Joulukalenteri – Luukku 17: Suolainen piirakka kylmäsavuporosta

Tein jo alkutalvesta kylmäsavuporosta levitettä erilaisten cocktailpalojen päälle. Pääset tuohon reseptiin tästä. Päätin nyt kokeilla kylmäsavuporoa myös suolaiseen piirakkaa. Tämä suolainen poropiirakka sopii tarjottavaksi vaikka joulun pyhien vieraille kahvin kanssa. Käytin täytteeseen muun muassa tuorejuustoa ja kermaa. Yrtteinä voi käyttää oikeastaan mitä tahansa yrttiä, oman maun mukaan. Minä käytin tähän piirakkaan yrttinä persiljaa, mutta sopisihan tähän muutkin yrtit oikein hyvin. 

Kurkkaa resepti ruis- ja vehnäjauhoilla valmistettuun piirakkapohjaan ja porotäytteeseen tästä alta!

Savuporopiirakka


Pohja

150 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1/4 tl suolaa 

3 rkl kylmää vettä

Täyte

150 g kylmäsavupororouhetta

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

mustapippuria

1 puntti persiljaa tai muuta tuoretta yrttiä

Mittaa tehosekoittimen leikkuuterällä varusteltuun kulhoon tai tavalliseen vatkauskulhoon kylmä voi sekä keskenään sekoitetut jauhot ja suola. Pyöräytä monitoimikoneen leikkuuterällä hyvin sekaisin tai nypi käsin kuhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kiinteäksi. Painele taikina noin 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä apuna vehnäjauhoja. Nosta vuoka kylmään täytteen valmistuksen ajaksi. 

Sekoita keskenään kylmäsavupororouhe, maustamaton tuorejuusto, ruokakerma, kananmunat sekä maun mukaan mustapippuria. Sekoita seos hyvin sekaisin. Pilko yrtit pieneksi ja lisää noin puolet yrttimäärästä täytteen joukkoon. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele loput yrtit piirakan päälle. Paista 175 asteessa noin 50 minuutin ajan. Voit suojata piirakan pintaa foliolla paiston ajan, jotta piirakka ei ota liikaa väriä pintaan.

 Tätä piirakkapohjaa voi käyttää myös muihin suolaisiin piirakoihin, joihin haluat hieman ruisjauhoja mukaan. 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close