Mehevä ja helppo raparperi-valkosuklaapiirakka

Tällä kertaa parhaimmassa satokaudessa oleva kirpeä raparperi sai rinnalleen makean valkosuklaan. Tämä yhdistämä onkin oikein toimiva. Makuparit tasapainottavat toisiaan todella mukavasti. Piirakka on makea, mutta raparperin pieni kirpeys piristää tuota makeaa makua. Voit tarjoilla piirakan myös vaniljakastikkeen kanssa. Tämä raparperipiirakka on kuitenkin sen verran mehevä, ettei se välttämättä tarvitse kastiketta rinnalleen.

Tein tällä kertaa tämän piirakan yhden kulhon marjapiirakan reseptiä mukaillen. Valmistin sen pienempänä versiona 24 cm irtopohjavuokaan. Kunnollisella vuoan voitelulla, piirakka irtoaa vuoasta kauniisti ja se on myös helppo siirtää suoraan tarjoiluastialle. Yhden kulhon marjapiirakka on ollut jo pidemmän aikaan yksi blogini suosituimpia reseptejä ja monen perheen vakireseptejä, koska se on niin helppo varioida moneen eri makuun.  Myös gluteeniton versio valmistuu helposti. 

Raparperi-valkosuklaapiirakka

4 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

2 1/2 dl kermamaitoa

100 g voita

170 g raparperia

100 g valkosuklaata

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne keskenään. Lisää kananmuna ja kermamaito joukkoon. Sulata voi ja lisää vielä voisula taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. 

Voitele 24 cm piirakkavuoka tai irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Huuhtele ja pilko raparperi pieniksi paloiksi. Paloittele myös valkosuklaa. Ripottele taikinan päällä raparperin palat sekä valkosuklaa. 

Paista piirakkaa noin 30 minuutin ajan 175 asteessa. Voit kokeilla piirakan kypsyyttä puisella cocktailtikulla. Kun tikkuun ei jää märkää taikinaa, on piirakka valmis. Suojaa tarvittaessa piirakan pintaa paiston aikana foliolla, jotta piirakka ei ota liikaa väriä. 

Kurkkaa herkulliset kesäreseptit täältä

Kommentoi

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Näyttää aivan ihanalta! ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, kiitos! Tämä oli kyllä hyvin herkullista. Maistelijoista osa lisäsi vielä vaniljakastiketta, osa oli sitä mieltä, ettei kastiketta tarvita sillä valkosuklaa antaa kivasti makeutta ja makua piirakkaan.

  2. Nimetön says:

    Hyvä pohja vaikka tein gluteenittomana. Ei murene, kuten usein tuppaa käymään. Tehdään toistekin kun hyväks havaittiin. Tuija

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mahtava juttu! Kiva, kun jätit viestiä kokeilustasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close