontahetkiä sinne teille molemmille!

  17. Moi,
    Taitaa olla yksi parhaimmista mitä olen tehnyt/ maistanut.

    1. Voi kuinka mukava juttu! Kiva, kun jätit kommentin tänne minulle ja muille luettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close